sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Spiritul cand coboara in trup? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 14 July 2006 - 05:58 PM

Am gasit intrebarea asta pe topicul "a fi sau a nu fi insarcinata", si mi se pare o tema interesanta de discutie. Daca s-a mai discutat, imi cer scuze si rog moderatorii sa il stearga sau sa il alipeasca la topicul deja deschis.

Vezi postarearaulmaniac, la May 11 2006, 08:23 PM, a spus:

intrebarea este, cand celula embrionara primeste darul Lui -spiritul, sufletul?
daca il primeste la momentul conceperii, atunci avortul poate fi considerat, in functie de particularitati..o crima.
daca insa suflul lui Dumnezeu ii este daruit, la momentul nasterii propiu-zise , atunci nu poate fi considerat o crima!
iata insa, ca nu pot raspunde la intrebarea cand primeste fatul Darul..la nastere, sau in faza embrionara?

Care este momentul cand spiritul intra in corpul uman? Momentul conceptiei? Momentul cand incepe sa bata inima, la 21 de zile? La trei luni, cand medicii refuza sa mai faca avorturi? In momentul nasterii?
Ma intereseaza si care este parerea bisericii, si pareri bazate pe filosofiile antice si religiile orientale, ce credeti voi. Putem incerca o discutie si despre de unde vine si ce face spiritul inainte de a intra in corp. Eu cred in reincarnare, cred ca spiritul sta inainte o perioada in preajma viitorilor parinti. Nu as sti insa sa spun in ce moment intra in trup. Cred ca nimeni nu poate "pune exact degetul" pe acel moment.
0

#2 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 14 July 2006 - 06:28 PM

1) Te referi la suflet, nu la spirit.
2) Se "incarneaza" la conceptiei... si initiaza diviziunea celulara.
0

#3 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2006 - 06:34 PM

Vezi postareadan-marius, la Jul 14 2006, 07:28 PM, a spus:

1) Te referi la suflet, nu la spirit.
2) Se "incarneaza" la conceptiei... si initiaza diviziunea celulara.

Ma refer la spirit, la partea nemuritoare. Pentru mine sufletul tine de planul emotional si personalitate, care dupa moarte dispar (m-au convins filosofiile orientale, asta este). Dar putem sa ii spunem si suflet, pentru ca asa este numit in crestinism.
Legat de punctul doi, sufletul care initiaza divizunea celulara... intra atunci si in animale?

Aceasta postare a fost editata de Ray of light: 14 July 2006 - 06:35 PM

0

#4 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2006 - 07:51 PM

Vezi postareaRay of light, la Jul 14 2006, 07:34 PM, a spus:

Ma refer la spirit, la partea nemuritoare. Pentru mine sufletul tine de planul emotional si personalitate, care dupa moarte dispar (m-au convins filosofiile orientale, asta este). Dar putem sa ii spunem si suflet, pentru ca asa este numit in crestinism.
Legat de punctul doi, sufletul care initiaza divizunea celulara... intra atunci si in animale?

Nu accept ideea de spirit: exista doar suflet, minte si corp. Legat de 2), da. Orice este viu. Poate chiar si in plante.
0

#5 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2006 - 07:54 PM

Vezi postareadan-marius, la Jul 14 2006, 08:51 PM, a spus:

Nu accept ideea de spirit: exista doar suflet, minte si corp. Legat de 2), da. Orice este viu. Poate chiar si in plante.

Atunci pentru tine cuvantul spirit ce semnificatie are? (nu neaparat explicatia din dex)
Pentru mine fiinta umana mi se pare alcatuita din mai multe planuri: corpul fizic, corpul energetic, cel astral, mentalul - acestea patru tin de personalitate si dispar dupa moartea, si partea spirituala, nemuritoare: mentalul superior (hai sa il numim intuitie), dragostea (nu in sensul legat de materie sau sexualitate) si vointa - care alcatuiesc spiritul individual.

Aceasta postare a fost editata de Ray of light: 14 July 2006 - 08:18 PM

0

#6 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2006 - 10:45 PM

Vezi postareaRay of light, la Jul 14 2006, 08:54 PM, a spus:

Atunci pentru tine cuvantul spirit ce semnificatie are? (nu neaparat explicatia din dex)

Nici una (eventual e doar alternativa crestinilor pentru suflet). Nu-l folosesc.

