Isus a fost crucificat Cine a fost ucis: Dumnezeu sau unul care se credea rege?
Scris 27 July 2006 - 04:36 PM
sau cine a fost ucis? Dumnezeu? sau unul care se credea rege sau anuntatul Mesia?
Daca la nasterea Copilul Sfant au venit cei trei magi(regi)! cum de la Copilul a ajuns barbat nimeni nu a remarcat ca e Dumnezeu? ... si doar calitatea de Mesia i-a fost contestata de evrei!
Ce a fost copilul Mariei, Mesia sau Dumnezeu adevarat?
Sau ... El voia sa devina doar rege!... si pentru asta a platit cu viata!
Batjocorit, hulit si tradat de ai sai ....si eliminat de catre romanii care se temeu de influenta si popularitatea crescanda a lui Isus pentru ca il percepeau ca un pericol care trebuie eliminat ... cine sunt adevaratii vinovati?
Isus a fost crucificat .... dar dupa obiceiurile tipic romanilor... tot asa cum scaunul electric e tipic american.
Cine sunt raspunzatori de moartea lui ? ... Evrei sau Romanii ?
De ce a fost Isus batjocorit cu INRI punandu-i se o coroana din ghimpi ca sa fie "rege" asa cum si-a dorit?
Au fost evrei pe nedrept persecutati pentru o fapta pe care au comis-o romanii? ..
Oare de ce capii bisericii crestine au semanat samanta urii antievreiesti?.. ca sa acopere pe romani adevaratii vinovati???
Va propun o dezbatere pe o tema istorica cu adanci conotatii politice, sociale si religioase
Scris 27 July 2006 - 04:50 PM
tily, la Jul 27 2006, 05:36 PM, a spus:
In mod sigur atat romanii cat si liderii religiosi evrei aveau interesul sa scape de Isus care avea o popularitate in crestere.
Insa, NT fiind scris si pentru romani, rolul lor in uciderea lui Isus a fost minimizat.
Scris 27 July 2006 - 04:51 PM
tily, la Jul 27 2006, 03:36 PM, a spus:
sau cine a fost ucis? Dumnezeu? sau unul care se credea rege sau anuntatul Mesia?
Daca la nasterea Copilul Sfant au venit cei trei magi(regi)! cum de la Copilul a ajuns barbat nimeni nu a remarcat ca e Dumnezeu? ... si doar calitatea de Mesia i-a fost contestata de evrei!
...................
Soimule,puiule, daca te-ai duce frumusel sa citesti in N.T. ai sa vezi clar cine l'a ucis pe Isus,de ce a murit ca un 'nimeni',de ce a trebuit sa moara,si tot tacamul.Si apoi,intrebarile tale provin din nesiguranta sau din dorinta de a mai arunca cu pietre in crestini un pic?
Aceasta postare a fost editata de annacondor: 27 July 2006 - 04:51 PM
Scris 27 July 2006 - 04:53 PM
annacondor, la Jul 27 2006, 06:51 PM, a spus:
de ce imi zici Soim ... eu sunt Vultur !
Scris 27 July 2006 - 04:54 PM
Marinel, la Jul 27 2006, 03:50 PM, a spus:
Insa, NT fiind scris si pentru romani, rolul lor in uciderea lui Isus a fost minimizat.
Romanii n-au ucis pe nimeni.Isus a fost judecat dupa legea evreiasca,ucis de evrei,iar romanii au fost doar mana de care s-au folosit . Intrebarea e asta : de ce a fost Isus ucis?
Aceasta postare a fost editata de annacondor: 27 July 2006 - 04:56 PM
Scris 27 July 2006 - 04:54 PM
Marinel, la Jul 27 2006, 05:50 PM, a spus:
Crestinismul avea nevoie de DRAMA ca sa atraga atentia tuturor. Asa ca... au imprumutat paternitatea divina greceasca, nasterea dintr-o virgina (care se regaseste si la greci), Tradarea (atit din partea ucenicilor, cit si a autoritatilor mozaice). Am uitat ceva?
Scris 27 July 2006 - 04:55 PM
Scris 27 July 2006 - 04:56 PM
Eu cred ca prin Isus se pot intelege doua sensuri
Cel fizic , intruchipat de omul Isus, cu patima lui
Apoi sensul mult mai adanc, plin de ..spirit
De stai sa analizezi importanta credintei, fie ea crestina sau nu, e pozitiva, dar e totusi o dogma, si s-ar putea spune ca limiteaza spiritul.
Aristotel definea dogma ca un cumul de adevaruri ce limiteaza si credinta.
Acum , ma intreb daca incerc sa aflu si alte veriuni ale adevarului, alte fatete, e un sacrilegiu?
Imi e permis?
Pe de alta parte, de nu ar fi fost credinta, religia, haosul era mai mare, mai greu de stapanit
Nu pot sa nu ma intreb atunci: Cine ''profita'' din asta? nu neaparat material
Revenind la Isus, numele lui, viata lui ,putea fi data ca un exemplu viitorimii, speculata intr-un fel de cler.
Nu-i de neglijat importanta Crestina de-a lungul timpului, cu bune, cu rele
Muritorii, papi sau robi, gandesc, se intreaba, cugeta, evident la nivele diverse
concluzionand ... e de bine....
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Actrita Elena Bog, dupa viata dedicata teatrului,se dedica Cuvantului lui Dumnezeu | Raluca 74 | 1 | 1.549 |
|
agnosticism
Doctrina filozofica |
psihopatu | 8 | 5.034 |
|
Prietenul meu vrea sa se faca preot catolic | Clara-francisca | 62 | 8.224 |
|
Inchinarea catre Fiara ! Abuz mental si psihic !
Fanatism crestin din SUA (video) |
Schimbarea Perceptiei | 180 | 21.475 |
|
|
Gelupanda | 335 | 26.327 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis