Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Americanii vor sa mai trimitem niste romani in Irak

Postări Recomandate

Vizita lui Donald Rumsfeld la Bucuresti era asteptata ca un Craciun in plina toamna. Mosul Rumsfeld ar fi trebuit sa aduca romanilor in dar o baza americana la Constanta. Din nefericire, tolba a fost goala.

.

.

Rumsfeld nu vine sa dea ceva aliatilor, ci, dimpotriva, sa ia. El intentioneaza sa solicite sprijin uman si material pentru teatrele de lupta din Afganistan si Iraca. Mai ales ca interventia Occidentului in Afganistan se desfasoara chiar sub umbrela NATO. SUA vor sa-si retraga un numar de militari din aceste zone si doresc ca ei sa fie inlocuiti cu forte proaspete provenind din alte tari aliate.

.

.

Romania, tara aflata in plin proces de tranzitie, are deja o prezenta militara importanta - 600 de soldati in Afganistan si 700 in Iraca.

 

Sursa Adevarul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

e o prostie ceea ce solicita acesti "aliati" ... e adevarat au si partile lor bune .... dar sa scoatem castanele din foc in locul lor? :cry: .... chiar tre sa facem toate astea doar de dragul imaginii internationale?

 

nu inteleg politica acestui guvern .... avem economia care o avem ... salariile care le avem .... mai trebuie sa sustinem din banul public si citeva baze militare? .... nu cred ... e prea mult ... iar ei nu dau nimic degeaba (asa zisele "fonduri nerambursabile") ... tot ceea ce este nerambursabil se plateste cu piata de desfacere

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cit priveste o eventuala suplimentare de forte romanesti in Iraca, ministrul apararii Ioan Mircea Pascu isi mentine declaratia ca efortul bugetar al MApN pentru cele cinci operatiuni militare in care e implicata armata noastra, cu circa 2.000 de militari, este undeva la limita maxima pe care o suporta bugetul. “Exista in momentul de fata un context creat prin posibila implicare a ONU in Iraca. Decizia va fi una politica, insa nu se va pune problema unui numar mare de militari”, a explicat Pascu. Iar daca se implica, ONU va trebui sa fie protejat, pe trei cercuri de protectie. In acest context, MApN analizeaza daca mai poate suporta armata o a sasea operatiune militara si daca poate raspunde pozitiv unei eventuale solicitari.

Sursa: Evenimentul Zilei

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×