Ray of light, la Jul 1 2006, 11:14 PM, a spus:
SI in ce fel infirma teoria evolutionista? Ca "logica" ta imi cam scapa... oricum, o teorie ca sa fie valabila trebuie sa se sustina pe ea insasi, nu sa contrazica altele. Ca sa-ti raspund la PS, dovezile tale nu au nici o baza care sa le demonstreze.
Tocmai faptul ca omenirea urmareste forma desavarsita a moralitatii, cred eu ca face ca aceasta sa sustina teoria existentei Creatorului si a creatiei.
In fine, poate ai ramas cu impresia cu sunt atee, ei bine nu sunt, dar nici nu cred orbeste in varianta biblica despre crearea omului, si ca toti ne-am trage din doi oameni pe care Dumnezeu i-a alungat din Rai.

Toata stima. Insa cred ca asta este calea cea mai convenabila. Asa o numesc eu. 50% credinta - 50% necredinta. Si lumea pare sa fie multumita.
Daca vrei, uite, consider ca putem numi Dumnezeu acea scanteie de viata care a dat nastere primului organism unicelular acum milioane si milioane de ani sau acel impuls care face ca inima unui fat sa bata pentru prima data la 21 zile in uterul mamei. Dumnezeu este acelasi care ne-a dat scanteia de constiinta si spiritul care ne diferentiaza de rudele noastre maimutele

(bine, bine... numai ale mele, nu si ale tale, ca tu esti stra-stra-stra-stra-stra-.... nepotul lui Adam si Eva.). Si ca sa nu se mai simta nimeni atat de ofensat de ideea ca ne tragem din maimuta, nu ne tragem din ceea ce intelegem astazi prin "maimuta" ci dintr-un stramos comun, din care au plecat ramura umana si cea a maimutelor.
Daca ai accepta varianta creationismului, ai descoperi un Dumnezeu mult mai personal, capabil sa iubeasca si sa se ingrijeasca de fapturile create de El. Si carora le-a pregatit un viitor infinit mai stralucit decat viata asta, care si in cazul in care e perfecta(desi n-am auzit de asa ceva!) are o finalitate implacabila.
Parerea mea.
Acuma plec la nani. 'Night!