in ordine inversa, asadar:
18 - george orwell, 1984 si putin mai tarziu tolkien - stapanul inelelor (da, am citit-o inainte de film)
12 - karl may - winnetou si tot restul; isaac asimov - soarele gol (de unde pasiunea pentru sf), iar mai tarziu walter scott
6 - ..... ei, aici e aici.
cand eram mica, tata imi citea "bertoldo, bertoldino si cacasseno". un fel de pacala sau nastratin hogea italian. am regasit cartea acum cativa ani, o recomand cu caldura, e plina de umor. nu cred ca e mentionat autorul, din cate retin din prefata, a fost initial asternuta pe hartie de niste calugari in evul mediu. aceasta este cartea pe care am invatat sa citesc
mama imi citea "familia roademult", istoria unei familii de soareci si a descentilor, capitolase scurte, usor de citit. am recitit-o recent. florian cristescu e numele autorului.
"aventurile lui habarnam" de nikolai nosov a fost una din preferatele mele
"peter pan" iarasi se numara printre favorite. format mare, a4, cu ilustratii. si o carte draga, pe care nu o mai am si de care nu am reusit sa dau dau sub nici o forma era una mare, cu poerti cartonate, cu basme rusesti, primul fiind "vasilisa cea frumoasa". am cumparat culegeri de basme rusesti, dar cele din carte nu le-am regasit in ele
altele de care imi aduc aminte sunt 'aventurile baronului munchhausen' (retin foarte clar un desen din ea), si 'vrajitorul din oz'. tin minte ca intr-o zi, fratele meu mi-a facut din plastilina personajele, dupa desenele din carte, iar cel mai reusit a fost de departe sperie-ciori.
eu ma opresc aici pentru ca ma apuca nostalgia unor emotii si a unei atmosfere careia eu ii duc dorul
iar scopul acestui topic era rememorarea unor momente placute
Contact
Facebook
Twitter
RSS