sau Inregistrare

• 93 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce parere aveti despre psihologi? topic combinat Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 27 June 2006 - 11:51 PM

Vezi postareaanaraluca, la Jun 27 2006, 11:04 AM, a spus:

Ma intereseaza foarte mult opiniile voastre!

Pai eu, as astepta ca psihoterapeutul in cauza sa fie in primul si in primul rand, empatic.

Sa pastreze o doza de impartialitate, dar in acelasi timp sa-i dea pacientului incredere, pentru ca acesta sa-si recunoasca problemele, sa fie deschis.

Atitudinea sa trebuie sa-i imprime pacientului faptul ca psihoterapeutul vrea sa il ajute, ca il intereseaza problema si ca toata munca lui graviteaza in jurul problemei pacientului, oricat de minora ar fi ea.

Bineinteles ca acest lucru trebuie facut cu profesionalism, fara alte implicatii.

Cam asta astept eu. :flowers:

Esti multumita?
0

#22 Utilizator offline   anaraluca 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 26-June 06

Scris 28 June 2006 - 11:31 AM

Heidy 2006,
Iti multumesc foarte mult! Esti prima care raspunde la intrebarea mea, si fara sa se intrebe ce conspiratie mondiala pun la cale! Sunt multumita pentru ca mi-ai raspuns, nu asteptam raspunsuri "bune" sau "rele", ci doar opiniile voastre.
Vrajitorika, mi s-a parut foarte dragut cum i-ai atacat pe ceilalti membri "n-ati prea inteles nimic...". Ce cuvant era in loc de "..."? Tu esti singura care a inteles, nu-i asa? Ai 2 mari calitati: sa interpretezi si sa tragi concluzii. Cand o sa te faci mare o sa descoperi ca nu toata lumea gandeste ca tine. Ceea ce spui poate fi interpretat intr-o mie de feluri. Intentia mea nu e sa fiu rautacioasa, chiar m-a amuzat! Cred ca nici tu nu ai vrut sa fii o vrajitorika rea, am vrut doar sa iti arat ca asa cum tu ai interpretat intrebarea mea in felul tau si ceea ce spui tu poate fi interpretat: "n-ati inteles nimic...". Cat despre "in functie de cite raspunsuri reuseste sa categoriseasca, adopta atitudinea fata de client..." - WHAT?!?!
Celorlati le multumesc ca nu s-au grabit sa faca afirmatii si au preferat sa intrebe.
O sa va dau un exemplu personal. Am fost la un control la endocrinolog. Am platit 800.000lei si dupa o consultatie de 3 minute mi s-a spus ca "nu-mi functioneaza un ovar". Am primit anticonceptionale ( desi nu vroiam) si un anxiolitic (pentru ca i-am spus ca se intampla sa tresar noaptea). Deci nu-mi functioneaza un ovar si sunt anxioasa... interesant! Cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca de fapt eu vroiam sa discut cu doctorul, sa-mi explice ce se intampla, eventual sa-mi recomande niste analize, sa-mi explice de ce mi-a dat medicamentele respective (despre al doilea am aflat mai tarziu ca e anxiolitic), sa-mi propuna mai multe variante de tratament si sa-mi permita sa am o opinie referitoare la pilulele pe care as putea accepta sa le inghit. Asadar am dat 800.000 pe consultatie, nu am aflat nimic, si oricum nu mi-am luat tratamentul, mai ales ca de anxietate sigur nu sufar! Urmeaza sa platesc o alta consultatie la un alt medic.
Cred ca daca stii ce vrei sa primesti ai mai multe sanse sa fii ajutat, nu credeti?
Nu vreau sa-mi deschid cabinet (inca), nici nu vreau sa ma duc la terapeut, doar ca mi s-a parut un topic interesant. Probabil si voua, din moment ce am starnit asemenea emotii!
Credeti ca e posibil sa fiu pur si simplu interesata de ceea ce gandesc altii?!
Mersi! (mai ales celor care au citit tot ce am scris mai sus ...)

PS MHortulanus, o sa-ti raspund, am citit si topicul tau.
0

#23 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 28 June 2006 - 11:40 AM

Era politicos si frumos din partea ta sa ne spui de ce ne chestionezi.
Raspurile tale sunt prea vagi la intrebarea "de ce te intereseaza?".
Tot va trebui sa te duci la un psihoterapeut si pentru mult timp daca vrei sa-ti deschizi un cabinet de asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de elandi: 28 June 2006 - 11:40 AM

0

#24 Utilizator offline   anaraluca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 28 June 2006 - 11:50 AM

Ma formez intr-o terapie care nu presupune dezvoltare personala. Asa ca e alegerea mea daca vreau sau nu sa ma duc la terapeut. Probabil te referi la psihanaliza cand spui ca trebuie sa te duci mult timp!
0

#25 Utilizator offline   angel_cry 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 27-June 06

Scris 28 June 2006 - 11:55 AM

Vezi postareaanaraluca, la Jun 28 2006, 12:50 PM, a spus:

Ma formez intr-o terapie care nu presupune dezvoltare personala. Asa ca e alegerea mea daca vreau sau nu sa ma duc la terapeut. Probabil te referi la psihanaliza cand spui ca trebuie sa te duci mult timp!

In ce gen de terapie?
0

#26 Utilizator offline   anaraluca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 28 June 2006 - 12:01 PM

M-am gandit ca e o tema interesanta, fiind un forum de psihologie. Nu inteleg de ce e asa de greu pentru unii sa-si spuna opinia, doar nu ii judeca nimeni, nu? Sau poate stiu... educatia din scoala " Nu-mi spune mie ce crezi tu, scrie comentariu din cartea lui X-ulescu, etc". Sau poate educatia de acasa "fa ce-ti spun eu"? Cred ca exista o multime de raspunsuri...
Oricum, nu vreau sa adopt o anumita atitudine fata de client in functie de raspunsurile voastre (asta mi-am format-o deja), nici nu vreau sa va fur ideile, nici sa vand secrete americanilor sau irakienilor, nici sa va santajez, ma intereseaza doar ce opinie aveti.
Stiu ca exista psihologi foarte slabi pregatiti (din pacate), stiu ca imaginea psihologului in Romania nu este cum ar trebui (contribuie si televiziunea din plin), stiu ca cercetarea in domeniul psihologiei este aproape inexistenta in Romania (vezi studiile efectuate in tari ceva mai dezvoltate), si totusi ne ramane OPINIA.
Mersi!

Yly, nu vreau sa-mi fac reclama!!!
0

#27 Utilizator offline   angel_cry 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 June 2006 - 12:16 PM

M-ar fi interesat personal deoarece , am inteles ca in toate terapiile ai nevoie de autodezvoltare personala pana intri in formare, difera doar numarul de ore .

Iar ca si raspuns la intebarea ta cred ca in afara de conditiile ambientale, cadrul in care se desfasora sedinta,materialele folosite, foarte important este asigurarea unui mediu securizant pentru pacient, inclusiv prin asigurarea confidentialitatii. Cred ca rolul si statutul psihologului in Romania nu este cunoscut la scara larga, ci mai degraba persista confuzia intre rolul sau si cel al medicului psihiatru, pacientii fiind foarte reticenti in ceea ce priveste consultarea unui psiholog.
0

#28 Utilizator offline   anaraluca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 28 June 2006 - 12:32 PM

Sper ca odata cu intrarea in UE se va clarifica si situatia psihoterapeutilor. Autodezvoltarea personala o poti face in acelasi timp cu formarea in terapie. Eu stiu ca sunt in jur de 200 de ore, nu? Nu stiu sigur cate ore presupune psihanaliza (si aici sunt discutii pentru ca sunt mai multe scoli de psihanaliza in Romania, ca si in toata lumea). Oricum nu esti obligat sa faci autodezvoltarea inainte de intrarea in formare. Inca ceva : in general masterul este echivalent cu primul an de formare in terapie (teorie).
Mersi mult de raspuns. Intr-adevar, si eu cred ca exista inca o confuzie intre psihologi si psihiatrii si, ceea ce e si mai rau, intre psihologi si asa-zisele "Mama Omida". Nu de putine ori mi s-a intamplat sa cunosc o persoana si cand auzea ce meserie am, mi se puneau intrebari de genul " si eu ce probleme crezi ca am?" sau "Crezi ca sunt nebun/a?" sau afirmatii de genul "Stii, eu sunt cam nebun/a". Altii cred ca psihologul tine loc de preot sau de prieten. Exista inca multe prejudecati cu care trebuie sa ne luptam.

P.S. Te implor, nu ii numi pacienti!!!
0

#29 Utilizator offline   angel_cry 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 June 2006 - 12:42 PM

Vezi postareaanaraluca, la Jun 28 2006, 01:32 PM, a spus:

P.S. Te implor, nu ii numi pacienti!!!

Scuze defect profesional( al actualei meserii). Numarul de ore de autodezvoltare sunt in functie de ceea ce vrei sa faci pe viitor, ramura pe care o alegi, poti face autodezvoltare in paralel cu formarea.
0

#30 Utilizator offline   anaraluca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 28 June 2006 - 12:51 PM

Asta spuneam si eu. S-ar putea sa ti se ceara mai mult de 200 de ore la psihanaliza (nu stiu sigur). Oricum autodezvoltarea se face in paralel cu formarea; formarea dureaza cam 4 ani in majoritatea terapiilor (2 ani cursuri, teorie si 2 ani practica sub supervizare), asa ca ai timp sa-ti faci cele 200 de ore.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 93 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Ce e de facut atunci cand cineva apropiat are probleme cu alcoolul? Mriya  19 3.287
Replici noi stilnox the_sarge  3 13.094
Replici noi Inroseata obrajilor ....
Pai nui de la temeri sau frica
Isca-Ana  2 527
Replici noi Un caz, nu stiu cat de rar astazi Nemo!  4 1.750
*Replici noi divort
sunt barbat si nu pot dormi noaptea din cauza fostei sotii
Guest_Guest_nairpic_77_*_*  3 1.029