sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Investitia in IMOBILIARE: inca rentabila? Evaluare topic: * * * * -

#1 Utilizator offline   direct10 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-June 06

Scris 09 June 2006 - 10:31 AM

S-a ajuns sau nu la limita superioara a preturilor in domeniul imobiliar (in Bucuresti si in provincie)?
Mai e rentabila o investitie in domeniu? Plecam de la ideea ca, cel putin in Bucuresti, nu se mai poate lua nimic (decent) fara 40 000€. Profitabilitatea ar putea proveni fie din revanzarea imobilului respectiv fie din inchirierea sa.
0

#2 Utilizator offline   Remaniere 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 12-June 06

Scris 12 June 2006 - 01:36 PM

Vezi postareadirect10, la Jun 9 2006, 11:31 AM, a spus:

S-a ajuns sau nu la limita superioara a preturilor in domeniul imobiliar (in Bucuresti si in provincie)?
Mai e rentabila o investitie in domeniu? Plecam de la ideea ca, cel putin in Bucuresti, nu se mai poate lua nimic (decent) fara 40 000€. Profitabilitatea ar putea proveni fie din revanzarea imobilului respectiv fie din inchirierea sa.

Se pare ca mai ai cel putin 5 ani de asteptat pentru a scadea preturile, fie ele si la apartamentele din blocurile vechi:
1.100 de apartamente linga Obor
Dintr-un bloc la care s-au construit doar parcarile subterane, in cartierul rezidential Planorama, din sectorul 2, s-a vindut mai mult de jumatate. Complexul Planorama va fi compus din patru cladiri turn alcatuite din doua subsoluri, parter si 15 etaje. In total, proiectul Planorama este prevazut sa ofere 1.104 locuinte si 680 de locuri de parcare.

Lucrarile de construire ale primului bloc au debutat la inceputul acestui an si sint programate sa se finalizeze in toamna anului viitor. Intregul ansamblu rezidential este preconizat sa fie construit pina in anul 2008.

In aceasta luna vor incepe lucrarile la cel de-al doilea bloc care va dezvolta un nou concept. Unicitatea proiectului este data de faptul ca blocul va contine apartamente de patru camere, utilate cu un dormitor cu toaleta inclusa. “Aceasta idee va permite cuplurilor sa isi creasca copiii, pastrindu-si intimitatea, in acelasi timp fiind posibila si convietuirea mai multor familii in acelasi apartament”, sustin dezvoltatorii proiectului. “In proportie de 60%, apartamentele din primul bloc al complexului rezidential Planorama au fost vindute”, ne-a spus Leonard Ceausu, consultant in cadrul companiei Neocasa. Preferate sint apartamentele cu doua camere, stocul din primul imobil al complexului fiind epuizat. Compania Euro Habitat, dezvoltatorul proiectului rezidential Planorama din Bucuresti, estimeaza ca va obtine din vinzarea celor peste 1.000 de apartamente din cadrul complexului 90 de milioane de euro, in conditiile in care investitia va fi cuprinsa intre 60 si 70 de milioane de euro.

Preturi convenabile

Cei care vor dori sa cumpere apartamente in acest complex vor plati intre 33.000 de euro si 120.000 de euro, in functie de numarul de camere, precum si de dotarile aces-tora. Preturile nu includ TVA. Intre etajele unu si 11 blocurile vor fi compuse pe fiecare nivel din opt apartamente cu o camera, patru apartamente cu patru camere si opt apartamente cu trei camere. Pina la etajul 15 locuintele scad ajungindu-se la opt garsoniere si patru locuinte cu trei camere, adica doar 12 apartamente pe nivel. “Preturile nu sint mari, pentru ca apartamentele din complex ofera siguranta, confort sporit, si nu in ultimul rind preturile nu sint foarte mari comparativ cu apartamentele vechi,” a mai spus Leonard Ceausu. Intreaga suprafata a complexului situat in cartierul Doamna Ghica este de 18.144 de metri patrati.

Presiune pe blocurile vechi

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, este de parere ca, prin constructia complexului Planorama, se va pune o oarecare presiune asupra apartamentelor vechi, construite inainte de anul 1990. “Multi vor renunta la apartamentele vechi pentru a se muta in acestea noi. Pe cele vechi le vor vinde si, normal, oferta fiind mare, preturile vor mai scadea”, a preci-zat Ontanu. La apartamentele vindute de cei care vor prefera cartiere rezidentiale, potrivit lui Ontanu, se vor adauga si acelea vindute de firmele care au sediile in blocuri.

http://www.newscafe..../view/9307/112/
0

#3 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 12 June 2006 - 01:52 PM

Vezi postareadirect10, la Jun 9 2006, 11:31 AM, a spus:

In primul rand,poti gasi in Bucuresti ceva rezonabil sub 40.000$,si crede-ma pe cuvant,pentru ca lucrez in domeniu.In al doilea rand,cred ca inca nu s-a ajuns la limita superioara a preturilor,ele vor mai creste si inca mult,conform statisticilor.
Se renteaza sa iti iei un imobil in Bucuresti,pe care in cateva luni il vei vinde dublu sau inchiriindu-l,vei castiga banii pe care i-ai investit cumparandu-l.
0

#4 Utilizator offline   direct10 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 09-June 06

Scris 12 June 2006 - 05:39 PM

Vezi postareaandruta1985, la Jun 12 2006, 02:52 PM, a spus:

In primul rand,poti gasi in Bucuresti ceva rezonabil sub 40.000$,si crede-ma pe cuvant,pentru ca lucrez in domeniu.

