sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Carcinomatoza peritoneala. Ascita. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Popescu Ana 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 16-June 06

Scris 16 June 2006 - 01:54 PM

Buna.
In vara anului trecut credeam ca viata mea este un cosmar. Imi murise tatal de ceva vreme, mama a ramas singura intr-un alt judet , a urmat pierderea a jumatate din casa, la serviciu sunt hartuita de o sefa nebuna, care trage sfori sa fim evacuati dintr-un apartament de serviciu, sotul meu este apatic, isi ineaca amarul in bautura, bea si tace... dar ce credeti ca era suficient ? Cosmarul era la inceput.
Anul trecut in septembrie mama s-a internat. Au descoperit o ascita gigantica 10-12 litri de lichid in cavitatea abdominala. Pentru mine vestea a cazut ca un traznet , am crezut ca are ciroza, eram la pamant. A urmat o raza de speranta atunci cand au banuit un neoplasm ovarian ,speram ca se poate opera dar au pus diagnosticul: neoplasm ovarian cu metastaza hepatica. FALS - neargumentat , era un spital mic , analizele facute erau perfecte, nu se bazau pe nimic. Atunci m-am hotarat , in aceeasi zi am luat-o din spital ,am
urcat-o intr-o masina si am adus-o aici. Oras mare, spital judetean, medici experimentati. In perioada septembrie - noiembrie i-au facut toate investigatiile posibile . Toate au iesit bine. Nu exista nicio tumoare vizibila. Ficatul este perfect. In lichidul de ascita au fost prezente celule canceroase. CANCER??? UNDE???
Diagnosticul: "CARCINOMATOZA PERITONEALA CU PUNT DE PLECARE NEPRECIZAT. SINDROM ASCITIC"
In luna septembrie avea 78 kg , astazi are 51 kg . A facut peste 12 paracenteze (punctii), la inceput ii scoteau
doar cate 2-3 litri de frica sa nu se deshidrateze , acum ii scot tot lichidul odata 10-12 l / luna, face tratament cu furosemid si verospiron (cred ca degeaba), nu i-au facut citostatice, nu au operat-o nu o pot ajuta in niciun fel. Dar ea mai spera , daca cineva crede ca o poate ajuta ,atunci eu va rog iar AJUTOR.....!!!
0

#2 Utilizator offline   mayama34 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-May 06

Scris 16 June 2006 - 02:15 PM

Vezi postareaPopescu Ana, la Jun 16 2006, 02:54 PM, a spus:

Buna.
In vara anului trecut credeam ca viata mea este un cosmar. Imi murise tatal de ceva vreme, mama a ramas singura intr-un alt judet , a urmat pierderea a jumatate din casa, la serviciu sunt hartuita de o sefa nebuna, care trage sfori sa fim evacuati dintr-un apartament de serviciu, sotul meu este apatic, isi ineaca amarul in bautura, bea si tace... dar ce credeti ca era suficient ? Cosmarul era la inceput.
Anul trecut in septembrie mama s-a internat. Au descoperit o ascita gigantica 10-12 litri de lichid in cavitatea abdominala. Pentru mine vestea a cazut ca un traznet , am crezut ca are ciroza, eram la pamant. A urmat o raza de speranta atunci cand au banuit un neoplasm ovarian ,speram ca se poate opera dar au pus diagnosticul: neoplasm ovarian cu metastaza hepatica. FALS - neargumentat , era un spital mic , analizele facute erau perfecte, nu se bazau pe nimic. Atunci m-am hotarat , in aceeasi zi am luat-o din spital ,am
urcat-o intr-o masina si am adus-o aici. Oras mare, spital judetean, medici experimentati. In perioada septembrie - noiembrie i-au facut toate investigatiile posibile . Toate au iesit bine. Nu exista nicio tumoare vizibila. Ficatul este perfect. In lichidul de ascita au fost prezente celule canceroase. CANCER??? UNDE???
Diagnosticul: "CARCINOMATOZA PERITONEALA CU PUNT DE PLECARE NEPRECIZAT. SINDROM ASCITIC"
In luna septembrie avea 78 kg , astazi are 51 kg . A facut peste 12 paracenteze (punctii), la inceput ii scoteau
doar cate 2-3 litri de frica sa nu se deshidrateze , acum ii scot tot lichidul odata 10-12 l / luna, face tratament cu furosemid si verospiron (cred ca degeaba), nu i-au facut citostatice, nu au operat-o nu o pot ajuta in niciun fel. Dar ea mai spera , daca cineva crede ca o poate ajuta ,atunci eu va rog iar AJUTOR.....!!!

