sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Pisicile si torsul Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   SK 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-October 04

Scris 21 October 2004 - 01:41 AM

Pentru cateva zile trebuie sa am grija de o pisicuta pana se intoarce proprietarul. Am observat ca uneori toarce (cand se simte bine presupun).
As vrea sa stiu si eu mai multe despre tors.
Care este mecanismul de producere si ce inseamna pentru o pisica acest fenomen ? E bucuroasa, e vesela ? :cry:
0

#2 Utilizator offline   monique 

• rapidista
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-October 04

Scris 21 October 2004 - 01:20 PM

Torsul este cel mai liniștitor și mai comun sunet specific pisicilor. Modul saău de producere a constituit un mister de-a lungul multor ani. Experții în domeniu au precizat că torsul este produs de contracțiile rapide ale mușchilor laringelui. Ca fapt divers, pisicile nu sunt singurele mamifere care torc, acest sunet fiind caracteristic și unor animale ca hiena sau leopardul, care torc ocazional.

Se pare ca pisicile torc din mai multe motive: cand sunt fericite, pentru a-si stimula osatura si muschii cu un minim de energie, cand sunt ranite si cauta ajutor. De asemenea, se pare ca are un efect de recuperare in cazul bolilor...

Ținînd cont că pisica îla însoțește pe om de milenii, nu este greu de înțeles de ce, după atîte de mult timp, aceasta a ajuns saă fie considerată, în multe case, un adevărat membru al familiei, fie că este o superbă Persană ori o maidaneză fără pretenții. Pisicile au nevoie de multă dragoste și mîngîieri, care adesea înlocuiesc peînă și mîncarea, iar oamenii, la rîndul lor, chiar dacă nu beneficiază de cine știe ce sprijin din partea delicatelor feline, se aleg cu mulțumirea și cu liniștea oferite de torsul și de alintăturile lor. :cry: :cry: :cry:
0

#3 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 21 October 2004 - 01:51 PM

Monique, jos palaria. Esti o adevarata maestra in ale pisicilor :cry:

Numai un lucru as mai avea de completat - compania Purina, care produce mancare pentru animalele de companie, a scos un mini ghid gratuit pentru posesorii de pisici. Adi, eventual uita-te si dupa aceasta brosurica in magazinele care comercializeaza aceste produse, sau in cabinetele veterinare.
0

#4 Utilizator offline   monique 

• rapidista
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 October 2004 - 08:40 PM

Mersi Blacca CAT pentru aprecieri :cry: Desi nu sunt detinatoarea unei pisici, intotdeauna m-au fascinat felinele si astfel m-a interesat tot ce este legat de universul lor... in cazul in care devin fericita posesoare a unui exemplar, sa nu fiu luata prin surprindere... :dee
Internetul e de mare ajutor cand vrei sa afli cate ceva despre viata pisicilor... :cry:
0

#5 Utilizator offline   SK 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 October 2004 - 11:22 PM

Multumesc pentru raspuns. Interesant.

Acum mai am o dilema.
Cum o invat eu sa se duca sa faca pisu si caca pe nisip pe balcon ? :cry:
E destul de micuta si astazi a facut pisu unde nu trebuia. :cry:
0

#6 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 23 October 2004 - 05:54 PM

De obicei, e bine sa o duci la tavita si sa o faci sa zgarie cu labuta, stiind ca pisicile au tendinta sa acopere locul unde si-au facut necesitatile. Si daca a facut unde nu trebuie sa o iei de acolo si sa o duci la tavita.
Locul unde a facut "accidental" se spala cu niste apa cu un pic de otet in ea, pentru ca este unul dintre produsele care indeparteaza cel mai bine mirosul.

Sa ne spui daca functioneaza, sa vedem ce alte masuri mai putem lua :x
0

#7 Utilizator offline   monique 

• rapidista
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 23 October 2004 - 05:55 PM

Dupa ce mananca, o lasi cam 10 minute sa-si faca siesta si apoi o duci pe la tavita... daca face o data acolo si observa ca tu nu te-ai infuriat. o sa faca si altadata... :x Asa a facut o prietena cu pisicul ei... :x Succes!! :winca:
0

#8 Utilizator offline   SK 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 23 October 2004 - 06:46 PM

Pentru ca ati intarziat putin cu sfaturile si sa-a produs iarasi evenimentul ::): nu am stiu ce sa fac si am bagat-o de 2-3 ori cu nasucul in locul in care a facut pisu. :x

De acum inainte insa o sa aplic metoda vostra desi se pare ca nu mai face prin locuri aiurea. (sau nu-mi dau eu seama :x )

Multumesc pentru sfaturi.
0

#9 Utilizator offline   monique 

• rapidista
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 24 October 2004 - 11:21 AM

Sa ne anunti ce ai reusit :x Bafta!! :x
0

#10 Utilizator offline   Manny 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 25-October 04

Scris 25 October 2004 - 11:38 PM

Salut,
Azi am gasit acest forum si cum ma intereseaza pisicile la-am citit. As vrea sa fac mici adaugari despre torsul pisicii. Intr-adevar pisica toarce cind se simte bine, in siguranta, dar si atunci cind e bolnava sau chiar muribunda. Toarce de frica, toarce de bucurie , iar mamica pisica toarce pentru ca pisoii, care in primele zile de viata sint orbi si surzi, sa o poata localiza si sa poata veni la sursa de mincare. sa-au facut studii dar inca nu se stie precis care organ al pisicii produce acest zgomot numit de noi tors. Nici ce parte a creierului comanda acest mod de exprimare.
Vis-a-vis de problema cu pisoiul care nu isi face nevoile unde ar trebui, este un pic mai mult de spus.
In primul rind este gresit sa luam un pisoi foarte mic (5-6 saptamini) deoarece educatia folosirii litierei (tavitei) cu nisip se face in cuib de catre mama pisica. Daca totusi se intimpla atunci trebuie educat progresiv, aratindu-i-se tavita de citeva ori pe zi si urmarindu-la. Semnalele ca are nevoie la toaleta sint: incepe sa adulmece un anumit loc, se invirte in jur si incearca sa scurme cu gherutele intr-un anumit loc. In acest moment trebuie dus la tavita si lasat sa-si faca nevoile acolo. Scoaterea mirosului de pe mochete, covoare, etc. se face intr-adevar cu detergent si cu otet. Si sa va vind un pont. Ca sa nu mai faca in acel loc, puneti o farfurie cu mincare pe locul unde a facut. Va fi debusolat fiindca nu va accepta asocierea locului de masa cu celalalt - de altfel nici noi nu mincam in baie - si-si va cauta alt loc care va fi litiera daca este indrumat. Inca ceva, nisipul trebuie sa fie curatit zilnic altfel isi va cauta din nou alt loc mai curat pentru a-si face nevoile.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis plositele de pat pot transmite hepatita B? velo  1 2.289
Topic inchis Atasamente arici alita  7 8.375
Topic inchis salvati de la moarte cele mai fumoase pisicute,adoptandu-le! pisica_zmeu  0 1.947
Topic inchis iepurasi bolnavi
simptome:a slabit foarte rau,e trist,sta ghemuit,nu prea mananca si ii
nickoletta_n  1 2.855
Topic inchis Atasamente otrava ciini
ce?
mikininam  52 12.775