Nessie, la Jul 25 2006, 10:58 AM, a spus:
Eu prin "regim disociat" il inteleg pe ala in care mananci doar un singur fel de menare (ex: 3 zile legume, 3 zile carne, 3 zile fructe)
Montignac e un regim de viata si are la baza indicele glicemic al alimentelor. Parerea mea!
Ca parere personala: Monti rulz, disociatul e un cosmar! Cu monti am slabit 11 kg!

Exista programe cu mult mai eficiente si mai putin agressive decit Montignac. Si fara a fi nevoie de a face sport mai mult decit se face uzual....
Dar intr-adevar se fac niste determinari sa stabileasca cit grasime, masa , apa ai n organism si functie de asta se aplica tratamentul.
Exista intotdeauna un risc sa se revina la greutatea initiala la fiecare program dar nu la 6 luni si la 2-3 ani. Si asta pentru acest regim trebuie sa devina un fel de viata. Eu am slabit 25kg in 3 luni.
Informatii gasesti la
http://www.bcm.info, cine are nevoie pot sa ii dau si persoana de contact.
Asta cu indicele glicemic sint bedtime stories, pt. ca acelasi produs, cu acelasi index BE are efecte diferite functie de ora din zi sau din noapte, functie de glicemia de plecare, iar pancreasul trebuie sa faca correctii diferite de insulina sa mentina valorile in limite normale de 80-140. In plus trebuie luat in calcul si resistenta organismului la insulina care depinde din nou de zi, de ora etc.
Epilog...
Sint foarte multe programe de slabire care fac uz de tspe mii de filozofii, important este sa gasesti care ti se preteaza cel mai bine. Si toate trebuie angajate sub supraveghere medicala.