sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

E=mc2 ? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 21 July 2006 - 02:53 PM

acum ignorand total gluma :yes: stiam ceva de genul :luck: ca in 2005 ar fi trebuit sa se deschida testamentul lui Einstein .... stie cineva despre asa ceva? sau am inteles io ideea gresita :luck:
0

#12 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 21 July 2006 - 03:12 PM

Vezi postareaJoanna, la Jul 21 2006, 03:53 PM, a spus:

acum ignorand total gluma :yes: stiam ceva de genul :luck: ca in 2005 ar fi trebuit sa se deschida testamentul lui Einstein .... stie cineva despre asa ceva? sau am inteles io ideea gresita :luck:

Da, s-a deschis testamentul, vezi aici.
Einstein Legacy
0

#13 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 22 July 2006 - 01:02 PM

masa si energia sunt forme diferite ale aceleasi lucru si in conditii potrivite masa devin energie, iar energia masa...asa ca daca vrei sa afli energia unui corp inmultesti masa cu viteza luminii :lol2:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/einstein/
http://www.pbs.org/w...stein/tiny.html
chiar sunt curios care este restul formulei care a precedat e=mc^2 , daca ar reusi sa o puna in aplicare la nivel mai mare am cuceri universul probabil :rot:
0

#14 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 22 July 2006 - 01:32 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Jul 22 2006, 02:02 PM, a spus:

masa si energia sunt forme diferite ale aceleasi lucru si in conditii potrivite masa devin energie, iar energia masa...asa ca daca vrei sa afli energia unui corp inmultesti masa cu viteza luminii :lol2:

http://www.pbs.org/wgbh/nova/einstein/
http://www.pbs.org/w...stein/tiny.html
chiar sunt curios care este restul formulei care a precedat e=mc^2 , daca ar reusi sa o puna in aplicare la nivel mai mare am cuceri universul probabil :rot:

O importanta mai mare in stapanirea Universului o are Teoria relativitatii generalizate.
Formula E=mc^2 este importanta mai ales in fizica atomica, de exemplu in reactia de fuziune nucleara, unde defectul de masa provenit din diferenta dintre masa atomilor intrati si iesiti din reactie este transformat integral in energie dupa aceasta formula. Astfel putem intelege sursa de energie a stelelor, varsta Soarelui, cat mai are de "trait" Soarele, etc. De asemenea, in viitorul mai indepartat, putem imagina o civilizatie care sa foloseasca ca sursa de energie anihilarea materie-antimaterie - in care intreaga masa intrata in reactie se transforma in energie.
0

#15 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 24 July 2006 - 01:11 PM

pe scurt: … c^2 = constata (viteza luminii la patrat)
rezulta : daca marim prin mijloace mai mult sau mai putin ortodoxe energia unui (sa zicem) CORP, proportional creste si masa acestuia (adica greutatea) . Reciproca nu cred ca e valabila intrucat porcul nu se ingrasa in ajun :doh: :derisive:
practic: daca luam un atom si-l invartim intr-un accelerator atomic (sa sune mai interesant) … la iesire se constata ca e mai greu ! Cum si de ce asta nu-I treaba mea ca eu ma ocup de altceva :doh: :doh:
0

#16 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 July 2006 - 01:17 PM

Vezi postareaaditm, la Jul 24 2006, 02:11 PM, a spus:

pe scurt: … c^2 = constata (viteza luminii la patrat)
rezulta : daca marim prin mijloace mai mult sau mai putin ortodoxe energia unui (sa zicem) CORP, proportional creste si masa acestuia (adica greutatea) . Reciproca nu cred ca e valabila intrucat porcul nu se ingrasa in ajun :doh: :derisive:
practic: daca luam un atom si-l invartim intr-un accelerator atomic (sa sune mai interesant) … la iesire se constata ca e mai greu ! Cum si de ce asta nu-I treaba mea ca eu ma ocup de altceva :doh: :doh:

Asta un pic altceva, este vorba despre masa relativista (adica masa unui corp in miscare cu viteza foarte mare). Iar aceasta diferenta de masa se calculeaza conform transformarilor Lorentz. De fapt E=mc^2 este rezultatul aplicarii acestor transformari corelate cu alte premise.
0

