sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Despre Serviciile Secrete din Romania multe de spus... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   e-X-plorer 

• ochiul critic uneori necesar
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-January 06

Scris 28 June 2006 - 10:20 PM

Salut! Despre actiunile structurilor de Servicii Secrete din Romania (SRI, SIE, DIA, etc) s-a discutat foarte putzin pe acest forum. Prin urmare, ar fi multe de spus, asa ca pt inceput ma limitez la intrebarile de mai jos:

1. Vi s-a intamplat vreodata sa descoperiti sau, cel putzin, sa aveti o suspiciune intensa ca ati fost sau sunteti urmariti de serviciile secrete (ex: microfoane, videocelule sau alte echipamente de filaj instalate la domiciliu sau la locul de munca) ?

2. Ati simtit vreodata pe pielea voastra ca sunteti sabotati sau impiedicati sa intreprindeti anumite actiuni pozitive (indiferent de natura lor) de catre aceste structuri si organizatii? Mai concret, ati banuit vreodata ca un intr-un anumit necaz care vi s-a intamplat a fost "mana securitatii ?

3. Considerati ca in prezent serviciile secrete si de informatii din Romania sunt mai active si mai prezente decat inainte de 1989 ?

4. Va multumesc pt atentie. :crazy:
0

#2 Utilizator offline   Protector 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 29 June 2006 - 12:50 AM

Hy, e-x-plorer

as dori sa-ti raspund la intrebarea nr.3. Da am informatii destul de solide ca arctivitatea serviciilor secrete care sunt mult mai active ca in trecut. Bineinteles activitatea lor este top-secret :crazy: , dar au si multe rezultate pozitive in ultimii ani :
-Prevenirea unui atentat cu autobomba
-schimburi de informatii cu CIA si NSA-(SUA) asigurand securitatea tarii, a presedintelui si al cetatenilor romani.
-Asigurarea informatiilor si supravegherea persoanelor care ar putea agita o minoritate ...
Trebuie sa se recunoasca ca serviciul roman de informatii , si-a schimbat anumite tactice, dar sistemul de coordinare, de analiza si de activitate a ramas la fel.Si sistemul este perfect.Ceea ce eu nu gasesc rau.
Activitatea serviciilor romane sunt din timpul razboiului rece cunoscute de tarile westice ca fiind foarte bune, care nu o data s-au luat la intrecere cu serviciul secret sovietic (67-89).
Sa nu se uite ca, datorita activitatiilor lor, nu a avut loc nici un atentat extremist pana la ora actuala din exterior asupra cetatenilor romani , in Romania.

Cu stima si respect
Protector
0

#3 Utilizator offline   karakale 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 05-July 06

Scris 09 July 2006 - 12:46 AM

Vezi postareae-X-plorer, la Jun 28 2006, 05:20 PM, a spus:

Salut! Despre actiunile structurilor de Servicii Secrete din Romania (SRI, SIE, DIA, etc) s-a discutat foarte putzin pe acest forum. Prin urmare, ar fi multe de spus, asa ca pt inceput ma limitez la intrebarile de mai jos:

1. Vi s-a intamplat vreodata sa descoperiti sau, cel putzin, sa aveti o suspiciune intensa ca ati fost sau sunteti urmariti de serviciile secrete (ex: microfoane, videocelule sau alte echipamente de filaj instalate la domiciliu sau la locul de munca) ?

2. Ati simtit vreodata pe pielea voastra ca sunteti sabotati sau impiedicati sa intreprindeti anumite actiuni pozitive (indiferent de natura lor) de catre aceste structuri si organizatii? Mai concret, ati banuit vreodata ca un intr-un anumit necaz care vi s-a intamplat a fost "mana securitatii ?

3. Considerati ca in prezent serviciile secrete si de informatii din Romania sunt mai active si mai prezente decat inainte de 1989 ?

4. Va multumesc pt atentie. :)

De ce asa curios daca cineva ar fi putut fi urmarit de serviciile secrete ale unui sistem? Nu am vazut in nici o tara ca serviciile secrete sa fie urmarite de populatie.In toate tarile oamenii sunt urmariti.Daca traiesti intr-o tara cu tehnologie inalta, ai impresia ca nimeni nu te urmareste, dar fi convins ca acolo EI stiu mai mult despre individ decat in Romania.
In Romania este deranjabil ca urmarirea se facea( oprobabil si acuma) fizic,adica direct de catre un individ necioplit de multe ori.In tarile cu tehnologie inalta, poti face 10 facultati, tehnologia e mai presus decat individul urmarit.
0

#4 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 09 July 2006 - 06:53 PM

Vezi postareae-X-plorer, la Jun 28 2006, 11:20 PM, a spus:

4. Va multumesc pt atentie. :D

1. paranoia
2. paranoia
3. nu
4. la fel

Vezi postareaProtector, la Jun 29 2006, 01:50 AM, a spus:

Trebuie sa se recunoasca ca serviciul roman de informatii , si-a schimbat anumite tactice, dar sistemul de coordinare, de analiza si de activitate a ramas la fel.Si sistemul este perfect.Ceea ce eu nu gasesc rau.
Activitatea serviciilor romane sunt din timpul razboiului rece cunoscute de tarile westice ca fiind foarte bune, care nu o data s-au luat la intrecere cu serviciul secret sovietic (67-89).
Sa nu se uite ca, datorita activitatiilor lor, nu a avut loc nici un atentat extremist pana la ora actuala din exterior asupra cetatenilor romani , in Romania.

Sistemul de lucreu s-a reformat in 2002. Reforma continua si in plan legislativ. Insa sistemul este departe se a fi perfect. Mai ales cat timp serviciile sunt subordonate politic si vasale mafiei.
Iar atentate teroriste nu au fost pentru ca nu le-a organizat nimeni. Nu faci atentate in tara in care speli bani si iti pregatesti oameni!
0

#5 Utilizator offline   Sirius 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-July 06

Scris 09 July 2006 - 06:58 PM

Nu stiu ce sa zic despre serviciile secrete, e greu de spus daca nu se incadreaza si ele in clasicul spirit romanesc, multa vorba pentru nimic. Nu cred ca sunt prea multi teroristi pe aici, eventual cativa nebuni care ori nu stiu ce fac, ori vor sa capteze atentia. Chestia cu spalatu' banilor este posbila, insa nu cred ca este valabila si cea cu pregatitu' de oameni ma indoiesc ca organizatiile teroriste s-ar deplasa in europa cand au nenumarate posibilitati in Orientul lor.
0

#6 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 09 July 2006 - 07:02 PM

Vezi postareaSirius, la Jul 9 2006, 07:58 PM, a spus:

Nu stiu ce sa zic despre serviciile secrete, e greu de spus daca nu se incadreaza si ele in clasicul spirit romanesc, multa vorba pentru nimic. Nu cred ca sunt prea multi teroristi pe aici, eventual cativa nebuni care ori nu stiu ce fac, ori vor sa capteze atentia. Chestia cu spalatu' banilor este posbila, insa nu cred ca este valabila si cea cu pregatitu' de oameni ma indoiesc ca organizatiile teroriste s-ar deplasa in europa cand au nenumarate posibilitati in Orientul lor.

Dar in Europa de est se pot ascunde mai bine!
0

#7 Utilizator offline   Sirius 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-July 06

Scris 09 July 2006 - 07:38 PM

Da, dar totusi e un risc mai mare sa fie prinsi dintr-o greseala decat acolo...
0

#8 Utilizator offline   Protector 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 11 July 2006 - 10:40 PM

Vezi postareaSirius, la Jul 9 2006, 08:58 PM, a spus:

Cum sa nu se deplaseze in Europa??? Pai in Germania au prins 10, in Franta peste 20 si in Spania...
Serviciile secrete ale Europei coopereaza si functioneaza in Team. Fii constient ca daca nici serviciul roman nu ar fii activ la ora actuala, ar fii existat si atentate in Romania. Dar nu crezi ca ne scuteaza de atentate, mai ales ca avem trupe in Afganistan si Irak si suntem prietenii dracului ( USA ). Nu fii copil. :fool:
0

#9 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 21 July 2006 - 06:50 PM

Acum au demisionat toti si afugit Omar Haisam!
0

#10 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 25 July 2006 - 06:38 AM

mda... se cam bate campii ...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Chestionar:    Gaza 2008
Poll
KeRenSa  0 1.671
Topic inchis va recomand sa cititi...
"cine conduce lumea" (Jan van Helsing)
Victor Apostu  4 5.518
Topic inchis trebuie sa stim
Ce se va intampla de la inceputul lui 2007
stircu  0 2.781
Topic inchis Emil Boc nu exclude posibilitatea colaborării cu PSD Tina'  39 8.714
Topic inchis Viitorul Razboi Rece
Blogul lui Mr. Bombarghirov
Rusul Singuratic  99 13.240