sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

educatie rigida scolara in privinta creationismului dar si a evolutionismului discutie libera Evaluare topic: - - - - -

Poll: care e parerea voastra? (4 membri au votat)

sistemul de invatamant tine parte evolutie, insa acorda sanse drepte si pt. cei care doresc sa afle despre creationism

1. nu acorda nici o sansa teoriei creationiste. (4 voturi [100.00%])

Procentaj din vot: 100.00%

Voteaza

#1 Utilizator offline   Ocurioasa 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-June 06

Scris 01 July 2006 - 03:09 PM

citind ce le scrise de marinel m-am gandit sa dechid acest topic:

Vezi postareaMarinel, la Jul 1 2006, 03:59 PM, a spus:

Problema majoritatii oamenilor deriva dintr-o educatie rigida: copiilor nu li se spune ca fiecare teorie despre care invata este perisabila, pentru ca ar fi descurajati, si astfel ei nu sunt incurajati sa gandeasca si sa judece singuri si raman cu impresia ca stiinta este "batuta in cuie", la fel cum in istorie nu li spune ca fiecare personaj istoric a fost de fapt un simplu om, cu parti bune si rele, iar ei ajung sa-i califice astfel si pe cei din jurul lor. Sistemul trebuie schimbat pentru a permite o mai mare libertate de gandire.

eu vad educatia rigida si in privinta creationismului nu numai a evolutionismului.
despre evolutionism se lasa impresia ca are raspuns la tot.
despre creationism pur si simplu se neaga fara a fi prezentat sau facut intales despre ce e vorba...
pt. a avea o liberate de gandire ar trebuie prezentate ambele teori neutral si asa cum sunt ele, cu "slabiciunile in dovedire lor"(sau punctele de tari) si nu una prezentata ca de necontestat si alta numai atunci cand e criticata (mai rau luata in ras)...

scuze se pare ca nu pre am intales cum sa creez un chestionar, a iesit aiure...
0

#2 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 01 July 2006 - 03:10 PM

sistemul de invatamant tine parte evolutie, insa acorda sanse drepte si pt. cei care doresc sa afle despre creationism?
- nu acorda nici o sansa teoriei creationiste.

:doh: :P :lol2: exemplul perfect de prezentare neutra !
cel mai tare chestionar posibil! unul in care ori esti de acord, ori esti de acord.
pot sa fac 50-50 cu publicul? dar mai tarziu va rog, ca acum ma suna un prieten... :salut:
0

#3 Utilizator offline   Ocurioasa 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 01 July 2006 - 03:13 PM

Rog pe moderatori sa imi corecteze chestionarul, am gresit la creerea lui. sunt noua si nu le am.
vroiam sa pun un chestionar in care sa dee fiecare raspuns la intrebarea: daca e neutral invatamntul in prezentarea celor doua teori evolutionism-creationism.[/b]

Aceasta postare a fost editata de Ocurioasa: 01 July 2006 - 03:24 PM

0

#4 Utilizator offline   angry_angel 

• detasarea este ultima experienta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 06

Scris 01 July 2006 - 03:15 PM

intrebare: ce e ala sondaj?
mai rau ca-n comunism :salut:
0

#5 Utilizator offline   Ocurioasa 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 01 July 2006 - 03:25 PM

Vezi postareablackkkarma_83, la Jul 1 2006, 05:15 PM, a spus:

intrebare: ce e ala sondaj?
mai rau ca-n comunism :salut:

bine omul greseste si se interpreteaza cum se interpreteaza :doh:
ati fi putut fi draguti si sa ma ajutati cu sfaturi cum sa creezi chestionare fara a dispare 3/4 din intrebare, oricum multumesc sunteti simpatici

Aceasta postare a fost editata de Ocurioasa: 01 July 2006 - 03:27 PM

0

#6 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 01 July 2006 - 04:19 PM

imi pare rau, eu nu-ti pot edita chestionarul.
iti pot explica cum faci altul:

1. deschizi topic nou.
a - titlul temei - ceva scurt si la obiect
b - descrierea temei - un foarte scurt rezumat (nu e necesar)

2. dati click aici pentru a crea un chestionar - cred ca asta e clar, deci click.

3. titlul chestionarului - ceva scurt si la obiect

4. adauga intrebare in chestionar - click

5. la continutul chestionarului scrii intrebarea. daca e lunga cat un roman fluviu, renunta. n-o sa incapa. comentariile le poti face mai pe larg in continutul mesajului, daca doresti.

6. adauga raspuns in chestionar - click

7. scrii la nr 1 - un raspuns posibil

8. adauga raspuns in chestionar - click

9. scrii la nr 2 - un alt raspuns posibil.

10. dupa ce ai terminat cu introdusul intrebarilor si variantelor de raspuns, dai click pe - inchide formularu chestionarului.

voila 10 pasi simpli pentru un chestionar de succes. cel putin in forma. continutul depinde de tine.
0

#7 Utilizator offline   Marinel 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 01 July 2006 - 04:29 PM

S-ar putea formula intrebarea in felul urmator:
Credeti ca sistemul scolar incurajeaza:
a- credinta orbeasca in religie :P
b- credinta orbeasca in stiinta :salut:
c-gandirea libera :doh:
Desi cred ca raspunsul este evident...
0

#8 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 01 July 2006 - 05:06 PM

Vezi postareaMarinel, la Jul 1 2006, 03:29 PM, a spus:

S-ar putea formula intrebarea in felul urmator:
Credeti ca sistemul scolar incurajeaza:
a- credinta orbeasca in religie :doh:
b- credinta orbeasca in stiinta :lol2:
c-gandirea libera :lol2:
Desi cred ca raspunsul este evident...