#17 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 24 July 2006 - 01:24 PM

:doh:
M'da ... Ma gandeam :doh: de cand se masoara Energia in [kg*m^2/s^2] … cam asa ar rezulta !! Cand fetele se uita tot timpu cate kalori sa cati KiloJouli sunt pe napolitane ca nu cumva sa se ingrase :doh:
Oricum chestiunile relative nu ma prea pasionaeaza ... desi totul este relativ >! :doh:

Prefer realitatea desi nu sunt mandru cu asta :derisive:

Aceasta postare a fost editata de aditm: 24 July 2006 - 01:41 PM

0

#18 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 July 2006 - 03:41 PM

Vezi postareaaditm, la Jul 24 2006, 02:24 PM, a spus:

:(
M'da ... Ma gandeam :o: de cand se masoara Energia in [kg*m^2/s^2] … cam asa ar rezulta !! Cand fetele se uita tot timpu cate kalori sa cati KiloJouli sunt pe napolitane ca nu cumva sa se ingrase :

Exista mai multe unitati de masura pentru energie: ergi, Jouli, calorii, electron-volt, kilowati-ora, termii, tone-echivalent petrol, etc.
De exemplu, un gram de materie transformat integral in energie echivaleaza cu 5547,97467 tone petrol sau cu 24965886 kilowati-ora.
0

#19 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 24 July 2006 - 04:43 PM

Vezi postareaMarinel, la Jul 24 2006, 04:41 PM, a spus:

Exista mai multe unitati de masura pentru energie: ergi, Jouli, calorii, electron-volt, kilowati-ora, termii, tone-echivalent petrol, etc.
De exemplu, un gram de materie transformat integral in energie echivaleaza cu 5547,97467 tone petrol sau cu 24965886 kilowati-ora.

Marinel … habar n'am de unde ai tu datele astea da sa zicem ca e un punct de vedere ..!!
Permite-mi sa corectez dar ...5547,97467 tep (echivalent tone petrol) = 477125,8216 kwh
Sa-ti dau niste coeficienti de transformare din unitati fizice in tone echivalent petrol (tep) pentru principalele resurse energetice ...daca te intereseaza :
energie electrica: 1Mwh x 0,086 = 1 tep
gaze naturale: 1 Nmc x 0,8905 = 1tep
pacura: 1t x 0,952 = 1tep
benzina : 1t x 1,05 = 1tep
motorina: 1t x 1,015 = 1 tep
s.a.m.d. ….
…deci astea nu sunt altceva decat neste chestiuni statistice !!
cum bine ai spus sunt mai multe unitati de masura pentru diferitele tipuri de energii iar tep-u asta le aduce la un numitor comun … !!
pentru ca de'h .. Ce mai … ce cauta americanii prin Irak sau mai nou Iran, Libia, etc … altceva decat "petrol" … de cand ii intereseaza pe ei cum isi trateaza un stat propriul popor cand ei odata ajunsi acolo incep torturile ca la asta se pricep de minune !! de bine de rau aia cand ii prind le taie capu si gata ..!!
hai ca deja deviez de la subiect si ma enervez degeaba !!

Acuma avand coeficientii astia da-mi voie sa nu cred ca un gram de materie echivaleaza cu 5547,97467 tep :o:

Aceasta postare a fost editata de aditm: 24 July 2006 - 04:46 PM

0

#20 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 24 July 2006 - 05:18 PM

Atunci formulez altfel: un gram de materie transformat integral furnizeaza la fel de multa energie ca 5547 tone petrol, transformata in energie in centrale termoelectrice.
In aceasta situatie doar o parte infima din petrol se transforma in energie "pura" adica radiatie gama.
Desigur, nu am luat in considerare pierderile in primul caz.
Efectueaza doar inmultirea 0.001*300000000*300000000 pentru a afla cantitatea de energie eliberata in Jouli, apoi vezi pe link-ul de mai jos ce reprezinta in alte unitati de masura aceasta energie.

Convertor energie
Am dorit doar sa subliniez ca, daca vom reusi sa stapanim reactia de anihilare materie-antimaterie nu vor mai exista probleme cu energia.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse