ce nu trebuie sa faci in caz de cutremur
Scris 27 September 2004 - 01:41 PM
ca tot a fost un mic cutremur azi. Cel putin in Bucuresti sa-a simtit.
sunt in pana de idei..
sunt in pana de idei..
Scris 27 September 2004 - 02:10 PM
In Timisoara nu sa-a simtit.
Ce nu trebuie sa faci:
- sa cobori scarile;
- sa sari pe geam (mai ales daca stai la etaje superioare);
Ce trebuie sa faci:
- sa te feresti de obiecte care ar putea cade, mai ales cele ascutite si cele grele;
- sa te refugiezi sub un birou solid sau in tocul usii daca este suficient de larg.
- daca esti in masina tragi pe dreapta intr-un loc unde sunt sanse mici sa cada obiecte.
Ce nu trebuie sa faci:
- sa cobori scarile;
- sa sari pe geam (mai ales daca stai la etaje superioare);
Ce trebuie sa faci:
- sa te feresti de obiecte care ar putea cade, mai ales cele ascutite si cele grele;
- sa te refugiezi sub un birou solid sau in tocul usii daca este suficient de larg.
- daca esti in masina tragi pe dreapta intr-un loc unde sunt sanse mici sa cada obiecte.
Scris 27 September 2004 - 06:06 PM
Eu nu la-am simtit! 
Cea mai importanta regula e SA NU INTRII IN PANICA!
Cea mai importanta regula e SA NU INTRII IN PANICA!
Scris 27 September 2004 - 07:32 PM
...de panica sufera acei care au in memorie un cutremur mare...'90 de exemplu....nu e o experienta placuta
.....dar panica ramane pe primul loc alaturi de incercarea de a parasi cladirea pe scari, ca lucruri care trebuiesc sa nu fie facute.
Scris 27 September 2004 - 07:57 PM
mai,eu n-am simtit cutremurul.iar faza cu stat sub un birou sau o masa nu se fac decat daca stai la vila...ca altfel cade o bucata de beton misto de tot pe masa...apoi in capul tau... :twisted: asa ca nu stati sub masa daca stati la bloc! :!:
Scris 27 September 2004 - 08:39 PM
- sa nu o iei la fuga pe scari
- sa nu folosesti liftul
- nu cred ca biroul e asa de sigur sa te adapostesti. Din cate stiu eu in caz de cutremur incerci sa ramai calm si te adapostesti intr-un colt. Se spune ca locul de imbinare al peretilor este cel mai rezistent punct al unei constructii. :dee
- sa nu folosesti liftul
- nu cred ca biroul e asa de sigur sa te adapostesti. Din cate stiu eu in caz de cutremur incerci sa ramai calm si te adapostesti intr-un colt. Se spune ca locul de imbinare al peretilor este cel mai rezistent punct al unei constructii. :dee
Scris 27 September 2004 - 11:50 PM
Ar fi bine sa studiati din timp arhitectura cladirii si sa identificati elementele de rezistenta. Stiti voi, grinzile acelea, care par puse acolo aiurea sau pentru decor.
Daca stati la bloc, incercati sa nu stati sub bucatarii sau balcoane, pentru ca acolo toti au facut modificari/spargeri
In general pe hol este grinda de rezistenta.
Daca stati la bloc, incercati sa nu stati sub bucatarii sau balcoane, pentru ca acolo toti au facut modificari/spargeri
Scris 30 September 2004 - 11:08 AM
Citeaza
faza cu stat sub un birou sau o masa nu se fac decat daca stai la vila...:!:
Auzi,....da' pentru cei care nu stau la bloc si nu ai nici vila cu birou ci doar o casa.......ce este recomandat :?: :twisted:
Scris 30 September 2004 - 11:49 AM
Citeaza
Citeaza
faza cu stat sub un birou sau o masa nu se fac decat daca stai la vila...:!:
Auzi,....da' pentru cei care nu stau la bloc si nu ai nici vila cu birou ci doar o casa.......ce este recomandat :?: :twisted:
... sa-ti faci vila :
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
BARFA ZILEI...despre orice si oricine...
(din auzite...traite...vazute...patite...gandite...) |
Naeema | 21 | 4.469 |
|
Chestionar: Numaratoare | Amarena | 31 | 10.086 |
|
cataline....... | crystyann | 8 | 6.403 |
|
Service calculatoare
baia mare |
Speedy18us | 0 | 1.392 |
|
Replica de agatat... userul care va place | Strut | 30 | 943 |