problema anului 2006 acum sa va vad...hihi
Scris 17 July 2006 - 10:47 PM
Cunoscand aceasta scurta poveste puteti sa ne spuneti care erau numerele?Cum au judecat cei doi elevi!Cum a dedus profesorul ca elevii au vorbit intre ei?
Scris 17 July 2006 - 11:31 PM
yvonne_ni2006, la Jul 17 2006, 11:47 PM, a spus:
Cunoscand aceasta scurta poveste puteti sa ne spuneti care erau numerele?Cum au judecat cei doi elevi!Cum a dedus profesorul ca elevii au vorbit intre ei?
Erau numerele de telefon?
Aceasta postare a fost editata de micalutza: 17 July 2006 - 11:32 PM
Scris 24 January 2007 - 05:27 PM
Scris 24 January 2007 - 06:42 PM
Scris 25 January 2007 - 01:01 PM
oricum, probabil trebuia sa ma fac analist.. matematic sau ceva de genul...
raspunsul este: s=17, p=52, a=3, b=14...
si.. nu am incercat toate nr.. ci am facut-o matematic..
rezolvarea nu o postez, desi probabil se vede k nu sufar de .."falsa modestie". poate se mai incumeta altcineva sa o faca..
multa bafta!!!
Scris 02 February 2007 - 01:42 AM
yvonne_ni2006, la Jul 17 2006, 10:47 PM, a spus:
S vede că descompunerile sale īn 2 temeni nu pot avea ambii termeni numere prime...dacă ar fi putut fi 2 numere prime, atunci P ar fi ştiut foarte uşor care sunt acestea, iar el nu ar fi tras concluzia că P nu va reuşi īn īncercarea sa....
P desface numărul său īn factori şi observă şi el că , cu o singură excepţie, sumele acestor factori se pot scrie ca sumă de 2 numere prime şi atunci nu e normal ca S să fie convins că el nu reuşeşte...
am spus cu o excepţie pentru că altminteri nu ar fi considerat profesorul informaţia importantă, decisivă...
P se uită deci la descompunerea a*b care are 2 termeni a căror sumă a+b nu se poate scrie ca adunare de 2 numere prime....şi ştie că descompunerea respectivă este cea dorită...astfel el află numerele...
īi spune lui S că le-a aflat...
S ştie că nu poate avea descompuneri īn termeni primi. dacă ambii termeni ar fi neprimi , atunci p nu s-ar fi hotărāt...
deci unul a fost prim şi altul nu....şi S caută să vadă de e posibil...
profesorul ştie că el nu s-ar fi hotărāt dacă P nu ar fi aflat numerele. prin urmare S avea de ales şi nu se putea hotărī singur
dacă numărul prim era diferit de 2, erau iarăşi mai multe variante...hotărārea lui P īl face să aleagă descompunerea care are unul dintre termeni 2...şi celălalt număr este desigur S-2.
2+9=11
11=2+9=3+8=4+7=5+6
produsele lor nu se descompun īn mod unic, deci S e convins că nu reuşeşte P.
2*9=18
18=2*9=3*6
3+6=9...dacă S=9=5+4 şi S nu ar fi spus că nu poate afla P numerele
Deci S=11...şi atunci P se hotărăşte care sunt numerele....2,9..şi spune că le-a găsit, dar nu spune care sunt...
S=11=alege descompunerea cu termen 2...deci află şi el numerele... 2 şi 9.
sper că nu am ameţit pe cineva....şi sper că nu am ameţit eu īnsămi...īncă mă īntreb dacă e unică soluţia...īmi pare că nu...
Aceasta postare a fost editata de vesperala: 02 February 2007 - 01:45 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
How gay is your boyfriend?
Test super tare :)) |
D3liciousGrl | 13 | 2.860 |
|
nu trisati, raspundeti sincer!! |
Dulcica | 43 | 17.816 |
|
Chestionar: Impactul matematicii si influenta asupra dezvoltarii elevului | metal_shadow | 12 | 4.200 |
|
Test rusesc
...trasaturi definitorii |
QvoVadis | 32 | 11.546 |
|
ai abilitati de pilot? | giovi | 23 | 5.406 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS