Ce inseamna sa iubesti si de ce avem nevoie sa fim iubiti?
Scris 15 August 2011 - 02:12 PM
Scris 15 August 2011 - 02:16 PM
Maybe not, la 15 August 2011 - 02:12 PM, a spus:
E adevarat ca iubirea o poti simti altfel doar atunci cand treci peste niste suferinte ale vietii. Toti trecem.
Scris 15 August 2011 - 03:28 PM
Scris 15 August 2011 - 03:40 PM
Scris 15 August 2011 - 04:56 PM
Aceasta postare a fost editata de LuciaD: 15 August 2011 - 04:57 PM
Scris 16 August 2011 - 08:30 AM
humea, la 15 August 2011 - 02:16 PM, a spus:
toti trecem, dar inca nu am trecut toti
humea, la 14 August 2011 - 03:27 PM, a spus:
de acord cu precizarea ca iubirea "simtita", asa cum o numesti tu, este la randul ei definita de capacitatea ta de perceptie (externa si interna) si de convertire proprie, de formatare a sentimentului ca si de intensitatea semnalului receptionat spre convertire in iubire.
de asemenea, mentionez ca nu putem iubi ce nu am aflat ca exista, nici nu ne trece prin minte asa ceva.
Scris 16 August 2011 - 02:04 PM
libertatea, la 16 August 2011 - 08:30 AM, a spus:
Deci????
libertatea, la 16 August 2011 - 08:30 AM, a spus:
Iubirea poate fi definita de capacitatea mea (proprie si personala) de perceptie. Toti avem o definitie pentru acest concept acceptat de propriul eu si, poate, de altii.
Scris 17 August 2011 - 11:59 AM
De ce avem nevoie sa fim iubiti ? Pentru ca avem nevoie la randul nostru sa ne simtim parte din "Ego"-ul cuiva.Adica sa ne simtim importanti...
Scris 17 August 2011 - 08:05 PM
LuciaD, la 15 August 2011 - 04:56 PM, a spus:
Este interesant de observat ca acei indieni rostesc "Salut divinul din tine". Prin aceasta este vizibil că in "tine" (in fiinta, deci in spirit si trup) mai este cineva, ba chiar divin. Din moment ce ei saluta doar divinul din fiinta, sunt deduse doua ipoteze: fie fac abstractie de tot ce nu este divin, evitandu-l, fie sunt numai divini.
In prima ipoteza, este constientizata existenta in fiinta a ceea ce nu este divin, prin care sa nu fie inteles ca sunt excluse spiritul si trupul omului (fiinta omului nu este divinitate, dar este vazuta a divinitatii (deci divina) si respectata ca atare).
Apoi, prin continua evitare a nondivinului (o posibila traditie) se indreapta catre extinctia lui, urmand a fi in totalitate divini (nu divinitati), iar salutul candva fortat, ulterior va fi simtit natural (in fond, pseudonatural).
In a doua ipoteza, unde nu mai este vorba de abstractie, nici de evitare, ei nu vad, fara sa-si refuze a vedea, nici macar fiinta. Vad dincolo de aceasta, vad metafiinta, deci divinul in plinul sau, divinul din fiinta. Salutul fiind dintotdeauna unul natural.
Ei se stiu ca nu sunt divinitati, dar se stiu ai divinitatilor (se stiu divini), motiv pentru care nu spun:
- nici "Salut divinul de tine", unde fiinta isi pierde individualitatea si forma, pentru ca au perceptia fiintei,
- nici "Salut divinitatea de tine", unde fiecare este o divinitate,
- nici "Salut divinitatea din tine", unde divinitatea, de la fiinta la fiinta, este sau poate fi diferita.
... dar spun "Salut divinul din tine", unde pentru fiecare fiinta este recunoscuta o individualitate si o forma, iar prin formularea cuvantului divin cu articol hotarat (divinul), fac dovada unei singure divinitati, insufletitoare a divinului sau in fiecare fiinta.
*am scris numai si numai de dragul rationamentului asupra salutului acelor indieni, fata de care nu consimt nimic.
Aceasta postare a fost editata de Interpus: 17 August 2011 - 08:11 PM
Scris 17 August 2011 - 10:36 PM
Interpus, la 17 August 2011 - 08:05 PM, a spus:
In prima ipoteza, este constientizata existenta in fiinta a ceea ce nu este divin, prin care sa nu fie inteles ca sunt excluse spiritul si trupul omului (fiinta omului nu este divinitate, dar este vazuta a divinitatii (deci divina) si respectata ca atare).
Apoi, prin continua evitare a nondivinului (o posibila traditie) se indreapta catre extinctia lui, urmand a fi in totalitate divini (nu divinitati), iar salutul candva fortat, ulterior va fi simtit natural (in fond, pseudonatural).
In a doua ipoteza, unde nu mai este vorba de abstractie, nici de evitare, ei nu vad, fara sa-si refuze a vedea, nici macar fiinta. Vad dincolo de aceasta, vad metafiinta, deci divinul in plinul sau, divinul din fiinta. Salutul fiind dintotdeauna unul natural.
Ei se stiu ca nu sunt divinitati, dar se stiu ai divinitatilor (se stiu divini), motiv pentru care nu spun:
- nici "Salut divinul de tine", unde fiinta isi pierde individualitatea si forma, pentru ca au perceptia fiintei,
- nici "Salut divinitatea de tine", unde fiecare este o divinitate,
- nici "Salut divinitatea din tine", unde divinitatea, de la fiinta la fiinta, este sau poate fi diferita.
... dar spun "Salut divinul din tine", unde pentru fiecare fiinta este recunoscuta o individualitate si o forma, iar prin formularea cuvantului divin cu articol hotarat (divinul), fac dovada unei singure divinitati, insufletitoare a divinului sau in fiecare fiinta.
*am scris numai si numai de dragul rationamentului asupra salutului acelor indieni, fata de care nu consimt nimic.
Da, ma bucur pentru ceea ce ne-ai transmis, draga Interpus. Totul (de)curge natural, dintotdeauna (din prea-plin(re)varsa), acea zicere a lor. Oare-am putea spune ca acea "stare" a lor (nici nu stiu cum sa zic, ca sa se-nteleaga ce vreau a zice) tine mai degraba de "a nu fi", un fel de "Ce inseamna sa iubesti" Transcens, ce apare in titlul topicului ? Cam asa ca in rugaciune/meditatie, cand dupa starea de "a fi", transcendem si nu mai "simtim" senzorial(sa zicem asa, adica nu ne mai simtim deloc -nu in sensul de-a fi nesimtiti, asta ca si o glumitza-, insa avand constiinta "metafiintei", constienti ca apartinem de Marele Tot, sa zicem asa).
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Emotia si sublimul | Ea. | 55 | 5.770 |
|
apreciaza-te,lauda-te fara jena,invata sa te placi |
Arcangelo | 539 | 35.230 |
|
Pete...
Iesirea din anonimat... |