Haideti sa votam.
Pagina 1 din 1
Spaga sau taxe?
Scris 23 June 2006 - 01:18 AM
As fi preferat sa pui o intrebare care sa includa variantele 1 si 2, pentru ca asa as fi votat.
Doar se practica!!!
Doar se practica!!!
Scris 24 June 2006 - 01:04 AM
Sa ne intelegem: un sistem religios pretinde ca este dat de o zeitate sau mai multe -----> trebuie ca legile lui sa ramana eterne -------> si traditia din sistemul acela este bine batuta in cuie. Exemplificare: preotii sunt urmasii apostolilor ------> traiau doar spre a sluji altarul -------> ceilalti munceau pentru ei ------> ei erau semi-boieri in comunitate, impartind divinitatea.
Dar, nascuti noi fiind intr-o lume moderna, nu prea mai stim ce este acela respect. Suntem consumatori. Un enorias ar da oricat doar ca preotul sa-i vina sa-i faca o slujba care este necesara (nu-ti moare o ruda de doua ori, ce naiba!). Din pacate se gasesc destui preoti care sa speculeze chestia asta. Si e pacatul lor. Sfintii Parinti spun ca preotul trebuie sa fie slujitorul celorlalti. Contradictie.
Dar, nascuti noi fiind intr-o lume moderna, nu prea mai stim ce este acela respect. Suntem consumatori. Un enorias ar da oricat doar ca preotul sa-i vina sa-i faca o slujba care este necesara (nu-ti moare o ruda de doua ori, ce naiba!). Din pacate se gasesc destui preoti care sa speculeze chestia asta. Si e pacatul lor. Sfintii Parinti spun ca preotul trebuie sa fie slujitorul celorlalti. Contradictie.
Scris 24 June 2006 - 08:42 AM
daemon, la Jun 24 2006, 02:04 AM, a spus:
Sa ne intelegem: un sistem religios pretinde ca este dat de o zeitate sau mai multe -----> trebuie ca legile lui sa ramana eterne -------> si traditia din sistemul acela este bine batuta in cuie. Exemplificare: preotii sunt urmasii apostolilor ------> traiau doar spre a sluji altarul -------> ceilalti munceau pentru ei ------> ei erau semi-boieri in comunitate, impartind divinitatea.
nici o lege nu este eterna.
semi-boieri ....
daemon, la Jun 24 2006, 02:04 AM, a spus:
pai daca moare ruda aia de doua ori, putem face o noua religie .
Aceasta postare a fost editata de maniacu ': 24 June 2006 - 08:43 AM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
De ce unii oameni in biserica nu sunt toleranti fata de comportamentul copiilor? | Arcadia@ | 58 | 14.064 |
|
Oamenii si religia | Aragon02 | 1 | 599 |
|
Deznadejdea | predator | 24 | 11.862 |
|
Parintele Teofil de la Manastirea Sambata a trecut la cele vesnice | Dimineata | 8 | 2.170 |
|
Mişcarea Creativităţii | Andy88 | 6 | 2.722 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis