sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

cateva ganduri... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   maitreya22 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-June 06

Scris 10 June 2006 - 09:26 AM

Trebuie avut in vedere faptul ca Dumnezeu exista pretutindeni-atat in firul de iarba cat si in cercetorul de la coltul strazii-El este pretutindeni si vrea sa fie descoperit.Un intelept antic spunea odata ca „Dumnezeu nu te condamna,nu te salveaza,El vrea numai sa il intelegi.Nu cauta nimic altceva decat sa constintiezi ca este omniprezent,omniscient si are nevoie de tine pentru a exista:”El se reveleaza omului in si prin om”.A gasi Lumina din tine inseamna a trai cu adevarat,altminteri te amagesti singur ca traiesti,iti satisfaci viata materiala care are o importanta exrem de mica fata de cea adevarata,deci cea spirituala.Vei recunoaste mai tarziu ca o viata spirituala aduce cu sine o imbunatatire a celei materiale.In filosofia hidusa se vorbeste despre cvadrupletii constiintei:viata materiala,cea intelectuala,erotismul si intelepciunea.Omul adevarat stie sa le foloseasca in mod egal si sa nu se amageasca luand mai mult sau mai putin din una .A mentine un echilibru perfect in viata semnifica o largire a nivelului spiritual.Intr-un dialog pe teme spirituale purtat cu un mentor spiritual am aflat raspunsul la intrebarea :De ce mi se intampla tocmai mie o suferinta anuesi la trebuie sa fac pentru a iesi dintr-o dezamagire sentimentala si nu numai?Primei intrebari i-am raspuns :suntem actorii teatrului lumii,fiecare om are propria-i viata,propriile-i durerii si fericiri de intampinat,iar la a doua:hiper-activitate intelectuala si spirituala.Am mai adaugat ca 'Tendinta naturala a omului care a ajuns la „unio mystica”este sa traiasca
din plin tot ce i se da.Pe langa evolutia spirituala eu ash adauga si TOATE
celeleate experiente ale vietii,fie ca este vorba de
suferinta,deziluzii,fericire,implinire sau cadere..'Termenul de „Unyo mystica”-cultivat de alchimisti-se refera la unirea Sinelui individual cu cel Universal.C.G.Jung facea urmatoarea comparatie cand discuta despre relatia dintre Sinele individual si cel Universal:marea care ishi poarta valurile asa cum EL se identifica cu lumea si se manifesta mereu,sub diferite forme.
0

#2 Utilizator offline   Microcosmos8 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-June 06

Scris 11 June 2006 - 12:14 PM

Salut,

[quote name='maitreya22' date='Jun 10 2006, 10:26 AM' post='209136']
Trebuie avut in vedere faptul ca Dumnezeu exista pretutindeni-atat in firul de iarba cat si in cercetorul de la coltul strazii. El este pretutindeni... [color=#333399] Foarte frumos si eu cred la fel

"vrea sa fie descoperit"..."El vrea numai sa il intelegi" "Nu cauta nimic altceva decat ..". eh, aici e un pic cam mult spus pentru ca e dorinta si dorinta i agatare(banuiesc ca sti cate ceva despre subiect avand in vedere nick ul tau)
si as putea adauga urmatoarea afirmatie care o gasesti si n biblie si la hindusi: ''EU SUNT"

"...sa constintiezi ca este omniprezent,omniscient"...eu cred ca mai de graba sa L realizezi, adica sa L cunosti prin tine insuti si sa devi UNA cu EL

"are nevoie de tine pentru a exista” ..nevoia este o manifestare umana nascuta din confuzie care nu face parte din starea divina

"Vei recunoaste mai tarziu ca o viata spirituala aduce cu sine o imbunatatire a celei materiale" ..este o incurajare frumoasa dar nu neaparat adevarata

"In filosofia hidusa se vorbeste despre cvadrupletii constiintei:viata materiala,cea intelectuala,erotismul si intelepciunea".. Constiinta si erotism?......? Viata materiala nu exista , e doar un concept al ignorantului....aici sunt multe de zis si e prea complex subiectu, asa ca poate cu alta ocazie....
"
Tendinta naturala a omului care a ajuns la „unio mystica”este sa traiasca din plin tot ce i se da."
Interesanta ideea dar...Ce i se da de catre cine?Daca stai sa te gandesti acel spirit care a atins acest inalt nivel, nu prea mai poate avea tendinte pt ca e dincolo de ele(tendinta este o intiparire si atunci esti legat de ea si nu poti fi liber,plus ca eu zic ca e mai degraba o tendinta a omului simplu :traieste intens supararea, traieste intens bucuria,ignoranta, nu?
0

#3 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 12 June 2006 - 11:23 AM

Vezi postareamaitreya22, la Jun 10 2006, 08:26 AM, a spus:

Trebuie avut in vedere faptul ca Dumnezeu exista pretutindeni[............] este pretutindeni si vrea sa fie descoperit.Un intelept antic spunea odata ca „Dumnezeu nu te condamna,nu te salveaza,El vrea numai sa il intelegi[...............]marea care isi poarta valurile asa cum EL se identifica cu lumea si se manifesta mereu,sub diferite forme.

Imi place topicul asta...imi da libertatea sa fiu cat de offtopic vreau eu :friends:
Mia placut ideea asta cu"Dzeu nu te condamna,nu te salveaza,vrea doar sa il intelegi..."M-a dus cu gandul la evrei si la cum il intelegeau ei pe Dzeu.Dzeu e imens ptr ei,Avraam si moise l-au inteles ca pe Domnul Atotputernic.Pe muntele pe care li s-au dat legile era imposibil de urcat pentru ca era prezent Dzeu acolo si puteai fi mistuit.Cine intra in sfanta sfintelor "ne-sfintit",nu mai iesea de acolo.In mare Dzeu era imens si infricosator.Si acuma te intreb ,poate omul sa il faca pe Dzeu accesibil inaintea lui?Chiar si azi spunem"nu fa asta ca te bate Dzeu."S-a mai vb despre frica si religie...si s-a spus ca noi il "urmam" uneori pe Dzeu din frica.Mi se pare cam usor sa spui"Dzeu vrea sa Il intelegi" cand vb despre un Dzeu atotputernic,maret,asemeni Dzeului lui avraam Isaac si Iacov.
Unde vreau sa ajung? :flowers: Pai,dupa cum a spus [maitreya] "Dumnezeu exista pretutindeni si vrea sa fie descoperit."
Cred ca Dzeu s-a descoperit deja.Cred ca de aceea a venit pe pamant sub chip si forma de om,in imaginea lui Isus.Ca sa se faca accesibil oamenilor,ca sa nu mai para infricosator si imens,ca sa poata fi pretutindeni si inteligibil.
0

#4 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 13 June 2006 - 12:28 PM

Vezi postareaannacondor, la Jun 12 2006, 12:23 PM, a spus:

Imi place topicul asta...imi da libertatea sa fiu cat de offtopic vreau eu :cry:
Mia placut ideea asta cu"Dzeu nu te condamna,nu te salveaza,vrea doar sa il intelegi..."M-a dus cu gandul la evrei si la cum il intelegeau ei pe Dzeu.Dzeu e imens ptr ei,Avraam si moise l-au inteles ca pe Domnul Atotputernic.Pe muntele pe care li s-au dat legile era imposibil de urcat pentru ca era prezent Dzeu acolo si puteai fi mistuit.Cine intra in sfanta sfintelor "ne-sfintit",nu mai iesea de acolo.In mare Dzeu era imens si infricosator.Si acuma te intreb ,poate omul sa il faca pe Dzeu accesibil inaintea lui?Chiar si azi spunem"nu fa asta ca te bate Dzeu."S-a mai vb despre frica si religie...si s-a spus ca noi il "urmam" uneori pe Dzeu din frica.

Pai de la asta s-a inceput, de la frica. Cu timpul, de-a lungul generatiilor, s-a transformat in altceva.

Mi se pare cam usor sa spui"Dzeu vrea sa Il intelegi" cand vb despre un Dzeu atotputernic,maret,asemeni Dzeului lui avraam Isaac si Iacov.

Cunosc oameni la fel.

Unde vreau sa ajung? :yahoo: Pai,dupa cum a spus [maitreya] "Dumnezeu exista pretutindeni si vrea sa fie descoperit."

Daca te referi la credinta, el este descoperit doar de catre aceia care au nevoie de el. Daca te referi la corp... n-am idee pe unde-i. Probabil inca mai este in sistemul solar.

Cred ca Dzeu s-a descoperit deja.Cred ca de aceea a venit pe pamant sub chip si forma de om,in imaginea lui Isus.Ca sa se faca accesibil oamenilor,ca sa nu mai para infricosator si imens,ca sa poata fi pretutindeni si inteligibil.

Doar mortii pot face asta (in amintirile celorlalti)... si poate nici macar ei.
0

#5 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 13 June 2006 - 01:02 PM

Vezi postareadan-marius, la Jun 13 2006, 11:28 AM, a spus:

Pai de la asta s-a inceput, de la frica. Cu timpul, de-a lungul generatiilor, s-a transformat in altceva.
Cunosc oameni la fel.
Daca te referi la credinta, el este descoperit doar de catre aceia care au nevoie de el.

De acord cu tine! :cry:

Citeaza

Daca te referi la corp... n-am idee pe unde-i. Probabil inca mai este in sistemul solar.

Cum....pai daca Isus nu a inviat ar trebui ca(,)corpul lui sa fie pe undeva pe pamantul asta!!!Pentru ca eu vorbeam despre Dzeu ca trinitate!

Citeaza

Doar mortii pot face asta (in amintirile celorlalti)... si poate nici macar ei.

Mortii da!Dar Isus nu a inspirat teama in timpul vietii lui.Ca sa nu mai spunem ca El nu e mort! :yahoo:
0

#6 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 13 June 2006 - 01:08 PM

Vezi postareaannacondor, la Jun 13 2006, 02:02 PM, a spus:

Cum....pai daca Isus nu a inviat ar trebui ca(,)corpul lui sa fie pe undeva pe pamantul asta!!!Pentru ca eu vorbeam despre Dzeu ca trinitate!
Mortii da!Dar Isus nu a inspirat teama in timpul vietii lui.Ca sa nu mai spunem ca El nu e mort! :yahoo:

Eu vorbeam despre Dumnezeu (cunoscut si ca Yahve si Allah), nu despre Isus.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Dreptul fiecarui om de a alege indy_miha  132 18.469
Topic inchis Poveste de Paşti bydy  21 8.218
Topic inchis Atasamente Despre suflet, moarte, viata de apoi
in alte religii decat crestinismul