GENERATIA DE SACRIFICIU
Scris 03 July 2006 - 05:47 PM
O singura intrebare:de ce te crezi ca facand parte din ea,daca ai si argumente?
PS.Nu este cazul sa se ajunga la un conflict intergeneratii.......
Scris 04 July 2006 - 11:19 AM
Dar nu este adevarat asta este viata noastra, asa este cum am nimerit sa traim.
Conflicte intre generatii au existat intotdeauna, cei tineri cred ca cei mai batrani nu-i inteleg, dar este doar idea tinerilor si mandria lor ca sunt mai tineri, dar dupa ce mai inbatranesc toate aste se schimba!
Scris 04 July 2006 - 02:10 PM
Dioneea, la Jul 4 2006, 12:19 PM, a spus:
Dar nu este adevarat asta este viata noastra, asa este cum am nimerit sa traim.
Conflicte intre generatii au existat intotdeauna, cei tineri cred ca cei mai batrani nu-i inteleg, dar este doar idea tinerilor si mandria lor ca sunt mai tineri, dar dupa ce mai inbatranesc toate aste se schimba!
Nu am inceput usor acest topic,am avut inima stransa.Fiecare generatie a sperat ca se sacrifica pentru generatia urmatoare.Intre mine si unii useri sunt deja doua generatii diferenta,dar cu explozia informationala din zilele actuale cred ca distanta s-a marit la 3-4 generatii.
Pe scurt un rezumat al vietii si al neimplinirilor:
1945=nasterea
1946-1947=foame si refugiul in Oltenia
1953=a murit Stalin(Jos Tito!Cuba Libre!)
1952-1963=7 clase+liceul(11 ani)a murit Gh.Gheorghiu-Dej
1963-1968=Facultatea de Mecanica Iasi
1967=interzicerea avorturilor
1971=casatoria(1976=copil,o fata)
1968-2001=serviciu la diferite Fabrici,Uzine si Societati(a doua facultate)
2001=pensionat(incep Teologia)
Pana aici nimic nou,dar voi va puteti intreba parintii,daca s-au sacrificat pentru voi.Eu sunt sigur ca au facut-o,pentru a va asigura ceva mai bun decat viata lor.
Nu am vazut marea decat la 20 ani,cand faceam o practica la Medgidia.Ma sculam zilnic la 2am.ca sa iau lapte sau unt,lasam un caine lup la coada(ulei si zahar)pana cand veneam de la serviciu.Aveam doua ore pe zi de TV,Nu luam concedii cu anii.Ni s-a spus ca generatia dupa razboi este sacrificata?Si multe altele,odata cu dezvoltarea topicului(parca am vrut sa va fac sa-i apreciati si mai mult pe parinti)
Scris 04 July 2006 - 06:54 PM
Scris 05 July 2006 - 08:11 AM
BigDefender, la Jul 4 2006, 09:10 AM, a spus:
Da, generatia de dupa razboi, a fost generatie de sacrificiu si in realitate sa sacrificat.O tara sa se poata realiza economic, o poate face prin unul din doua moduri:
1) Deschide razboaie de cotropire,sau...
2) Muncesc precum sclavii,ca pe vremea lu` Ceausescu, vre-o 15-20 de ani si apoi...
Apoi din pacate, dupa ce o generatie sa scarificat, tanara generatie care trebuia sa ia fraiele `n mana, dupa ce Iliescu la inlaturat pe Ceausescu,a aruncat la gunoi tot sacrificiul facut.
Scris 05 July 2006 - 08:40 AM
DarkBringer, la Jul 4 2006, 07:54 PM, a spus:
DarkBringer,
Cati ani ai tu de iti permiti sa judeci si sa fii atat de categoric? Cati ani ai trait tu in frica si in foame? Cati membri ai familiei tale au murit in puscariile comuniste, fara ca tu sa poti face ceva? Dar ai ocazia sa faci acum, pentru a nu ajunge in situatia sa fii judecat la fel de catre copilul tau: ia fa tu o revolutie mica, poate dispar toti securistii din tara asta si o sa o ducem cu totii mai bine! Hai, faci?! Unii au mai incercat, dar au fost batuti de mineri.
