Cat cere mama /cat ofera tatal? Subiect delicat: PENSIA ALIMENTARA
Scris 29 June 2006 - 04:12 PM
Am avut recent o discutie in contradictoriu in legatura cu un subiect delicat: pensia alimentara. De aceea as fi interesata sa cunosc si parerea altor mame.
Este vorba de pensia alimentara pentru un baietel in varsta de 7 ani si jumatate (trece clasa a doua) platita de tata.
Considerand ca
- este vorba de un copil de varsta scolii primare, normal, sanatos;
- baietelul locuieste in Bucuresti numai cu mama, intr-o zona decenta, intr-un apartament cu trei camere, (proprietate care nu a fost inca impartita cu fostul sot, tatal copilului);
- mama lucreaza, are un serviciu solicitant (dar bine platit, aproximativ 1500-1700 RON/luna);
Intrebarea 1: cum considerati suma de 500 RON/luna ca pensie alimentara? Rezonabila, insuficienta, exagearata?
Daca adaugam si faptul ca baietelul a fost inscris in urma cu un an la un program after school (unde merge dupa orele de scoala, serveste masa de pranz, este ajutat la teme etc.) si precizam ca taxele pentru clubul after school sunt 600-700 RON/luna...
Intrebarea 2: cum considerati suma de 500 RON/luna ca pensie alimentara in aceste conditii? Rezonabila, insuficienta, exagearata?
Intrebarea 3: Dar daca suma s-ar ridica la 700 RON?
Intrebarea 4: Ce suma vi s-ar parea rezonabila/suficienta, ca mama, daca v-ati afla in situatia descrisa mai sus?
Va multumesc mult si astept cu mult interes reactiile/comentariile/ raspunsurile voastre!
Scris 29 June 2006 - 04:39 PM
Scris 25 August 2006 - 10:45 AM
Nu stiu cit ii foloseste lui si cit tie. Nu cere mai mult decat t-i se poate da. E usor sa faci planuri pe banii altora.
Scris 25 August 2006 - 11:43 AM
avocado, la Aug 25 2006, 10:45 AM, a spus:
...Mai ales aruncand copilul la atac atunci cand ai nevoie de bani. Stii cum este? La fel ca mamele alea (desi nu merita sa fie numite asa) care se duc cu copilul in brate la cersit in intersectii. E urat ce faci.
Scris 24 September 2006 - 06:34 PM
Scris 15 October 2006 - 06:29 PM
Pretentiile si capriciile care le are mama ori copilul nu reprezinta un minim de necesitati ca asa poti spune ca pe langa after school mai vrea si innot, si sah si cate o plimbare saptamanala cu elicopterul pt alungarea stresului ca sa ajungi la 5000 RON/luna.
Scris 26 October 2006 - 10:01 PM
Gabriel Paduraru, la Oct 15 2006, 07:29 PM, a spus:
Nenea, le zici bine. Si ai si dreptate. Salariul mamei este indeajuns de generos pentru un trai decent. Pariem pe cat vreti voi ca mama e super-busy si n-are timp sa se ocupe de ala micu, si d-aia il da la un program after-school?
Scris 16 January 2007 - 03:21 PM
oricum e treaba parintilor cum gestioneaza chestiunea in cauza... noi suntem bagatori de seama....
Scris 16 January 2007 - 03:33 PM
bpcs, la Jan 16 2007, 03:21 PM, a spus:
oricum e treaba parintilor cum gestioneaza chestiunea in cauza... noi suntem bagatori de seama....
daca e treaba lor, sa nu mai ceara pareri
si mai e si vorba aia, oricat ai avea tot nu iti ajunge. daca azi cere 5000 de roni si i se accepta, peste ceva timp va motiva ca nici aia nu sunt suficienti de fapt
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
WARRANTY DISCLAIMERS
traducere |
Alecu87 | 4 | 1.640 |
|
ajutor...am luat teapa ! | Tony_da_Man | 15 | 3.689 |
|
declararea incompetentei psihice