Cred ca ai fost cel mai clar dintre toti de aici pana acum :lol2:
Greseste fata si voi sariti la ea :doh: , doar a zis ca-i noua si nu le are!!! :doh:
Lasa [Ocurioasa] s-a inteles ideea si lumea o sa isi spuna parerea pe topic.

Parerea mea? :salut:
Ai dreptate,dar nu uita ca cine nu e din Dzeu nu va fi NICIODATA de acord cu creationsmul.S-a mai vorbit despre asta si s-au adus dovezi in favoarea creationismului,dar ptr babele surde...stii tu :x:
Lor li se pare ca trosc-pleosc au aparut niste celule destepte care au evoluat de la mama lor si ca Dzeu nu exista.Lasa-i sa creada ce vor ei :lol2:
:P

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 01 July 2006 - 05:09 PM

0

#9 Utilizator offline   Silentia lunae 

• Lunatica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 06

Scris 01 July 2006 - 05:21 PM

Vezi postareaannacondor, la Jul 1 2006, 06:06 PM, a spus:

Parerea mea? :salut:
Ai dreptate,dar nu uita ca cine nu e din Dzeu nu va fi NICIODATA de acord cu creationsmul.S-a mai vorbit despre asta si s-au adus dovezi in favoarea creationismului,dar ptr babele surde...stii tu :lol2:
Lor li se pare ca trosc-pleosc au aparut niste celule destepte care au evoluat de la mama lor si ca Dzeu nu exista.Lasa-i sa creada ce vor ei :lol2:
:doh:

Asa este, annacondor, mama lor de atei ! :lol2: Cum de nu-si dau seama ca toata munca si toate cercetarile unei armate de arheologi, biologi, geneticieni, istorici, geologi etc., ar trebui aruncata la cos ? :lol2: Doar scrie alb pe negru in Biblie ca de fapt totul a evoluat de la un sarpe bagacios in treburile altora, care manca nisip, de la niste tufisuri vorbitoare si de la un dumnezeu plimbaret prin corturile vechilor evrei. :P

Nu vad in chestionar si optiunea :"sistemul scolar incurajeaza ipoteza ca suntem creatia si urmasii evoluati ai klingonienilor din sistemul solar Miserupecare"... :doh:
0

#10 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 01 July 2006 - 05:44 PM

Vezi postareaDesert Rose, la Jul 1 2006, 04:21 PM, a spus:

Asa este, annacondor, mama lor de atei ! :lol2: Cum de nu-si dau seama ca toata munca si toate cercetarile unei armate de arheologi, biologi, geneticieni, istorici, geologi etc., ar trebui aruncata la cos ? :lol2: Doar scrie alb pe negru in Biblie ca de fapt totul a evoluat de la un sarpe bagacios in treburile altora, care manca nisip, de la niste tufisuri vorbitoare si de la un dumnezeu plimbaret prin corturile vechilor evrei. :salut:

nope...eu nu am zis asa ceva :lol2:
Istoricii,geneticienii,geologii,si cine mai vrei tu,nu toti sunt atei.Sunt multi care au studiat teoriile trosc-pleoscului (printre ei...Francis Bacon, Galileo Galilei,Blaise Pascal, Robert Boyle, Leibnitz,Loius Pasteur)
si au ajuns la niste concluzii:

1.evolutia nu se petrece acum :
"... problema era şi este în continuare faptul că, cu excepţia afirmaţiei lui Dobzansky despre o nouă specie de drosophilla, formarea unor noi specii, prin orice fel de mecanism, nu a fost observată"(Jeffrey H. Schwartz, Sudden Origins )
2.evolutia nu a avut loc niciodata in trecut :
"Dat fiind că evoluţia, conform lui Darwin, era într-o continuă stare de mişcare... a rezultat logic că arhiva fosiliferă ar trebui să abunde de exemple de forme tranziţionale mergând de la cele mai puţin evoluate la cele mai evoluate”( Jeffrey H. Schwartz)

Asta nu am spus-o eu,ci altii,mai cu carte si mai cu creieri,ca se pare ...astia ca mine nu au...creieri ! :P
Amintesc doar pe Max Planck(în cuvântarea rostită la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru fizică-1918):
“Ca un om care şi-a dedicat întreaga viată ştiinţei exacte – studiului materiei - vă pot spune, ca rezultat al cercetărilor mele în legatură cu atomii, doar atât: nu există materie ca atare. Tot ceea ce numim ‘materie’ îşi are originea şi există doar în virtutea unei forţe care face să vibreze particulele unui atom, şi care menţine integritatea acestui minuscul sistem solar al atomului. Suntem obligaţi să presupunem că în spatele acestei forţe există minte conştientă şi inteligentă. Această minte este matricea întregii creaţii.”

Ah,si faptul ca tu vezi creationismul ca pe o gluma proasta,nu ma mira si nici nu cred ca Dzeu are nevoie sa fie dovedit! Exista si cu asta basta! :doh:

Aceasta postare a fost editata de annacondor: 01 July 2006 - 05:50 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Prigoana crestinilor sec XXI
Implinirea Scripturii
cioanas  172 22.620
Topic inchis Cine a creat omul? Satana sau Dumnezeu?
Cine a creat omul? Satana sau Dumnezeu?
menssana1984  72 15.031
Hot Topic (New) Fanatism- legatura sau departare de Dumnezeu ocean  105 16.863
Hot Topic (New) Atasamente Cine este ingerul tau pazitor? luciappoint  205 22.904
Topic inchis coranul o scorpie  32 4.580