sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

<EU SUNT > Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ady_maris 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 08 July 2006 - 03:01 PM

În Noul Testament găsim multitudinea a ceea ce este »Eu sunt« descoperită în Fiul. Cele şapte deosebite »EU SUNT …«, au atras atenţia multora. DOMNUL Isus a spus: »EU SUNT lumina lumii.« »EU SUNT Păstorul cel bun.« »EU SUNT calea, adevărul şi viaţa.« »EU SUNT uşa.« »EU SUNT Pâinea vieţii.« »EU SUNT învierea şi viaţa.« Acelaşi DOMN spune: „Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, SUNT EU.“ (Ioan 8:58).

În Apocalipsa găsim propria Lui mărturie: „,EU SUNT Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul‘, zice DOMNUL Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic … EU SUNT Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor.“ (cap. 1, 8:17-18).

Recunoaşterea descoperirii lui Dumnezeu ca »EU SUNT«, în Răs-cumpărătorul Isus Hristos, este necesară pentru mântuirea noastră. EL însuşi a accentuat acest lucru: „De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre.“ (Ioan 8:24). Aici nu este vorba despre o învăţătură sau o cunoştinţă, ci despre viaţa veşnică, şi anume despre credinţa adevărată în Mântuitorul descoperit, aducător de mântuire, care salvează şi mântuieşte. Numai în Fiul lui Dumnezeu Îl avem pe Mântuitor şi mântuirea.

»DOMNUL«, care era chipul lui Dumnezeu, „S-a dezbrăcat pe sine însuş şi a luat chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.“ (Fil. 2:7). Pentru a mântui omenirea, EL S-a făcut asemenea oamenilor: EL a fost născut ca Fiu, a fost înfăşurat în scutece şi a fost aşezat într-o iesle. Mai omeneşte şi mai fireşte nu era posibil! Astfel Cuvântul a devenit trup şi a locuit printre noi. Aceasta s-a întâmplat din pricina noastră, ca să se împlinească: „… Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând din pricina păcatului, pe însuş Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului“ (Rom. 8:3).

La naşterea Fiului ne este spus cine este El: „… astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, DOMNUL.“ (Luca 2:11).

Pavel, care era un vas ales şi trăise o chemare şi trimitere supranaturală, având astfel o răspundere deosebită, scrie despre descoperirea tainei lui Dumnezeu în Hristos: „… pentru ca să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniţi în dragoste, şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei. … Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea dumnezeirii. Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii şi stăpâniri.“ (Col. 2:2+9-10). Proorocii şi apostolii nu au speculat despre descoperirea lui Dumnezeu în Hristos, ci DOMNUL Dumnezeu s-a făcut de cunoscut lor.

În Vechiul Testament, DOMNUL Dumnezeu este Mântuitorul, Răscumpărătorul, Împăratul, Păstorul, etc. În Noul Testament toate aceste atribute au fost împlinite pentru mântuirea noastră, în Fiul, care a devenit punctul central al planului de mântuire: „Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine!“, şi „Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl!“ Cine nu vede pe Dumnezeu în Hristos, acela nu L-a recunoscut cu adevărat. După ce a vorbit aşa de mult despre Tatăl, Isus a spus: „›Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi recunoscut şi pe Tatăl Meu. S¸i de-acum încolo Îl veţi cunoaşte; şi L-aţi şi văzut.‹ ›DOAMNE‹, i-a zis Filip, ›arată-ne pe Tatăl, şi ne este de ajuns.‹ Isus i-a zis: ›De atâta vreme sunt cu voi, şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: ,Arată-ne pe Tatăl‘?‹“ (Ioan 14:7-9). Acesta este un răspuns clar din gura DOMNULUI.

În Vechiul Testament, DOMNUL/IAHWEH a dat făgăduinţa poporului Său: „Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor, smerit şi călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgăriţe.“ (Zah. 9:9). În Noul Testament, Isus este Împăratul care a intrat în Ierusalim în duminica floriilor, călare pe mânzul unei măgăriţe şi însoţit de strigăte de bucurii. Oricine poate citi acest lucru în Matei cap. 21 şi în textele paralele. »DOMNUL« însuşi a fost Mântuitorul şi Împăratul pentru Israel, dar la prima Lui venire în trup, ei nu L-au recunoscut pentru că nu L-au văzut prin prisma planului de mântuire şi de aceea s-au aşteptat ca El să reaşeze împărăţia lui Israel. Chiar şi ucenicii Lui L-au întrebat: „DOAMNE, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?“ (Fap. 1:6). Faptul că era necesară mai întâi răscumpărarea prin suferinţă şi moarte (Isa. 53) şi trebuia biruită moartea (Osea 13:14), ei nu L-au înţeles de la început.

Din Vechiul Testament Îl recunoaştem pe DOMNUL prin »tetragrama« ebraică IHWH, din care a rezultat numele Iahweh. În Noul Testament, Numele DOMNULUI este într-adevăr Iahşua, aşa cum a fost anunţat prin îngerul Gavril, nume care înseamnă »Iahweh-Mântuitorul«. Pentru ca toată lumea s-o vadă şi să ia cunoştinţă de ea, »tetagrama«, din care a rezultat Numele Legământului vechi-testamentar poate fi găsită în limba ebraică în titlul pus în cele trei limbi de atunci deasupra crucii pe care a fost răstignit Isus Hristos. Vă rog să comparaţi textul ebraic din Ioan 19:19:

»Iahşua Hanozri Vumelech Hajehudim« IHWH
»Isus din Nazaret, Regele iudeilor«

Literele de la începutul fiecărui cuvânt, IHVH, formează exact »tetragrama« pe care DOMNUL Dumnezeu i-a descoperit-o lui Moise. Dumnezeul Vechiului Testament este şi Dumnezeul Noului Testament! Este cum nu se poate de desăvârşit! Cine are urechi de auzit, să audă şi cine are ochi de văzut, să vadă! Binecuvântaţi sunt ochii şi urechile care Îl văd şi Îl aud pe Dumnezeul descoperit!

Împărăţia lui Dumnezeu este o împărăţie veşnică, fără de moarte (Isa. 25:8; Apoc. 21:4 ş.a.) şi de aceea trebuie ca toţi cei ce se află în ea să aibă viaţă veşnică. Conform înştiinţării, El a trebuit să fie născut ca Fiu şi să devină astfel om la prima Lui venire, pentru a putea suferi moartea. Aşezarea din nou a Împărăţiei Lui este foarte aproape: „S¸i DOMNUL va fi împărat peste tot pământul.

În ziua aceea, DOMNUL va fi singurul DOMN, şi Numele Lui va fi singurul Nume.“ (Zah. 14:9). „S¸i în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: ,Împărăţia lumii a trecut în mâinile DOMNULUI nostru şi ale Hristosului Său. S¸i El va împărăţi în vecii vecilor.‘“ (Apoc. 11:15). Ce minunat! EL ni s-a descoperit ca DOMNUL în Unsul, şi Iahweh al Vechiului Testament este Isus al Noului Testament - acelaşi ieri, azi şi în veci.

0

#2 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 08 July 2006 - 03:51 PM

...:crazy:...:good: .... :crazy: ...:good: ...8)...:(... ;) ... :lol2:

Ontopic : mda,Dzeu este cel ce este,atotputernic si maret...asta o stiu cei care Il cunosc....si??? :)

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 08 July 2006 - 03:52 PM

0

#3 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 08 July 2006 - 04:00 PM

Este de admirat insistenta cu care ne tot bombardati cu citate biblice fara nici un rost.
Iata o problema de cea mai simpla logica:
Daca ar fi sa acceptam ineptia ca Dumnezeu a inspirat scrierea Bibliei ..... atunci implicit avem si urmatoarea problema:
1) Se stie ca textele Bibliei au fost manipulate de catre oamenii si nu mai reprezinta mesajul Domnului ci interesul clerului. (vezi nenumaratele concilii)
2) Maniat dre aceasta "facatura" Dumnezeu adevarat Creatorul a mai scris inca o carte, o noua carte sfanta cunoscuta de noi sub numele de Coran ....daca vrei sa ne citezi cate ceva din "parerile Domnului" atunci de ce nu ne citesti din Coran ? Sau ultima carte a Domnului scrisa pentru noi pamantenii nu e valabila caci nu e inca marsavita de cler?
Eu nu sunt nici musulman nici ateu ... dar daca e sa masuram cu unitati corecte de masura ... pai atiunci sa nu citam din "cartea veche" a Domnului caci a aparut o editie noua ... adaugita si revizuita de insusi Creatorul.
Sau poate vrei sa zici ca acea carte nu a fost scrisa pentru noi ....? Si ca in Coran se specifica clar ca ea este doar pentru arabi ... tot asa cum Dumnezeul din vechiul testament nu era unul al nostru al romanilor ci unul al evreilor!
Deci asteptam sa te pui la curent cu "noul cuvant al Domnuluoi" si sa ne citezi la fel de insistent din "Cartea lui"
0

#4 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 08 July 2006 - 04:04 PM

Vezi postareaannacondor, la Jul 8 2006, 04:51 PM, a spus:

...:)...:boredom: .... :beach: ...:lazy: ...:read:...:fingers:... :( ...

Ontopic : mda,Dzeu este cel ce este,atotputernic si maret...asta o stiu cei care Il cunosc....si??? :doh:

:offtopic:
si tu esti o pacatoasa care nu vede calea cea stramta si n-are chef decat de glume si nu realizeaza ca copy-paste-urile aste sunt ffff. importante si sunt oferta speciala care n-o sa mai fie niciodata ever again si oricum nu stii ce vorbesti si ma intreb ce naiba tot scriu eu aici si hai sa vorbim despre sex cum deja mi s-a sugerat voalat ca numa' la asta ma duce capul.