Draga mea, as dori sa precizezi daca, mama ta mai sufera si de alte boli: diabet, cardiopatii, arterita, colon iritabil.../ migrene, dureri picioare, palritatii, aritmii, ameteli, anemie, lesinuri, / ce varsta? unde e nascuta, in ce domeniu a lucrat/, daca aveti analize la sange recente, daca se hraneste, daca merge si e coerenta in vorbire. Daca nu te deranjeaza sa-mi raspunzi, astept.
0

#3 Utilizator offline   mayama34 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 20 June 2006 - 07:41 AM

poate fi o solutie ce iti propun, de ce nu mai raspunzi?
0

#4 Utilizator offline   Popescu Ana 

• Boboc
  • Pip

Scris 21 June 2006 - 10:02 AM

Buna mayama34. Iti multumesc ca ai scris. Zilele astea am fost la spital( nu am net acasa).
Se simte foarte rau.
Are 73 de ani, s-a nascut in Moreni -Prahova, nu a lucrat niciodata. Toata viata a locuit in oras,nu a muncit foarte greu. In urma cu 50 de ani a fost foarte bolnava de plamani( a avut TBC) , s-a tratat dar boala a revenit dupa 2-3 ani. Al doilea tratament a reusit ,nu au fost urmari. Insist pentru ca acum au luat in calcul un posibil TBC- extrapulmonar care poate da ascita. In urma analizelor s-a dovedit a nu fi.
Pe parcursul vietii nu a suferit de boli grave decat probleme cu fierea (deschinezie biliara) si o colonopatie.
In urma cu un an au depistat la ecograf un chist pe rinichi , nu l-au investigat, au tratat-o cu Cuminol si Rovatinex ,avea ficatul marit ( -Spirulina) a repetat eco dupa 3 luni si a fost bine, chistul disparu-se ,ficatul era in parametrii normali. Tensiune esentiala,anghina pectorala.
In prezent are astenie marcata, ameteste in pozitie ortostatica dar cu toate astea merge prin casa, este coerenta in vorbire si lucida ca la 40 de ani. Este o femeie fascinanta, daca o cunosti ,nu o mai poti uita.
In privinta hranei aici este problema. Mananca (nu cu pofta) ,dupa 10-15 minute incepe sa aiba arsuri (stomac,esofag) ,incepe tusea ,expectoreaza foarte mult mucus combinat cu mancare si in final voma.
Nu are dureri, mai mult jena provocata de lichid si intepaturi ( mai mult pe partea dreapta), balonari si constipatie. Cantitatea de lichid pe care o face este mai mica ,acum 2-3 luni facea 10-12 l /luna , ieri au scos doar 6 l dar se simtea foarte rau (parca ar fi avut 15 l ). Arata ca un schelet ,nu o mai pot privi fara sa plang.Mi-am pierdut speranta.
Analize facute:endoscopie, ecografie,tomografie,bronhoscopie,singe,urina,control genital.

Endoscopie:esofag,stomac ,D1 D2 normal. Eco ficat diam. AP al LSH 5.2 cm cu margini neregulate, structura heterogena ,fara formatiuni localizate.Ascita VP=13mm. Pancreas,colecist,splina,RD-normal.
Douglas cu cantitate mare de lichid si multiple imagini vegetante ce sugereaza carcinomatoza peritoneala.
Examen lichid de ascita:Ex directBK-negativ,culturi-steril,glucoza=85mg/dl, LDH=279 u/L, proteine totale=4.8mg/dl,R Rivalta- slab pozitiv, celularitate (rare celule atipice izolate si in placarde, rare leucocite, frecvente hematii)
Electroforeza proteinelor serice: albumina 50.3%,alfa1 glob=5.9%, alfa2 glob=12.5%,bete glob=14.2,gama glob=17.6,proteine totale =6.97 g/dl .Ag HBS negativ. Hepatita C negativ.
Biologic: HB=13.5g/dl, nr. hematii=4.69*10 la puterea 6 /mm3 , leucocite=6800/ mm3, nr. trombocite=328000/ mm3, glicemie=128mg/dl, uree=29.8 mg/dl, creatinina=1.01 mg/... , TPG/TGO=8/17 , FAS=78U/L , GGT=18U/L , BT=0.30 MG/ DL .
Sumar de urina: PH=6, sG 1005, sediment- rare epitelii plate, rare leucocite.
Am intrebat oncologul cu ce ma confrunt. Mi-a raspuns ca este una dintre cele mai urate forme ale cancerului , s-au scris munti de literatura de specialitate ,ca nu are cu ce sa o ajute in afara paracentezelor, tumoarea mama are probabil dimensiuni cuprinse intre 0.1 si 0.3 mm si nu poate fi gasita ,probabil acum sunt sute sau mii si ca nu ar ajuta-o citostaticele la 73 de ani. M-a strans de mana.(Se intampla in Constanta)

Spune-mi te rog ce crezi. Multumesc
0

#5 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 21 June 2006 - 04:37 PM

Buna Ana si bine ai venit.
Eu iti recomand sa o duci pe mama ta sa i se faca "analiza CA". Si apoi iti recomand sa-l contactezi pe profesorul Balanescu Ion de la Institutul Onologic Fundeni pentru investigatii si chiar operatie. A rezolvat multe astfel de cazuri. In familia mea exista un caz similar cu al mamei tale, parca ar fi tras la indigo. S-a gasit sursa metastazelor prezente in lichidul extras, operatie, tratament citostatic care se desfasoara si in prezent cu rezultate foarte incurajatoare.
Te salut,
spider
0

#6 Utilizator offline   mayama34 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 June 2006 - 07:56 AM

Buna mayama34. Iti multumesc ca ai scris. Zilele astea am fost la spital( nu am net acasa).
Se simte foarte rau.
... a avut TBC) , s-a tratat ...TBC- extrapulmonar care poate da ascita. In urma ...a nu fi.
...(deschinezie biliara) si o colonopatie.
...un chist pe rinichi , nu l-au investigat, ...chistul disparu-se ,ficatul era in parametrii normali.

Tensiune esentiala,anghina pectorala.
In prezent are astenie marcata, ... Este o femeie fascinanta, daca o cunosti ,nu o mai poti uita.
...In privinta hranei aici este problema. ...incepe sa aiba arsuri (stomac,esofag) ,incepe tusea ,expectoreaza foarte mult mucus combinat cu mancare si in final voma.
Nu are dureri, mai mult jena provocata de lichid si intepaturi ( mai mult pe partea dreapta), balonari si constipatie. Cantitatea de lichid pe care o face este mai mica ,acum 2-3 luni facea 10-12 l /luna , ieri au scos doar 6 l dar se simtea foarte rau (parca ar fi avut 15 l ). Arata ca un schelet ,nu o mai pot privi fara sa plang.Mi-am pierdut speranta.
Analize facute:endoscopie, ecografie,tomografie,bronhoscopie,singe,urina,control genital.

Endoscopie:esofag,stomac ,D1 D2 normal. Eco ficat diam. AP al LSH 5.2 cm cu ....Ascita VP=13mm. Douglas cu cantitate mare de lichid si multiple imagini vegetante ce sugereaza carcinomatoza peritoneala.
Examen lichid de ascita:Ex directBK-negativ,culturi-steril,glucoza=85mg/dl, LDH=279 u/L, proteine totale=4.8mg/dl,R Rivalta- slab pozitiv, celularitate (rare celule atipice izolate si in placarde, rare leucocite, frecvente hematii)
Electroforeza proteinelor serice: albumina 50.3%,alfa1 glob=5.9%, alfa2 glob=12.5%,bete glob=14.2,gama glob=17.6,proteine totale =6.97 g/dl .Ag HBS negativ. Hepatita C negativ.
Biologic: HB=13.5g/dl, nr. hematii=4.69*10 la puterea 6 /mm3 , leucocite=6800/ mm3, nr. trombocite=328000/ mm3, glicemie=128mg/dl, uree=29.8 mg/dl, creatinina=1.01 mg/... , TPG/TGO=8/17 , FAS=78U/L , GGT=18U/L , BT=0.30 MG/ DL .
Sumar de urina: PH=6, sG 1005, sediment- rare epitelii plate, rare leucocite.
Am intrebat oncologul cu ce ma confrunt. Mi-a raspuns ca este una dintre cele mai urate forme ale cancerului , s-au scris munti de literatura de specialitate ,ca nu are cu ce sa o ajute in afara paracentezelor, tumoarea mama are probabil dimensiuni cuprinse intre 0.1 si 0.3 mm si nu poate fi gasita ,probabil acum sunt sute sau mii si ca nu ar ajuta-o citostaticele la 73 de ani. M-a strans de mana.(Se intampla in Constanta)

Draga mea, mi-a trebuit ceva timp sa - ti raspund, dar acum, te-as intreba, in situatia aceasta, daca nu se scot medicamentele, nu trebuie facut nici un efort material, decat spiritual, cat ai crede?