Eu nu consider ca fac parte dintr-o generatie de sacrificiu, sunt tanara si sper ca inca mai pot face ceva. Dar ma gandesc la cei care au 30-35 de ani. Un prieten mi-a spus "Vroiam si eu sa-mi traiesc tineretea decent. Mi-am pierdut atatia ani din viata in tara asta". M-a impresionat foarte tare si m-am gandit la tot ce au pierdut oamenii astia, si care sunt posibilitatile care le au tinerii in ziua de azi. Insa de 16 ani nu se intampla nimic. Suntem tot saraci si tot comunisti. Si procentul celor care au reusit sa faca ceva (fara ajutorul parintilor fosti securisti si al relatiilor) este inca foarte mic. Asa ca sper sa nu ajung intr-o generatie de sacrificiu. Si macar eu sunt libera sa plec din tara, nu?
Scris 05 July 2006 - 11:06 AM
anaraluca, la Jul 5 2006, 10:40 AM, a spus:
Cati ani ai tu de iti permiti sa judeci si sa fii atat de categoric? Cati ani ai trait tu in frica si in foame? Cati membri ai familiei tale au murit in puscariile comuniste, fara ca tu sa poti face ceva? Dar ai ocazia sa faci acum, pentru a nu ajunge in situatia sa fii judecat la fel de catre copilul tau: ia fa tu o revolutie mica, poate dispar toti securistii din tara asta si o sa o ducem cu totii mai bine! Hai, faci?! Unii au mai incercat, dar au fost batuti de mineri.
Eu nu consider ca fac parte dintr-o generatie de sacrificiu, sunt tanara si sper ca inca mai pot face ceva. Dar ma gandesc la cei care au 30-35 de ani. Un prieten mi-a spus "Vroiam si eu sa-mi traiesc tineretea decent. Mi-am pierdut atatia ani din viata in tara asta". M-a impresionat foarte tare si m-am gandit la tot ce au pierdut oamenii astia, si care sunt posibilitatile care le au tinerii in ziua de azi. Insa de 16 ani nu se intampla nimic. Suntem tot saraci si tot comunisti. Si procentul celor care au reusit sa faca ceva (fara ajutorul parintilor fosti securisti si al relatiilor) este inca foarte mic. Asa ca sper sa nu ajung intr-o generatie de sacrificiu. Si macar eu sunt libera sa plec din tara, nu?
heh de ar fi asa simplu.....22 de ani,stiu prea mic pt unii si sugar pt altii
Scris 05 July 2006 - 11:39 AM
Din fericire tot ai nostri parinti au facut revolutia. Poate a venit si timpul nostru sa facem ceva. Inainte sa judeci, intreaba-te daca tu ai fi avut curajul sa stai in fata unei mitraliere, daca ai fi avut curajul sa-ti risti viata si sa-ti lasi copiii fara tata/mama.
Acum ai "privilegiul" sa judeci, sa vorbesti, sa-ti exprimi furia si frustrarea. Ai libertatea sa alegi daca vrei sa ramai in tara sau sa pleci. Ai libertatea sa iti alegi un loc de munca (chiar si cu spaga sau pile) si nu esti obligat sa muncesti intr-o fabrica de rahat fara nici un viitor.
Inca ceva: ce stii despre manifestatia din '90 din Piata Universitatii? Ce stii despre Proclamatia de la Timisoara? Aveam 10 ani atunci, dar nu eram "prea mica" pentru ca mama sa ma duca acolo, nu eram "prea mica" sa mi se spuna ca sunt "golanca", nu eram "prea mica" sa fiu alungata de jandarmi cu scuturi si bastoane.
Cred ca dreptul de a judeca trebuie sa ti-l castigi.
Ce se intampla acum in tara nu cred ca e vina parintilor nostri (nu ai mei, cel putin). E vina celor care in '90 au iesit pe strada sa-i aplaude pe mineri si sa strige "Jos intelectualii". Si jos au ramas...
Hai sa nu generalizam si sa aruncam vina pe o intreaga generatie. Poate ne-ar fi mai de folos sa ne gandim ce putem scoate din toata mizeria asta pe care am mostenit-o!
Scris 05 July 2006 - 12:26 PM
DarkBringer, la Jul 5 2006, 12:06 PM, a spus:
daca tu ai fi fost in locul parintilor tai, nu stiu daca ai fi facut altceva. o revolutie nu inseamna schimbarea mentalitatii peste noapte. e greu sa institui o democratie avand o mentalitate comunista. sa nu uitam ca ceausescu a fost la putere 45 de ani.
solutia? voi tinerii sa schimbati prezentul. dar si asta dureaza. iar schimbarea nu vine prin judecata, ci prin analiza.
Scris 05 July 2006 - 12:27 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Candidatul Seabtin in crestere 24% din voturi
este in crestere exponentiala |
Schimbarea Perceptiei | 1 | 2.211 |
|
comisarul european 'de mediu', in Dilema Veche | pegassus | 1 | 4.514 |
|