Sfânta Scriptură nu cunoaşte nici măcar un caz în care vreo persoană să fi fost botezată în cele trei titluri. Aşa ceva nu s-a întâmplat, şi din această cauză nici nu este scris. Cu toate că lumina Cuvântului este prezentă, cine vrea să trăiască totuşi în întuneric, să o facă. Eu nu mă alătur în nici un caz hotărârii lui.
Este un tablou trist că astăzi, peste tot, ba încă şi între creştini, botezul se execută în mod greşit. Unii stropesc şi numesc botez; alţii toarnă apă şi numesc tot botez. Dar ce spune Sfânta Scriptură la acestea? Cum a fost la început?
Ioan a botezat prin scufundare, în Iordan. Însuşi Isus a fost botezat în Iordan. Marele apostol Pavel a ştiut că această lucrare va fi modificată. De aceea, în epistolele sale aseamănă botezul cu o îngropare. Romani 6:4: „Noi, deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El.” În Romani 6:2 spune: „Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?”. Cititorul poate vedea legătura în Biblie. O deosebită importanţă are pasajul: „care am murit” şi „am fost îngropaţi cu Hristos”. Fiecare ştie că un om mort nu este îngropat, punându-se peste corpul neînsufleţit trei lopeţi de pământ, superficial, ci el este aşezat într-o groapă. Pavel vrea să simbolizeze prin acest tablou botezul unui adevărat creştin, care a murit faţă de păcat şi de lume. El se scufundă în apă, adică se îngroapă cu Hristos, şi imediat se ridică din apă, ceea ce simbolizează că a înviat cu Hristos pentru a trăi o viaţă nouă, după voia lui Dumnezeu.
În Galateni 2:19-20, Pavel documentează acest fapt cu cuvintele: „Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc … dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Dragă cititorule, poţi să spui şi tu ceea ce a spus apostolul Pavel? Coloseni 2:12: „Fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi cu El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morţi.” Pavel mai spune în Coloseni 3:1-3: „Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu”.
În Fapte 8:38b citim: „… s-au pogorât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen”. Aici vorbeşte Dumnezeu, prin Cuvântul Său, despre faptul cum amândoi, atât cel care a botezat, cât şi cel botezat, s-au coborât în apă.
Petru arată în scrisorile sale botezul ca un legământ cu Dumnezeu. Fiecăruia îi apare de la sine înţeles că un sugar nu poate încheia un legământ cu Dumnezeu, pentru că el nu poate şti ceva nici despre cele trecătoare, nici despre cele veşnice. 1Petru 3:21: „Icoana aceasta închipuitoare vă mântuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos”.
Oricine poate înţelege că, prin botezul copiilor sau al sugarilor, este încălcat nu numai punctul de vedere al Bibliei, ci şi logica omenească.
În încheierea acestui capitol concretizăm încă o dată că propovăduirea Evangheliei pricinuieşte apariţia credinţei, şi că din nou, adevărata credinţă pricinuieşte botezul biblic în Numele Domnului Isus Hristos. Fiecare care a citit această carte, nu se va putea scuza niciodată că nu a ştiut despre botezul biblic. Dumnezeu să descopere fiecăruia pentru a înţelege importanţa acestui lucru. După Cuvântul lui Dumnezeu, orice lucru trebuie întărit pe cel puţin două sau trei mărturii. Aşa găsim învăţătura Sfintei Scripturi în mai multe locuri. Fiecare să-şi însuşească mărturiile multiple ale Sfintei Scripturi, privitoare la botez.
Botezul în Numele Domnului Isus Hristos este arătat de apostolul Petru în Fapte 2:38, de către Filip în fapte 8:16 şi Fapte 10:48, unde este scris răspicat: „Şi a poruncit să fie botezat în Numele Domnului Isus Hristos”. În Fapte 19:5, Pavel este acela care, ca şi în Romani 6:3 şi Galateni 3:27, învaţă botezul în Numele lui Isus Hristos.
Cine este acela care se poate pune împotriva acestei mărturii unitare a Sfintei Scripturi, dată şi confirmată de Dumnezeu? Fiecare botez, care nu are loc după modelul biblic, este un botez ne-biblic, introdus de oameni, pentru că Dumnezeu recunoaşte numai un singur original al botezului. Tot ce nu corespunde cu acesta, este fals. Dumnezeu să lumineze pe fiecare, ca să poată vedea cât de exact îl ia El în considerare.
De fapt ar trebui să pătrund aici la cele ce se întâmplă sub formula: „În Numele Tatălui al Fiului şi al Duhului Sfânt”, adică vrăjitorii, discuţii, de fapt tot ce vine de la diavolul. Fiecare om duhovnicesc cunoaşte lipsa în care intră oamenii prin superstiţii şi tot felul de lucruri diavoleşti. Dar aici nu vom intra mai adânc în aceste lucruri.
În Biserica lui Isus Hristos, toate se petrec în Numele lui Isus Hristos, pentru că Dumnezeu se descoperă în Noul Testament ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt, în şi prin Numele Isus. Pavel spune în Coloseni 3:17: “Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl”.
Consider că acestea sunt suficiente pentru a da lămurire tuturora cum trebuie să execute botezul biblic.
Pagina 1 din 1
Care este botezul biblic ,practicat de Apostoli?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cucerirea Ierusalimului din 70 AD
greseala teologilor |
zexelica | 95 | 12.223 |
|
Hristos a inviat !
Lumina Sfanta s-a coborat si anul acesta ! |
iskender | 30 | 9.443 |
|
Vamile vazduhului
..arătări ale îngerilor si dracilor la ceasul morţii |
Costty | 8 | 3.564 |
|
Confucius,Mahomed si Buddha sunt morti! | jackpot | 1 | 1.247 |
|
De ce au sfintit preotii razboaiele intercrestine ale sec.XX | zarah | 5 | 2.599 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis