Buna,
Anul trecut am fost in grecia la hotelul Aristoteles Beach aflat intre Afitos si Kalithea.
Obisnuita cu statiunile litoralului romanesc, aglomerate si galagioase,...., etc, am fost foarte surprinsa de atmosfera linistita si calma din grecia.
Ce pot sa-ti spun este ca zona halkidiki , bratul kassandra este ......un fel de " locul unde nu s-a intamplat nimic " cum spunem noi romanii. Oraselele ( sau sate , nu stiu cum sunt catalogate de ei) sunt toate foarte linistite, cu case albe sau galbene cu cel mult un etaj, stradute inguste , curate de obicei, plaje destul de mici si de inguste.
Am inteles ca in Kalithea este plaja frumoasa ( personal nu am vazut-o). Tot aici ai de unde face cumparaturi , zona centrala fiind plina cu magazine mici , cateva terase si un ATM de unde poti scoate bani ( daca vei lua cu tine un card)
Hotelurile de obicei sunt retrase spre mare si nu-ti poti da seama in trecere (fiind pe sosea) cat de bine sau de frumos este acolo. Sunt ca un fel de "oaze " .
Cred ca cel mai bine este sa mergi cu masina personala pentru a avea " libertate de miscare " , sa te poti plimba unde vrei tu. Nu sunt autobuze.
Noi am fost cu autocarul si am fost cam izolati la hotelul nostru plin de nemti si ceva rusi. Am inchiriat o masina intr-o zi si ne-am plimbat pe tot bratul Kassandra.
Oricum , daca cauti liniste si pace ...aici o vei gasi.
Apa este incredibil de clara , sarata si calda.
Vacanta placuta. Sa-mi spui cum a fost in vacanta. Eu anul acesta al ales ca destinatie Albena.
cristina