sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Hepatita autoimuna Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   transaminaze 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 14-May 06

Scris 20 June 2006 - 04:36 AM

Buna tuturor celor ce viziteaza acest site. Am descoperit intamplator acest tablou’ unde vizitatorii acestor pagini incearca sa se sfatuiasca si sa se sustina in lupta lor de a infrunta boala ce le stapaneste cursul vietii. De laudat si de apreciat ca ati reusit sa va strangeti ca intr-o mica comunitate in care aveti ocazia sa va descarcati ofurile si in acelasi timp sa va incarcati bateriile psihic, alaturi de ceilalti. Din pacate, problema mea ( mai exact a mamei mele- este ca si problema mea) nu o pot regasi in nici-unul din tread-uri si din cate am citit pe ici, pe colo, despre boala mamei mele se cunosc destul de putine amanunte si in aceeasi masura, putine tratamente sau alternative de recuperare. Putine’ , este defapt foarte mult spus deoarece nu exista nici-o alternativa de recuperare ci cel mult de mentinere, in cele mai fericite cazuri cand tratamentul ales se muleaza apropiat de nevoile organismului celui suferind.
Sper ca intre cei ce viziteaza acest site sa ajunga sa-mi citeasca aceste randuri si persoane care au cunoscut sau cunosc pe cineva care are cunostinta despre aceasta boala. Nu am nici-o sursa de informare iar parerile si sfaturie de orice natura sunt bine venite. Am cautat cu o multime de cuvinte cheie pe net dar nu am reusit sa gasesc nimic concret sau macar partial ce tine de aceasta boala.

Mai exact, boala se numeste Hepatita autoimuna si are ANA – anticorpi antinucleari. Doctorii stiu prea putine despre aceasta boala si prefera sa-I spuna hepatita cronica si gata. La spital doctorii erau atat de confuzi incat s-au consultat intre ei cand I-au dat tratamentul. Tocmai din aceasta cauza, analizele facute la spital au fost trimise la o clinica din Frantza pt ca numai acolo se putea identifica cu exactitate ce boala este. In urma aflarii rezultatelor I s-a recomandat tratament cu cortizon la care pana acum nu a avut reactii adverse ( il face de o luna de zile) desi ia o doza mare. Cei ce cunosc boala (un bolnav de boala asta mai precis) se mira ca i-au descoperit-o medicii, asa putin se acorda atentie acestei hepatite.
Si totusi iata cam care e situatie dupa o luna de tratament: “eu am luat azi analizele si au inceput sa-mi scada transaminazele dar mi-au crescut mult leucocitele pt ca a fost tratamentul f puternic, de luni o sa mi-l schimbe .
am fost la un alt medic pt acte pt comisie si am mai primit 30 zile dar acel medic mi-a zis ca tratamentul este dezastruos si nici nu mi se facuse toate analizele; azi am fost si am dat sange pt alte analize care se fac in austria si ma costa mult dar trebuie sa le fac.” Din pacate orbecaim in necunoastere si ce-I mai grav este ca e vorba despre viata ……………
Zile senine tuturor!

Aceasta postare a fost editata de transaminaze: 20 June 2006 - 04:38 AM

0

#2 Utilizator offline   2468v 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-June 05

Scris 23 June 2006 - 12:40 PM

HEPATITA AUTOIMUNĂ:
- se caracterizează prin afectare hepatică cronică şi manifestări imune sistemice; afectează predominent sexul feminin.
- sugerată de aparţia unei suferinţe hepatice cronice la o pacientă cu hipergamaglobulinemie, febră artralgii şi maekeri virusali negativi.
-etiopatogenie: datorită predispoziţiei genetice sau unu factor exogen, seful devine nonself.
TABLOU CLINIC:
- mai zgomotos decât la hepatitele cronice virusale.
-debut la o femeie tânără cu astenie, febră, artralgii.
-manifestări imune: tiroidită, amenoree, anemie hemolitică autoimună, glomerulonefrită cronică, purpură trombocitopenică, poliartrită reumatoidă, etc
TABLOU BIOLOGIC:
- sindrom de citoliză.
-hipergamaglobulinemie
-modificări imune – autoantcorpi:
- ANA – anticorpi antinucleari
- SMA – anticorpi antimuşchi neted.
- anti LKM1 (liver kidney microsomal)
- anti LSP (liver specific protein).
-examen histologic.
DIAGNOSTIC POZITIV:

HA – TIPURI:
- tip1: ANA, SMA (cea mai frecventă)
- tip2: anti LKM1
-tip3: anti LSP (foarte rară)
DIAGNOSTIC DIFERENŢIAL:
-hepatite cronice virale
-hepatite cronice medicamentoase
-boala Wilson
-deficit de alfa1 antitripsină
-hepatopatia cronică alcoolică
-ciroza biliară primitivă.
TRATAMENT:
- CORTICOTERAPIA: se începe cu Prednison 30-60 mg/zi pentru câteva săpt., până la scăderea transaminazelor, apoi se sacde doza de Prednison cu 5 mg/săpt. până la o doză de intraţinere minimă (10-15 mg/zi) cu care se continuă minim 6 luni, până la remisiunea completă.
-IMUNOSUPRESOARE: Azatioprina singură sau în asociere cu Prednison.

