sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

educatie rigida scolara in privinta creationismului dar si a evolutionismului discutie libera Evaluare topic: - - - - -

Poll: care e parerea voastra? (4 membri au votat)

sistemul de invatamant tine parte evolutie, insa acorda sanse drepte si pt. cei care doresc sa afle despre creationism

1. nu acorda nici o sansa teoriei creationiste. (4 voturi [100.00%])

Procentaj din vot: 100.00%

Voteaza

#21 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 01 July 2006 - 09:59 PM

Vezi postareahans, la Jul 1 2006, 10:56 PM, a spus:

Ba da, poate! Sau macar poate sa o infirme pe cea evolutionista.
Toata stima pentru oamenii care au demnitatea sa nege ca stramosul lor ar fi vreo moima! Caci cei care accepta stramosul maimuta, nu pot copia in viata decat comportamentul acelui stramos ei nefiind obligati la mai mult decat sa se comporte in societate precum acestea. Dar cei care cred in creationism, faptul ca au un Creator ii obliga la o viata de o calitate mult superioara.

Si chiar crezi ca oamenii de acum 1500 de ani doar, erau altceva decat niste barbari nespalati, chiar mai murdari decat maimutele? Si totusi erau stramosii nostri. :salut:
0

#22 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 01 July 2006 - 10:04 PM

Vezi postareaMarinel, la Jul 1 2006, 10:59 PM, a spus:

Si chiar crezi ca oamenii de acum 1500 de ani doar, erau altceva decat niste barbari nespalati, chiar mai murdari decat maimutele? Si totusi erau stramosii nostri. :doh:

Murdaria fizica se poate sterge...cu apa. Murdaria morala, NU!
Stramosii celor ce sustin creationismul chiar daca au fost "barbari nespalati", totusi au dus o viata de o calitate morala superioara. Deoarece erau "obligati" de faptul ca aveau un Creator viu. :salut:
0

#23 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 01 July 2006 - 10:14 PM

Vezi postareahans, la Jul 1 2006, 10:56 PM, a spus:

Ba da, poate! Sau macar poate sa o infirme pe cea evolutionista.
Toata stima pentru oamenii care au demnitatea sa nege ca stramosul lor ar fi vreo moima! Caci cei care accepta stramosul maimuta, nu pot copia in viata decat comportamentul acelui stramos ei nefiind obligati la mai mult decat sa se comporte in societate precum acestea. Dar cei care cred in creationism, faptul ca au un Creator ii obliga la o viata de o calitate mult superioara.
P.S: Daca te rog, repeta-mi unde ma incadrezi. Sunt tare curios. :doh:

SI in ce fel infirma teoria evolutionista? Ca "logica" ta imi cam scapa... oricum, o teorie ca sa fie valabila trebuie sa se sustina pe ea insasi, nu sa contrazica altele. Ca sa-ti raspund la PS, dovezile tale nu au nici o baza care sa le demonstreze.
In fine, poate ai ramas cu impresia cu sunt atee, ei bine nu sunt, dar nici nu cred orbeste in varianta biblica despre crearea omului, si ca toti ne-am trage din doi oameni pe care Dumnezeu i-a alungat din Rai. Daca vrei, uite, consider ca putem numi Dumnezeu acea scanteie de viata care a dat nastere primului organism unicelular acum milioane si milioane de ani sau acel impuls care face ca inima unui fat sa bata pentru prima data la 21 zile in uterul mamei. Dumnezeu este acelasi care ne-a dat scanteia de constiinta si spiritul care ne diferentiaza de rudele noastre maimutele :salut: (bine, bine... numai ale mele, nu si ale tale, ca tu esti stra-stra-stra-stra-stra-.... nepotul lui Adam si Eva.). Si ca sa nu se mai simta nimeni atat de ofensat de ideea ca ne tragem din maimuta, nu ne tragem din ceea ce intelegem astazi prin "maimuta" ci dintr-un stramos comun, din care au plecat ramura umana si cea a maimutelor.
0

#24 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 01 July 2006 - 10:44 PM

Vezi postareaRay of light, la Jul 1 2006, 11:14 PM, a spus:

SI in ce fel infirma teoria evolutionista? Ca "logica" ta imi cam scapa... oricum, o teorie ca sa fie valabila trebuie sa se sustina pe ea insasi, nu sa contrazica altele. Ca sa-ti raspund la PS, dovezile tale nu au nici o baza care sa le demonstreze.

Tocmai faptul ca omenirea urmareste forma desavarsita a moralitatii, cred eu ca face ca aceasta sa sustina teoria existentei Creatorului si a creatiei.

In fine, poate ai ramas cu impresia cu sunt atee, ei bine nu sunt, dar nici nu cred orbeste in varianta biblica despre crearea omului, si ca toti ne-am trage din doi oameni pe care Dumnezeu i-a alungat din Rai.

:doh: Toata stima. Insa cred ca asta este calea cea mai convenabila. Asa o numesc eu. 50% credinta - 50% necredinta. Si lumea pare sa fie multumita.

Daca vrei, uite, consider ca putem numi Dumnezeu acea scanteie de viata care a dat nastere primului organism unicelular acum milioane si milioane de ani sau acel impuls care face ca inima unui fat sa bata pentru prima data la 21 zile in uterul mamei. Dumnezeu este acelasi care ne-a dat scanteia de constiinta si spiritul care ne diferentiaza de rudele noastre maimutele :P (bine, bine... numai ale mele, nu si ale tale, ca tu esti stra-stra-stra-stra-stra-.... nepotul lui Adam si Eva.). Si ca sa nu se mai simta nimeni atat de ofensat de ideea ca ne tragem din maimuta, nu ne tragem din ceea ce intelegem astazi prin "maimuta" ci dintr-un stramos comun, din care au plecat ramura umana si cea a maimutelor.

Daca ai accepta varianta creationismului, ai descoperi un Dumnezeu mult mai personal, capabil sa iubeasca si sa se ingrijeasca de fapturile create de El. Si carora le-a pregatit un viitor infinit mai stralucit decat viata asta, care si in cazul in care e perfecta(desi n-am auzit de asa ceva!) are o finalitate implacabila.
Parerea mea.

Acuma plec la nani. 'Night! :salut:
0

#25 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 01 July 2006 - 10:54 PM

Vezi postareahans, la Jul 1 2006, 08:56 PM, a spus:

Caci cei care accepta stramosul maimuta, nu pot copia in viata decat comportamentul acelui stramos ei nefiind obligati la mai mult decat sa se comporte in societate precum acestea. Dar cei care cred in creationism, faptul ca au un Creator ii obliga la o viata de o calitate mult superioara.

no' sincer...astea le explica pe toate! :salut:

Citeaza

P.S: Daca te rog, repeta-mi unde ma incadrezi. Sunt tare curios. :lol2:

:doh:
:lol2: desteptul lui mama! :P

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 01 July 2006 - 10:54 PM

0

#26 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-June 06

Scris 01 July 2006 - 11:16 PM

stii ce nu intzeleg eu - de ce ateisti nostrii posteaza peste 80% in forumul de religie si spiritualitate? sau vor sa-si impuna religia lor cu fortza? ( si da ceea ce credeti voi nu se numeste stiinta ci religie si o sa repet asta pana bagati la cap) sau chiar nu cred in ceea ce cred si daca simt ca merg in iad sunt penibil de disperati sa duca si pe altii cu ei ? hei :salut: aici se discuta despre biblie si felul in care credem fiecare ce scriie acolo
0

#27 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Īmparatului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 02 July 2006 - 12:15 AM

Vezi postareamlg, la Jul 1 2006, 10:16 PM, a spus:

stii ce nu intzeleg eu - de ce ateisti nostrii posteaza peste 80% in forumul de religie si spiritualitate? sau vor sa-si impuna religia lor cu fortza? ( si da ceea ce credeti voi nu se numeste stiinta ci religie si o sa repet asta pana bagati la cap) sau chiar nu cred in ceea ce cred si daca simt ca merg in iad sunt penibil de disperati sa duca si pe altii cu ei ? hei :P aici se discuta despre biblie si felul in care credem fiecare ce scriie acolo

:salut:
Pai tuuu nu intelegi.Ei vor sa ne lumineze! Noi e prostii,ei e cu stiinta si intelepciunea!!! :doh:
Ma rog,nici eu nu mai stiu,de multe ori raman ...sp- sp- speachless nu alta :lol2: ,adica fara vorbe! :lol2:

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 02 July 2006 - 12:17 AM

0

#28 Utilizator offline   Ocurioasa 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-June 06

Scris 02 July 2006 - 07:09 AM

Vezi postareaannacondor, la Jul 2 2006, 02:15 AM, a spus:

:salut:
Pai tuuu nu intelegi.Ei vor sa ne lumineze! Noi e prostii,ei e cu stiinta si intelepciunea!!! :doh:
Ma rog,nici eu nu mai stiu,de multe ori raman ...sp- sp- speachless nu alta :lol2: ,adica fara vorbe! :P

acuma nu va intaleg eu pe voi credinciosi... daca evolutionisti au asemenea atitudine trebuie si voi so aveti?
acesta e ceea mai mare greseala fiecare e intolerant fata de parerea celuilalt...
0

#29 Utilizator offline   Ocurioasa 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-June 06

Scris 02 July 2006 - 07:21 AM

domni moderatori va rog frumos inca odata sa imi corectati chestionarul. sau sa spuneti celui in drept sa o faca!!!!
0

#30 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 02 July 2006 - 09:51 AM

Vezi postareamlg, la Jul 2 2006, 12:16 AM, a spus:

stii ce nu intzeleg eu - de ce ateisti nostrii posteaza peste 80% in forumul de religie si spiritualitate? sau vor sa-si impuna religia lor cu fortza? ( si da ceea ce credeti voi nu se numeste stiinta ci religie si o sa repet asta pana bagati la cap) sau chiar nu cred in ceea ce cred si daca simt ca merg in iad sunt penibil de disperati sa duca si pe altii cu ei ? hei :stars: aici se discuta despre biblie si felul in care credem fiecare ce scriie acolo

Pai daca toti ar avea exact aceleasi ganduri si ar spune acelasi lucru, v-ar place? Conoasterea, inclusiv cunoasterea lui Dumnezeu vine din confruntarea de idei. Unele sunt gresite, altele corecte, uneori gresim cu totii, alteori avem cu totii dreptate. Si apoi forumul este religie si spiritualitate, poate credeti ca cei care nu au sau nu au deocamdata o religie nu pot fi, macar spirituali :blink: ?
Poate exista forumuri oficiale deschise de B.O.R. unde accesul este permis doar prin scrierea in locul parolei, a crezului, aici insa exista si va rog sa lasati sa existe o anumita confruntare de idei, fara sa simtim agresiunea celorlalti. Nu este o rusine sa pui intrebari, pentru ca un proverb chinez spune: "Cel care pune o intrebare risca sa para prost cinci minute, cel care nu pune nici o intrebare ramane prost toata viata". Dar atunci cand primiti raspunsurile si nu sunteti de acord cu ele puteti cere lamuriri suplimentare si nu sa veniti cu etichetari. Poate unii chiar stiu ce scriu.
Si, pentru toata lumea, nici eu nu sunt ateu.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari