sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Crestinism si Francmasonerie Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 02 July 2006 - 11:33 AM

Care este atitudinea crestinismului fata de Francmasonierie? Iata opinia Bisericii Ortodoxe din Romania privind aceasta organizatie. Catolicismul manifesta o atitudine mult mai transanta si mai ostila.

Citeaza

Hotarârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 11 martie 1937
Biserica osândeste francmasoneria ca doctrina, ca organizatie şi ca metoda de lucru oculta şi în special pentru urmatoarele motive:
1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta şi adevar revelat de Dumnezeu, îndemnându-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta şi lupta împotriva crestinismului, ale carui învataturi sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe cât mai multi intelectuali sa şi-i faca membri şi obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, francmasoneria îi rupe de Biserica şi, având în vedere influenta însemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se întinda asupra unor cercuri tot mai largi, în fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu contrapropaganda.
2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist- naturalista, reprobând ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume şi ideea omului ca persoana deosebita, destinat nemuririi.
3. Din rationalismul sau, francmasoneria deduce în mod consecvent o morala pur laica, un învatamânt laic, reprobând orice principiu moral heteronom şi orice educatie ce rezulta din credinta religioasa şi din destinatia omului la o viata spirituala eterna. Materialismul şi oportunismul cel mai cras, în toate actiunile omului, este concluzia necesara din premisele francmasoneriei.
4. In lojile francmasone se aduna la un loc evreii şi crestinii, şi francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna în lojile ei cunosc adevarul şi se înalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta înseamna ca crestinismul nu da un avantaj în ce priveste cunoasterea adevarului şi dobândirea mântuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati într-o situatie superioara crestinilor, din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai înalte şi al mântuirii.
5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine. Chiar daca unii dintre adeptii ei nu dau nici o însemnatate acestui cult se vor gasi multe spirite mai naive asupra carora acest cult sa exercite forta quasi-religioasa. în orice caz, prin acest cult francmasoneria vrea sa se substituie oricarei alte religii, deci şi crestinismului.
In afara de motivele acestea de ordin religios, Biserica mai are în considerare şi motive de ordin social când întreprinde actiunea sa contra francmasoneriei.
6. Francmasoneria este un ferment de continua şi subversiva subminare a ordinii sociale prin aceea ca îsi face din functionarii statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamântesti decât acelea care reprezinta ordinea stabilita vizibil, îi face unelte în mâna unor factori nestiuti înca nici de ei, având sa lupte pentru idei şi scopuri politice ce nu le cunosc. Este o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista o siguranta în viata statului şi în ordinea stabilita. Este o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna şi întunericul, împotriva juramântului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat statului ei dau juramânt pagânesc.
7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor şi le-a ajutat sa-şi mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sânul omenirii.
Masurile ce se impun:
Iar ca masurile cele mai eficace pe care Biserica întelege sa le ia împotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinii social-morale şi al natiunii, sunt urmatoarele:
1. O actiune publicistica şi orala de demascare a scopurilor şi a activitatii nefaste a acestei organizatii.
2. Indemnarea intelectualilor români care dovedesc a face parte din loji, sa le paraseasca, în caz contrar, Fratia Ortodoxa Româna extinsa pe toata tara va îndemna sa izoleze pe cei ce prefera sa ramâna în loji. Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântarii, în caz ca pâna atunci ne se caiesc. De asemenea, le va refuza prezenta ca membri în corporatiile bisericesti.
3. Preotimea va învata poporul ce scopuri urmareste acela care e francmason şi-l va sfatui sa se fereasca şi sa nu dea votul candidatilor ce apartin lojilor.
4. Sfântul Sinod şi toate corporatiile bisericesti şi asociatiile religioase staruie pe lânga poporul român şi corpurile legiuitoare sa aduca o lege pentru desfiintarea acestei organizatii oculte, în caz ca guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji sa fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentara.

Ce parere aveti? Intra Francmasoneria in contradictie cu crestinismul?
0

#2 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 July 2006 - 01:27 AM

Intra evident, pentru simplul motiv ca este Francmasonerie si nu crestinism. Crestinismul este de sine statator si suficient siesi, adica nici o alta dogma nu se poate "afilia" lui. In fine, am cam ras cand am vazut ca Sf.Sinod va incerca nu-stiu-ce in Parlament.... sa fim seriosi, ce cauta Biserica acolo??

Scopul declarat al Francmasonilor este de a conduce lumea. Din umbra, cu bani si relatii. Ce legatura poate avea ideologia asta cu crestinismul?
0

#3 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 03 July 2006 - 09:26 AM

Vezi postareadaemon, la Jul 3 2006, 02:27 AM, a spus:

Intra evident, pentru simplul motiv ca este Francmasonerie si nu crestinism. Crestinismul este de sine statator si suficient siesi, adica nici o alta dogma nu se poate "afilia" lui. In fine, am cam ras cand am vazut ca Sf.Sinod va incerca nu-stiu-ce in Parlament.... sa fim seriosi, ce cauta Biserica acolo??

Scopul declarat al Francmasonilor este de a conduce lumea. Din umbra, cu bani si relatii. Ce legatura poate avea ideologia asta cu crestinismul?

Este evident ca intra in conflict. Dar pe de alta parte, francmasoneria este un mare FÎS... un balon de sapun... Capacitatile sale sint mai mult mit decit realitate. S-au pus multe lucruri pe seama lor din diverse motive, nu intotdeauna binevenite sau cit de cit reale.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Despre ziua de odihna * * * * *
Teme combinate
zexelica  2.467 102.417
Hot Topic (New) Ce v-ar convinge sa deveniti ateu/credincios? Pixelut  74 14.941
Topic inchis Biblia MP3
in limba ramana
Babes  5 7.816
Replici noi Le Grand Grimoirs
Minuni si magie.Este posibil? Exista?
Satoria  5 4.877
Topic inchis Atasamente Deschideti-va mintea!
sa lasam parerile de o parte si sa fim seriosi
Quark  465 43.907