Sper sa-ti fie de folos informatiile!Sanatate!
0

#3 Utilizator offline   aizeret 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 04-January 07

Scris 16 January 2007 - 06:50 PM

Chiar daca dg de hepatita este pozitiv nu trebuie sa disperi, daca vrei sa-mi trimiti niste rezultate de sange, as putea sa-ti spun mai multe despre starea ficatului tau.
0

#4 Utilizator offline   cristina_apatea 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 22-August 07

Scris 22 August 2007 - 03:36 PM

si eu am fost diasnosticata cu aceasta boala <hepatita autoimuna> cu lipsa anticorpi ANA, de dr.Diculescu de la spitalul Elias. Dansul are mai multe cazuri, fiind intr-adevar o boala rara in Romania. Si mie mi s-a dat sa iau cortizon, nu l-am luat, am incercat sa tin (de 5 luni) o dieta de cruditati (fructe, legume si cereale). Sunt curioasa daca mama ta s-a ingrasat in urma tratamentului cu cortizon? am auzit ca are destul de multe efecte adverse. Eu ma simt mai bine insa nu sunt sustinuta de medici cu aceste remedii si ma simt destul de singura si nesigura in a-l continua si cu ce? Astept vesti de la voi. Curaj :cry:
0

#5 Utilizator offline   ela_2_hope 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-January 06

Scris 23 August 2007 - 03:56 PM

Of dragele mele,

Ce nu se descopera se paorta pe umeri pana intr-o zi. Sincer imi pare rau sa aud de noua hepatita si ca este necunoscuta si ca dr. sunt cum sunt, insa va doresc din toata inima sa aveti intelepciunea de a nu ceda si de a merge inainte orice ar fi.

Va TIN PUMNII CA TOTUL SA FIE BINE PENTRU VOI.
0

#6 Utilizator offline   isabellax3 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 26-May 08

Scris 27 May 2008 - 08:36 AM

Vezi postareacristina_apatea, la Aug 22 2007, 04:36 PM, a spus:

si eu am fost diasnosticata cu aceasta boala <hepatita autoimuna> cu lipsa anticorpi ANA, de dr.Diculescu de la spitalul Elias. Dansul are mai multe cazuri, fiind intr-adevar o boala rara in Romania. Si mie mi s-a dat sa iau cortizon, nu l-am luat, am incercat sa tin (de 5 luni) o dieta de cruditati (fructe, legume si cereale). Sunt curioasa daca mama ta s-a ingrasat in urma tratamentului cu cortizon? am auzit ca are destul de multe efecte adverse. Eu ma simt mai bine insa nu sunt sustinuta de medici cu aceste remedii si ma simt destul de singura si nesigura in a-l continua si cu ce? Astept vesti de la voi. Curaj :pardon:

in urma unei punctii ai fost diagnosticata cu HAI?
ce tip?
cum te mai simti?
sotul meu e diagnosticat cu aceeasi boala si urmeaza sa-si faca punctie.
0

#7 Utilizator offline   silviu_m74 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 23-September 08

Scris 15 March 2009 - 06:20 PM

un posibil tratament ar fi cu TRANSFER FACTOR TRIFACOR si cu TRANSFER FACTOR RIOVIDA....niste produse care au in componenta factori de transfer extrasi din colostru si din galbenusul oualelor de gaina si au rol imunomodulator....detalii pe mail !!!
0

#8 Utilizator offline   margad 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 30-October 05

Scris 20 March 2009 - 07:09 PM

Vezi postareasilviu_m74, la Mar 15 2009, 08:20 PM, a spus:

un posibil tratament ar fi cu TRANSFER FACTOR TRIFACOR si cu TRANSFER FACTOR RIOVIDA...

Ar fi bine sa nu mai vinzi iluzii.Singurul tratament care ar putea da rezultate e interferonul si ribavirina.Restul....desertaciuni
0

#9 Utilizator offline   MARYC 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 27-May 11

Scris 01 June 2011 - 08:55 PM

Buna tuturor. As vrea sa stiu si eu daca se poate ce inseamna la rezultatul biopsiei hepatice HEPATITA VIRALA DE TIP B CU HAI = 8 Mentionez ca fac tratament cu interferon pentru hepatita b dar nu mi s-a spus nimic de hepatita autoimuna si cat este de grav. Poate cineva sa ma lamureasca?
0

#10 Utilizator offline   petreflp 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 02 June 2011 - 08:38 AM

Vezi postareamargad, la 20 March 2009 - 07:09 PM, a spus:

Ar fi bine sa nu mai vinzi iluzii.Singurul tratament care ar putea da rezultate e interferonul si ribavirina.Restul....desertaciuni

Nu tin partea nimanui,dar am totusi o intrebare:cum poti numi tratament un amarat de interferon care mai rau deterioreaza ficatul si intregul organism?sunt cumva dovezi ca interferonul a vindecat pe cineva de hepatita?Eu cred ca desertaciuni sunt ceea ce va promit medicii care au tot interesul sa fiti bolnavi,altfel ei de unde isi iau spaga si salariul?Iata ca dintr-o intrebare am mai gasit si altele si mai am,macar sa raspundeti la acestea.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Pentru utilizatorii acestui subforum
Recomandari