Vezi postareaRay of light, la Jul 14 2006, 08:54 PM, a spus:

Pentru mine fiinta umana mi se pare alcatuita din mai multe planuri: corpul fizic, corpul energetic, cel astral, mentalul - acestea patru tin de personalitate si dispar dupa moartea, si partea spirituala, nemuritoare: mentalul superior (hai sa il numim intuitie), dragostea (nu in sensul legat de materie sau sexualitate) si vointa - care alcatuiesc spiritul individual.

De ce trebuie sa complici un lucru atit de simplu?
0

#7 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2006 - 11:31 PM

Vezi postareadan-marius, la Jul 14 2006, 11:45 PM, a spus:

De ce trebuie sa complici un lucru atit de simplu?

Fiinta umana are o constructie foarte complexa, cu multe aspecte. Nu eu am facut clasificarea aceea, doar sunt de acord cu ea. Se pleaca de la materie, corpul fizic, si nu se pot amesteca toate celelalte aspecte intre ele (emotiile cu mintea, intuitia cu vointa). Oricum, deja sunt :surrender: rau de tot, asta e de discutat la filosofie.
0

#8 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 14 July 2006 - 11:37 PM

Vezi postareaRay of light, la Jul 14 2006, 06:58 PM, a spus:

Am gasit intrebarea asta pe topicul "a fi sau a nu fi insarcinata", si mi se pare o tema interesanta de discutie. Daca s-a mai discutat, imi cer scuze si rog moderatorii sa il stearga sau sa il alipeasca la topicul deja deschis.

Care este momentul cand spiritul intra in corpul uman? Momentul conceptiei? Momentul cand incepe sa bata inima, la 21 de zile? La trei luni, cand medicii refuza sa mai faca avorturi? In momentul nasterii?
Ma intereseaza si care este parerea bisericii, si pareri bazate pe filosofiile antice si religiile orientale, ce credeti voi. Putem incerca o discutie si despre de unde vine si ce face spiritul inainte de a intra in corp. Eu cred in reincarnare, cred ca spiritul sta inainte o perioada in preajma viitorilor parinti. Nu as sti insa sa spun in ce moment intra in trup. Cred ca nimeni nu poate "pune exact degetul" pe acel moment.

mda...eu personal inclin sa cred ca totusi fenomenul are loc la momentul nasterii, pana atunci fatul primind "energia" direct de la mama... .
0

#9 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 15 July 2006 - 10:58 AM

Vezi postareaRay of light, la Jul 14 2006, 06:58 PM, a spus:

inclin sa cred ca poate fi vorba chiar de ceva vreme DUPA NASTERE, pot fi chiar niste ani...
0

#10 Utilizator offline   paianjenul cu cruce 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-May 06

Scris 15 July 2006 - 11:47 AM

Intai sa facem o distinctie clara: exista trei "parti" ale omului in timpul vietii pamantene: trupul (partea "perisabila"), sufletul (partea care se metamorfozeaza) si spiritul (partea eterna). Spiritul se incarneaza in trup prin intermediul mijlocitorului, sufletul.

Propriu-zis, incarnarea nu se petrece pe deplin decat in jurul varstei de 21 de ani. Cu toate astea, in multe cazuri, fiintele umane isi aleg parintii cu mult timp, poate chiar decenii, inaintea nasterii.

Pentru cineva care gandeste materialist asta ar fi un nonsens: cum adica sa-si aleaga parintii atunci cand ei nici nu s-au cunoscut, poate chiar nu s-au nascut? Cine intelege insa ca legitatile lumii spirituale nu sunt aceleasi cu cele ale lumii materiale, ca timpul se desfasoara altfel, poate sa accepte asa ceva.

Iar avortul, oricand s-ar face, este o forma de intrerupere a unei legaturi formate intre o fiinta sufletesc-spirituala, si un trup in devenire. De aceea avortul nu poate fi acceptat decat de persoane cu o constienta foarte superficiala, care de altfel sunt numeroase.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Sfantul Nectarie din Eghina Felicia Felicia  10 5.178