Suflet si spirit .. diferente si asemanari
Scris 13 October 2004 - 10:04 PM
"Mintea este vehciloul sufletului in aceasta lume, iar sufletul este vehicolul spiritului in cealalta lume."
Pentru multi dintre noi exista o proasta delimitare intre aceste doua notiuni, adesea ele se confunda si de cele mai multe ori ramanem cu o impresie gresita.
Scris 14 October 2004 - 04:08 PM
Daca ai putea posta un articol ca punct de plecare ar fi excelent.
Stiu ca am citit cateva carti pe aceasta tema dar am sa-mi reimprospatez memoria pentru a putea sustine o discutie pertinenta.
Scris 15 October 2004 - 09:21 AM
Citeaza
"Mintea este vehciloul sufletului in aceasta lume, iar sufletul este vehicolul spiritului in cealalta lume."
Pentru multi dintre noi exista o proasta delimitare intre aceste doua notiuni, adesea ele se confunda si de cele mai multe ori ramanem cu o impresie gresita.
poti sa ne spui care diferenta dintre suflet si spirit? Multumesc.
Dan
Scris 15 October 2004 - 06:20 PM
Astept idei pro si contra.
Scris 15 October 2004 - 07:33 PM
Citeaza
PRO
sunt de aceias parere cu tine !
Scris 15 October 2004 - 09:26 PM
Citeaza
Subscriu!
Scris 16 October 2004 - 12:12 PM
subscriu si eu la ce e scris mai sus
Scris 18 October 2004 - 09:31 AM
Citeaza
Eu nu pot fi de acord cu ultima parte: nu sint crestin, nu cred in Dumnezeu.
Din punctul meu de vedere sint de acord cu corpul si sufletul, dar nu si cu spiritul asa cum il descrii tu.
Scris 18 October 2004 - 02:24 PM
Citeaza
Din punctul meu de vedere sint de acord cu corpul si sufletul, dar nu si cu spiritul asa cum il descrii tu.
Pai defineste pe Dumnezeu, e imposibil de definit. E imposibil a-la cuprinde, a-la intelege sau cunoaste pe Dzeu cu mintea.
Scris 19 October 2004 - 08:39 AM
Citeaza
Citeaza
Pai defineste pe Dumnezeu, e imposibil de definit. E imposibil a-la cuprinde, a-la intelege sau cunoaste pe Dzeu cu mintea.
O reactie normala pentru unii crestini: "Crede si nu cerceta". Din punctul meu de vedere credinta singura nu este suficienta, insa ajuta foarte mult daca este sustinuta de mintea la care faceti apel. Si ce subiect mai bun de cercetat este decit zeul in care credeti?
Dan
PS cum puteti crede in ceva ce nu puteti intelege?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Entitate or what?
... |
ChrisTinA_WhisperWind | 27 | 5.916 |
|
|
corinae | 459 | 65.349 |
|