sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Un om fara un ideal este un om ...?ce credeti? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Yvo 

• suflet rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-January 06

Scris 20 June 2006 - 10:35 PM

Vezi postareaarielle, la Jun 20 2006, 09:33 PM, a spus:

Dar un om fara sperante,cum e ?

un om nu poate traii fara speranta, chiar si o picatura in adancul sufletului va avea intotdeauna :jester:
0

#12 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 20 June 2006 - 11:19 PM

Vezi postareaarielle, la Jun 20 2006, 10:33 PM, a spus:

Dar un om fara sperante,cum e ?

viu...dar mort sufleteste !
0

#13 Utilizator offline   cristache35 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-April 06

Scris 21 June 2006 - 12:33 AM

Un om fara idealuri?Linistit si aproape fericit.
0

#14 Utilizator offline   Yvo 

• suflet rebel
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-January 06

Scris 21 June 2006 - 12:45 AM

Vezi postareacristache35, la Jun 21 2006, 12:33 AM, a spus:

Un om fara idealuri?Linistit si aproape fericit.

da...se spune ca prostii nu au griji :jester:
0

#15 Utilizator offline   sw33t_c4ge 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-June 06

Scris 02 July 2006 - 08:01 PM

Vezi postareamaniacu', la Jun 21 2006, 12:19 AM, a spus:

viu...dar mort sufleteste !

mai bine decat as fii zis eu :blink:
0

#16 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 July 2006 - 01:46 AM

Chiar credeti ca un fara ideal este mort sufleteste? Asa credeam si eu.

.....pana m-a izbit senzatia ca 3/4 din oameniii lumii acesteia sunt iremediabil mediocri, si le este bine ca sunt asa.
.....pana am priceput ca idealul cere sa nu mai traieste in comunitate cu ceilalti, ci sa-ti urmezi propria stea
.....a avea un ideal inseamna sa te realizezi, dar poate ca nu asta e scopul vieti pe pamant
.....vezi tu, religia & cultura sunt oferte care nu iti cer sa ai idealuri, dar care promit sa-ti asigure pacea
.....si decat idealist, limitat de propria-mi obsesie si murdar in incercarea-mi patetica de a atinge telul, prefer tihna de acasa

{pese: nu am spus-o chiar din inima, dar vreau sa fiu avocatul diavolului din cand in cand; prea va intreceti in a lauda idealurile.......)
0

#17 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 03 July 2006 - 05:35 AM

Vezi postareadaemon, la Jul 3 2006, 02:46 AM, a spus:

.....pana m-a izbit senzatia ca 3/4 din oameniii lumii acesteia sunt iremediabil mediocri, si le este bine ca sunt asa.
.....pana am priceput ca idealul cere sa nu mai traieste in comunitate cu ceilalti, ci sa-ti urmezi propria stea
.....a avea un ideal inseamna sa te realizezi, dar poate ca nu asta e scopul vieti pe pamant
.....vezi tu, religia & cultura sunt oferte care nu iti cer sa ai idealuri, dar care promit sa-ti asigure pacea
.....si decat idealist, limitat de propria-mi obsesie si murdar in incercarea-mi patetica de a atinge telul, prefer tihna de acasa

{pese: nu am spus-o chiar din inima, dar vreau sa fiu avocatul diavolului din cand in cand; prea va intreceti in a lauda idealurile.......)

om fara idealuri nu exista, chiar daca ele sunt stric de ordin financiar, sau mai stiu eu ... de ce nu , chiar si sexual.
in mod ideal, ideea de ideal ar trebuie sa cuprinda si o componenta spirituala...dar uite ca nu e obligatoriu, asa cum spui si tu.
0

#18 Utilizator offline   Shadow and Light 

• ..contemplare si traire...
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-June 06

Scris 03 July 2006 - 02:16 PM

Vezi postareadaemon, la Jul 3 2006, 02:46 AM, a spus:

IDEĮL = Scopul suprem spre care se īndreapta īn mod constient si metodic nazuintele si activitatea creatoare
umana īn toate domeniile ei, gradul cel mai īnalt si mai greu de ajuns al perfectiunii īntr-o directie.
Care atinge culmea perfectiunii; desavārsit sub toate aspectele.
Scop suprem al existentei, al activitatii cuiva sau a ceva.
Care atinge perfectiunea; perfect, desavārsit...spiritual.

Este vorba de omul in general, de ideea de perfectiune, desavarsire, care omul o cauta in manifestarea sa, privind lucrurile din punct de vedere spiritual (vorbim de desavarsire numai din punct de vedere spiritual, pentru ca nici nu poate fi vorba de desavarsire a manifestarii omului, fara sa implice spiritul sau)

".....pana am priceput ca idealul cere sa nu mai traieste in comunitate cu ceilalti, ci sa-ti urmezi propria stea" idealul nu te izoleaza de ceilalti, ci mai de graba te ajuta sa-ti
probezi nivelul credintei in acest ideal si sa-l servesti prin intermediul lor

".....a avea un ideal inseamna sa te realizezi, dar poate ca nu asta e scopul vieti pe pamant"

individul trebuie sa se realizeze...
indiferent de capitolul vietii in care o face, toate ajuta intr-un fel sau altul la independenta sa, iar independenta este primul pas catre libertate.
realizarea de sine este singurul mod de a ajunge sa fi tu insuti, stapan pe cine esti si liber de tine.
Orice implica scopul vietii, realizarea de sine nu poate merge decat mana in mana cu acest scop

".....vezi tu, religia & cultura sunt oferte care nu iti cer sa ai idealuri, dar care promit sa-ti asigure pacea" religia si cultura intelese corect nu pot decat sa-ti trezeasca nevoia unui ideal(asta in cazul in care aceasta nevoie nu a fost trezita altfel)

".....si decat idealist, limitat de propria-mi obsesie si murdar in incercarea-mi patetica de a atinge telul, prefer tihna de acasa"
a avea un ideal inseamna a vedea dincolo de micul tau eu si urmarea acestui ideal inseamna inceputul creatiei de sine; a avea un ideal nu inseamna sa te agati de el ( pentru ca prin agatare intervine si obsesia de care vorbesti), ci sa te eliberezi prin el de tine insuti asa cum te sti, facand loc unui alt eu mai inalt.
Idealul nu trebuie sa fie un scop in sine, ci un mijloc si atunci nu este nimic patetic
Actiunile trebuie trecute prin prisma idealului ales, el fiind astfel o masura a valorii...
0

#19 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 July 2006 - 02:25 PM

Eu tot revin la intrebarea mea: atunci de ce naiba is gramezi de indivizi care sunt mediocri in cel mai bun caz? Daca

Citeaza

IDEĮL = Scopul suprem spre care se īndreapta īn mod constient si metodic nazuintele si activitatea creatoare umana īn toate domeniile ei, gradul cel mai īnalt si mai greu de ajuns al perfectiunii īntr-o directie.
, atunci nu pot avea cu totii un ideal. Organizarea este necesara pentru oameni, trebuie ca ei sa devina o societate, spre a conlucra. Si asta e deja o discutie mai larga, dar aminteste-ti de Marele Inchizitor (cred ca e din Dostoievski), vorbind cu Iisus: "Si ai facut cea mai mare greseala: i-ai pus sa aleaga liberi. Libertatea este cea mai grea povara pentru oameni. Imi vor multumi cand le voi lua libertatea, dar le voi da painea zilnica, pe care tot eu le voi fi rapit-o." ----> Stiu, sunt de acord cu ce spui tu acolo, S&L, dar cand ma izbesc de semenii mei, vad ca unii ar fi total nefericiti daca ar incepe sa-si puna intrebari existentiale. Si daca o sa ceri, o sa-ti amintesc despre o anumita teorie indiana..... dar numai daca-mi ceri.
0

#20 Utilizator offline   Shadow and Light 

• ..contemplare si traire...
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-June 06

Scris 03 July 2006 - 03:53 PM

Vezi postareadaemon, la Jul 3 2006, 03:25 PM, a spus:

Eu tot revin la intrebarea mea: atunci de ce naiba is gramezi de indivizi care sunt mediocri in cel mai bun caz? Daca , .... atunci nu pot avea cu totii un ideal. Organizarea este necesara pentru oameni, trebuie ca ei sa devina o societate, spre a conlucra. Si asta e deja o discutie mai larga, dar aminteste-ti de Marele Inchizitor (cred ca e din Dostoievski), vorbind cu Iisus: "Si ai facut cea mai mare greseala: i-ai pus sa aleaga liberi. Libertatea este cea mai grea povara pentru oameni. Imi vor multumi cand le voi lua libertatea, dar le voi da painea zilnica, pe care tot eu le voi fi rapit-o." ----> Stiu, sunt de acord cu ce spui tu acolo, S&L, dar cand ma izbesc de semenii mei, vad ca unii ar fi total nefericiti daca ar incepe sa-si puna intrebari existentiale. Si daca o sa ceri, o sa-ti amintesc despre o anumita teorie indiana..... dar numai daca-mi ceri.

A fi mediocru este un nivel...(si eu si multi altii) si tu ai fost si inca esti la unele capitole (asa stau lucrurile cu majoritatea oamenilor).
A avea un ideal [(individual, pentru ca vorbim de drumul fiecarui om ;desi atunci cand este vorba de un ideal comun inseamna ca exista o regasire intr-un ideal comun, un ideal nu trebuie impus (lucru care intervine usor intr-o organizare)] este o chestiune intima care apare odata cu necesitatea evolutiei, cand cresterea devine constienta si omul participa din voia sa.Singura libertate reala a individului este sa-si urmeze natura si oricum sunt niste reguli care le impune jocul vietii, exista un sens de mers si noi mergem cu valul fie ca vrem sau nu.
Nefericirea lor se trage din dorintele lor in viata, care sant in conflict cu evolutia, dar fiecare are timpul si felul lui de a ajunge la mal.
Imi plac teoriile indiene, asa ca poti sa aduci in discutie ce crezi tu ca-i important.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Natura materiei
Exista particule componente ale materiei sau doar unde?
Marinel  5 6.139
Hot Topic (New) Natura umana deea_s  35 28.397
Replici noi Sųren Kierkegaard
danezul
Demiurgul  7 2.592
Replici noi care este diferenta dintre gindirea naturala si cea artificiala? lerd  9 4.635
Replici noi O lectie de la bosimani jet li  0 2.530