Mama mea, in urma cu 9 ani a fost in situatia de a-i scoate colonul (dolicosigmoid in bucla -complicatii), arterita( destul de garav), ciocuri pe toata coloana cu nervul sciatic prins L4- L5, diabet (glicemie 380 si nu scadea), polineuropatie pe fond de diabet, cu dureri ingrozitoare in burta, picior dr. si coloana...si multe altele...la 60 de ani...nu se putea deplasa, am urcat-o cu scaunul si trei barbati...

Ne-au dat-o acasa, dintr-un spital din Focsani...Am programat-o la Fundeni, unde loc a fost peste o luna si o saptamana. Am inceput tratamentul cu ea- tratament energetic..

Nu avea tratament medicamentos si morfina nu suporta...voma.

Dupa 2 saptamani, a plecat singura la Biserica, noi n-am stiut de ea...

Dupa 1 si o sapt. mama mea era in parametri normali ptr. varsta de 60 ani. - concluzia Fundenilor,- dar care i-au facut investigatii si cu 1, o sapt. in urma, urmand sa fie internata...

Nu stii ce rost are Dumnezeu, eu cred intotdeauna ca nimic nu e intamplator...

Poate ai vrea sa incerci si tu...nu te costa nimic, ba dincontra, primiti.

Nu stiu cum pare ce ti-am scris!...De multe ori pare neverosimil... Ptr. alte amanunte am nevoie de raspunsul tau si acceptiune.

Raman alaturi de mama ta si suferinta!

Maria,

Bucuresti 2006
0

#7 Utilizator offline   Popescu Ana 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 June 2006 - 08:24 AM

Va multumesc pentru raspunsuri. Imi puteti da amanunte? Va rog!

Aceasta postare a fost editata de Popescu Ana: 22 June 2006 - 08:26 AM

0

#8 Utilizator offline   mayama34 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 June 2006 - 08:30 AM

Vezi postareaPopescu Ana, la Jun 22 2006, 09:24 AM, a spus:

Va multumesc pentru raspunsuri. Imi puteti da amanunte? Va rog!

Sigur, dar sunt doar ptr. cei ce cred in Dumnezeu si f. exigenta cu mine. Iti scriu un PM.
0

#9 Utilizator offline   mayama34 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 June 2006 - 08:59 AM

Vezi postareamayama34, la Jun 22 2006, 09:30 AM, a spus:

Sigur, dar sunt doar ptr. cei ce cred in Dumnezeu si f. exigenta cu mine. Iti scriu un PM.

Nu pot accesa PM dv. este blocat, dar puteti intra pe messengerul meu: mayama 2309

Doamna Popescu,

e nevoie de multa credinta, sa crezi ca toate au un rost. Sigur ca, acum nu avem timp de pierdut. mi-ati spus ca este astenica...Cu moralul la pamant, cred. Este credincioasa? Ce credinta impartasiti?

Este greu ca nu poate fi vazuta o data. dar, eu propun alceva, faceti-i o poza in picioare, sa se vada TOT. Daca aveti timp, as dori sa va vad pe dv. As lucra o data pe dv. ptr. Ea. Si am putea sa si discutam. va costa doar drumul. Sunt mai greu abordabila, ptr. ca nu-mi fac publicitate. Nu e dorinta afirmarii, dar am avut un cancer si a fost vindecat.... venind la mine, aveti posibiliattea sa cunoasteti oameni cu care s-au facut minuni....Eu chiar CRED. daca va hotarati sa incepeti tratamentul meu, la distanta, am ceva conditii:(daca sunteti ortodoxe)

- Spovedania Mare facuta urgent;

- post, daca e posibil, sau miercurea si vinerea;

- nu ati precizat, daca mananca carne sau nu...

- tamaiat si aghiasmat, zilnic in casa;

7 zile - bai cu sare de bucatarie - mare, pana la brau...

o cescuta de apa, dimineata pe stomacul gol, innainte ceasca tinuta in maini si zis Tatal Nostru

- facut Moliftele Sf. vasile (9). si mai vb. Daca sunteti de acord, eu voi incepe sa lucrez de astazi, dar stabilim o ora cand poate sa stea intinsa si pe Tatal nostru..

Cu muta caldura,

Maria Marin

email: mayama2309@yahoo.com

Bucuresti
0

#10 Utilizator offline   Popescu Ana 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 June 2006 - 10:31 AM

Mayama, ti-am trimis email.