copilul tau sfaturi, probleme, greseli, intamplari despre copiii nostri
Scris 05 July 2006 - 09:40 AM
Scris 06 July 2006 - 03:10 AM
Copii, cand sant mici racesc destul de des. De cate ori... depinde de organism, factori genetici etc etc.
Deci, daca ai un copil sensibil, nu trebuie sa-ti faci griji foarte mari, crede-ma. Trebuie doar sa ai foarte mare grija cu febra, altfel ar putea aparea complicatii majore. Unii racesc extrem de des. In popor circula o vorba cum ca ar avea aceste probleme pana pe la 7 ani, dupa care vor fi foarte sanatosi. Acest lucru mi l-a confirmat pediatra fica-mii si sa stii ca a avut dreptate.
O parte din vina o avem si noi, parintii, pt ca uneori prea ii cocolosim, ii imbracam saracii... vezi Doamne ca nu cumva sa raceasca, sau ii expunem la frig cu intentia de ai cali. Daca as fi facut al doilea copil, cu siguranta n-as mai fi avut genul asta de probleme.
Ceea ce am spus mai sus se refera doar la copii cu predispozitie catre asa ceva. Excludem cazurile mai grave, presupunand ca deja ati mers la consult cu micutu' si vi s-a spus ca nu-s probleme.
Sa fie sanatos(a)
Scris 06 July 2006 - 07:36 AM
Depinde de ingrijire, situatia sistemului imunitar al copilului si de cat de des intra in contact cu alte persoane care pot transmite copilului raceala.
Iar in momentul in care mai merg si in colectivitate, cu atat creste riscul de a raci mai des.
Eu cu baietelul, am inceput sa am multe probleme dupa ce l-am dus in colectivitate. Cat a fost bebelus, nu am avut cine stie ce probleme. Dupa inceperea cresei (la 1 an si 2 luni) a inceput sa raceasca des. si tot mai des. la 2 ani i-am scos polipii. apoi am schimbat doctorul. i-a facut analize. sistem imunitar slab. tratament 6 luni. si de atunci mergem la doctor odata pe an. asta in caz de gripa. raceala simpla o tratez cu vitamina C.
Scris 06 July 2006 - 07:00 PM
Scris 08 July 2006 - 11:10 PM
Scris 09 July 2006 - 12:01 AM
Scris 16 July 2006 - 06:35 PM
SUCCES!
Scris 16 July 2006 - 06:45 PM
hackerprof, la Jul 9 2006, 01:01 AM, a spus:
Depinde foarte mult si de copil. Si poti consulta si pediatrul sub a carui supraveghere se afla.
Daca e alimentat artificial, cu lapte praf, se pot administra si cereale corespunzator varstei. Eu una i-am fiului meu cand era mic, chiar si supa cu miez de paine, mere rase cu biscuiti, banane cu branza de vaci (atentie, se poate constipa). Se mai poate da suc de morcov, suc de portocale, gris cu lapte.
Scris 02 August 2006 - 09:27 AM
Primul meu mesaj pe forum, sper sa ma primiti si pe mine printre voi
Referitor la alimentatia copilului de 6-7 luni, iata ce pot sa iti spun eu
La aceasta varsta mesele ar trebui sa fie cam asa:
Dimineata la trezire: lapte cu cereale sau lapte de la mami
Gustare (in jur de ora 10): fructe (mere, piersici, pepene galben, ananas proaspat, banane) cu branza de vaci calcica si eventual cu biscuiti daca bebe nu e foarte grasun
Pranz: primul fel: legume pasate si dupa ele putina supa (zeama, daca o accepta).
Legume: morcov, telina, radacina patrunjel, cartof, dovlecel, broccolli, 2-3 lingurite mazare, cateva pastai de fasole, mai rar rosie
Eu faceam asa: Le puneam pe toate la fiert si iesea o supa pe care o faceam in blender de consistenta usor groasa - cam ca a piureului de fructe, La sfarsit adaugam carnea sau galbenusul de ou
Dupa-amiaza: iaurt natural (nu Danone!!) cu fruct proaspat pasat in el sau cu biscuiti
Seara: orez cu lapte / gris cu lapte / mamaliga cu branza calcica
La culcare: lapte ca dimineata
In ceea ce priveste aportul de proteine, medicul nostru homeopat/antroposof ne-a recomandat asa:
In cursul unei saptamani un bebe trebuie sa manance:
2 zile carne pui
1 zi carne peste
2 zi gabenus ou
2 zile post catolic (adica doar fara carne)
Acum nu stiu cand ati inceput voi diversificarea, daca deja ii dati carne, etc.
Daca mai vrei detalii, "shoot"
Scris 02 August 2006 - 09:45 AM
Cat despre raceli.. laptele de mama are anticorpi si n-ar trebui sa raceasca prea des. Sora mea are bebel de 5 luni si a zis ca nu i-a racit niciodata, a mai specificat ca nu i-a pus caciulita pe cap, doar gluga de la fâş iarna si e bine mersi fetita. Cred ca problema e si la noi, ca suntem batuti in cap si-i infofolim, ca asa ne-au invatat babele (cel putin la mine, maicamea era disperata sa stea copilu la cald, mi-au racit cam o data pe luna)
Stiam ca e normal sa raceasca de 6 ori pe an, dar nu pneumonii, ci guturai.
Aceasta postare a fost editata de Amarena: 02 August 2006 - 09:49 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Examenul de capacitate
Emotii |
cristina37 | 18 | 7.433 |
|
Surorile si fratii, un chin? | Artemis_Dida | 12 | 6.573 |
|