:suicide:

Vezi postareaSoimos, la Jul 8 2006, 05:00 PM, a spus:

Deci asteptam sa te pui la curent cu "noul cuvant al Domnuluoi" si sa ne citezi la fel de insistent din "Cartea lui"

NUUUUUUUUUUUUUUUUU....
0

#5 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 08 July 2006 - 04:15 PM

[quote name='Soimos' post='241517' date='Jul 8 2006, 03:00 PM']
Este de admirat insistenta cu care ne tot bombardati cu citate biblice fara nici un rost.[/quote]
Da de ce este o ineptie mami?? :)
[quote]Iata o problema de cea mai simpla logica:
Daca ar fi sa acceptam ineptia ca Dumnezeu a inspirat scrierea Bibliei ..... atunci implicit avem si urmatoarea problema:
1) Se stie ca textele Bibliei au fost manipulate de catre oamenii si nu mai reprezinta mesajul Domnului ci interesul clerului. (vezi nenumaratele concilii)[/quote]
Adu-mi si mie acele concilii sa le avd,ce anume s-a manipulat si nu reprezinta Cuvantul dnului? :P

[quote]2) Maniat de aceasta "facatura" Dumnezeu adevarat Creatorul a mai scris inca o carte, o noua carte sfanta cunoscuta de noi sub numele de Coran ....[/quote]
:lazy:
Vaaaaaaiiiii,ai comparat vreodata cele doua biblii sa vezi ca nu vorbeste despre acelasi Dzeu???Si ca Dzeul lor e total diferit?
[quote]daca vrei sa ne citezi cate ceva din "parerile Domnului" atunci de ce nu ne citesti din Coran ? [/quote]
Pai alea is parerile lui Mohamed,nu ale Domnului !
[quote]Sau ultima carte a Domnului scrisa pentru noi pamantenii nu e valabila caci nu e inca marsavita de cler?[/quote]
Care cler ? Care ultima carte a Domnului? :fingers:
Ai stat tu de vorba cu Dzeu si ti-a spus ca a trimis ultima lui carte prin Mohamed?
Ca asa e si cartea lui nenea Smith, cum ca Isus Cristos traieste in America :soc:

[quote]Eu nu sunt nici musulman nici ateu ... dar daca e sa masuram cu unitati corecte de masura ... pai atiunci sa nu citam din "cartea veche" a Domnului caci a aparut o editie noua ... adaugita si revizuita de insusi Creatorul.[/quote]
:read: Buna!! :(
[quote]Sau poate vrei sa zici ca acea carte nu a fost scrisa pentru noi ....?[/quote]
nu,nu a fost scrisa ptr noi :)
[quote]Si ca in Coran se specifica clar ca ea este doar pentru arabi ... tot asa cum Dumnezeul din vechiul testament nu era unul al nostru al romanilor ci unul al evreilor![/quote]
Daca ai citi cu atentie in vechiul cat si in noul testament ai vedea ca scrie de multe ori ca Dzeu vrea lauda de la toate neamurile,iar in N.T. e ft clar in privinta mantuirii data tuturor neamurilor,nu doar evreilor ;)

[quote]Deci asteptam sa te pui la curent cu "noul cuvant al Domnuluoi" si sa ne citezi la fel de insistent din "Cartea lui"[/quote]
asteapta ... mult si bine! (eu prefer sa caut ceva mai bun de facut! :beach: )

[quote name='dark_light' post='241521' date='Jul 8 2006, 03:04 PM']
:)
si tu esti o pacatoasa care nu vede calea cea stramta si n-are chef decat de glume si nu realizeaza ca copy-paste-urile aste sunt ffff. importante si sunt oferta speciala care n-o sa mai fie niciodata ever again si oricum nu stii ce vorbesti si ma intreb ce naiba tot scriu eu aici si hai sa vorbim despre sex cum deja mi s-a sugerat voalat ca numa' la asta ma duce capul.[/quote]

:suicide: Mami...era sa te cred....ca adica vorbesti serios.... :boredom: ,pana am ajuns la cuvantul oferta speciala :doh:
Si hai...acuma vb despre sex? Ca daca numai la asta te duce capul... :)

[quote]:offtopic:
NUUUUUUUUUUUUUUUUU....[/quote]
asa am zis si eu! ;)
0

#6 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 08 July 2006 - 04:16 PM

tata, se pocaia 6 zile pentru a pacatui o zi. :offtopic:

eu, pacatuiesc 6 zile pentru a ma pocai o zi. :)
0

#7 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 08 July 2006 - 04:44 PM

Vezi postareaironic, la Jul 8 2006, 04:16 PM, a spus:

tata, se pocaia 6 zile pentru a pacatui o zi. :offtopic:

eu, pacatuiesc 6 zile pentru a ma pocai o zi. :)

Ceea ce postezi ... ma inspaimanta ...adica ei au Dumnezeul Lor si noi il avem pe al nostru ... e cumplit ... nu stiam pana acum ca universul a fost creat de doi Dumnezei ...al lor si al nostru.....
Culmea e daca la ei se stie ca mesajul a fost preluat de catre Mahomed ... la noi mesajul divin a fost preluat de catre Moise de le o tufa care ardea si despre care el Moise zicea ca e insusi Dumnazeu ... ha haha sa te stici de ras nu alta.
In plus la noi Fiul Domnului ... chiar Dumnezeu Adevarat ... nu a auzit niciodata de cartea sfanta a Tatalui Sau Biblia... cum iti explici atat nerecunostinta din parte lui Dumnezeu Fiul vis a vis de "sfanta carte" a Tatalui Sau?
Despre Concill .... vei primi in curand linkurile care sa te lumineze :suicide:

Sau poate imi recomanzi si mie pasajele din Biblie in care Isus ne interpreteaza pasajele din Facere ... sau ma rog Geneuza ?
0

#8 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 08 July 2006 - 04:54 PM

Vezi postareaannacondor, la Jul 8 2006, 05:15 PM, a spus:

Si hai...acuma vb despre sex? Ca daca numai la asta te duce capul... :offtopic:
asa am zis si eu! :suicide:

da... prima fraza constructiva din topicul asta !
:)
0

#9 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 08 July 2006 - 05:44 PM

Vezi postareaSoimos, la Jul 8 2006, 03:44 PM, a spus:

Ceea ce postezi ... ma inspaimanta ...adica ei au Dumnezeul Lor si noi il avem pe al nostru ... e cumplit ... nu stiam pana acum ca universul a fost creat de doi Dumnezei ...al lor si al nostru.....

nu nu nu,ai inteles gresit :offtopic: Am zis doar ca Dzeul Bibliei si Dzeul Coranului nu e acelasi.
Nu am zis ca sunt doi Dzei.
Dar na' unul care se uita de pe gard si zice ca cioara e gri,doar ca asa o vede el... :beach:

Citeaza

Culmea e daca la ei se stie ca mesajul a fost preluat de catre Mahomed ... la noi mesajul divin a fost preluat de catre Moise de le o tufa care ardea si despre care el Moise zicea ca e insusi Dumnazeu ... ha haha sa te stici de ras nu alta.

Strica-te tu de ras,daca asa vrei tu :boredom:

Citeaza

In plus la noi Fiul Domnului ... chiar Dumnezeu Adevarat ... nu a auzit niciodata de cartea sfanta a Tatalui Sau Biblia... cum iti explici atat nerecunostinta din parte lui Dumnezeu Fiul vis a vis de "sfanta carte" a Tatalui Sau?

asta de unde ai mai scos-o?
Tot concluziile tale? :fingers:

Citeaza

Despre Concill .... vei primi in curand linkurile care sa te lumineze :)

multumesc frumos,abia astept :lazy:

Citeaza

Sau poate imi recomanzi si mie pasajele din Biblie in care Isus ne interpreteaza pasajele din Facere ... sau ma rog Geneuza ?

Interpretare iti apartine doar tie...te pricepi de minune la asa ceva :suicide:
0

#10 Utilizator offline   Soimos 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 08 July 2006 - 06:03 PM

[ :) Eu am zis sa imi dai si mie citatele din Biblie in care Isus ne predica din cartea Tatalui sau ..... DIN BIBLIE .... caci doar Biblia e Cartea Tatalui Sau .... Si Isus referitor la Biblie ... liniste ... nimic nici o referire niciunde!
O predica de a lui Isus in care sa ne vorbeasca cum Tatal sau a facut pamantul in 7 zile si alte probleme din activitatea revolutionara a Tatalui sau ....
Pai cu atat mai mult se impune ca El sa ne pomeneasca despre Creatie ... caci insusi Christos era deja prezen la aceasta ... ca si duh bineinteles ... dar oricum trebuie sa fie motivat sa ne povesteasca si citeze din Biblie ... caci e cartea "Sfanta" a Tatalui Sau !!!!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Să nu se tulbure inima voastră; credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine. tyta  4 1.493
Hot Topic (New) Singuratate?Cum asa? jackpot  83 9.460
Topic inchis Evanghelia dupa Toma
cateva precizari,adnotari si comentarii
BigDefender  22 11.564
Hot Topic (New) facerea omului Carrina_19  97 18.825
Topic inchis Chestionar:    A avut Iisus descendenti? Moise  385 59.331