Si cam ce ai putea gasi sub 40 000? Nu de alta, dar eu abia am reusit sa gasesc ceva la 42. Poate facem o afacere :yahoo:
0

#5 Utilizator offline   jocuri100 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 22-March 07

Scris 24 March 2007 - 11:03 AM

Investitiile imobiliare cred ca or sa mearga mult timp de acum incolo,totul este sa stii unde sa investesti- in terenuri in principal-si bineinteles sa ai o suma destul de mare ptr inceput.Acum vreo 5 ani cred ca-ti ajungeau cateva zeci de mii de euro,acum ca sa intri in asa ceva cred ca trebuie sa ai cel putin cateva sute de mii
0

#6 Utilizator offline   Her 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 14-March 06

Scris 05 April 2007 - 08:35 AM

Un mic comentariu, desi nu lucrez in domeniul imobiliar, domeniul in care imi desfasor ectivitatea este strans legat de cel al constructiilor, asa ca sunt in tema:
1. Da, sectorul imobiliar este INCA si VA FI (cel putin inca 5-7 ani) extrem de rentabil. Sectorul imobiliar este, oricum rentabil, dar in Romania zilelor noastre este cel mai rentabil din intreaga Europa. Daca nu te satisface randamentul iti sugerez sa investesti in droguri sau vanzari de armament, caci doar ele au o rentabilitate superioara. Practic, acum se obtine un randament de 100%, adica din momentul inceperii investitiei in momentul vanzarii, la fiecare 100 de Euro investita castigi 100 de Euro (vorbim de cladiri NOI).
2. Cazul Romaniei este similar Spaniei. Singura deosebire este ca noi suntem in urma Spaniei cu circa 10 ani. Acum, in centrul Madridului/Barcelonei un mp de constructie costa 5,000 Euri fata de 1,300 Euri in capitala damboviteana(asta ca sa ai idee de ce ne asteapta in viitorul mediu 3-5 ani).
Decizia iti apartine...
0

#7 Utilizator offline   frad 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-February 07

Scris 05 April 2007 - 09:40 PM

Nu prea ne putem compara cu Spania. Turismul are un rol foarte important in ceea ce priveste dezvoltarea imobiliara din Spania. Acolo se intampla un fenomen care nu cred ca se va repeta si la noi. De exemplu, in tarile nordice este foarte la moda ca, odata iesit la pensie sa iti achizitionezi un imobil in Spania ca si locuinta permanenta sau doar casa de vacanta. Desigur ca nu numai asta contribuie la boom-ul imobiliar din aceasta tara, dar turismul in general are o pondere foarte importanta..
Pe de alta parte developerii din Romania, fabulospiritisti ca tot romanu, nu isi urmaresc decat propriul interes, si anume sa obtina un randament al investitiei cat mai mare, si ca atare materialele de constructii utilizate chiar si la proiectele pe care ei le numesc pompos de lux sunt cele mai ieftine si automat cu o calitate indoielnica. Spun asta pt ca lucrez in domeniul constructiilor si ma lovesc de problema asta. Noi, cladirile arata bine dar mi-e teama ca peste vreo 5 ani diferenta dintre cladirile asa zise noi si cladirile comuniste nu va mai fi chiar atat de mare asa cum pare la prima vedere.
Eu cred ca pretul imobilelor va creste, inclusiv a celor vechi. Investitiile in imobiliare sunt inca rentabile dar nu vor ajunge la nivelul celor din Spania sau Anglia. Ele sunt rentabile pentru ca in momentul de fata diferenta fata de tarile dezvoltate este foarte mare, diferenta care se va diminua in timp.
0

#8 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 21 July 2007 - 05:37 AM

Vezi postareajocuri100, la Mar 24 2007, 12:03 PM, a spus:

Investitiile imobiliare cred ca or sa mearga mult timp de acum incolo,totul este sa stii unde sa investesti- in terenuri in principal-

Cel/cei care cer suma asta pe acest teren cred că te aprobă ! :)

Aceasta postare a fost editata de lupini: 21 July 2007 - 05:38 AM

0

#9 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 08 August 2007 - 03:39 PM

Vezi postareaandruta1985, la Jun 12 2006, 02:52 PM, a spus:

In primul rand,poti gasi in Bucuresti ceva rezonabil sub 40.000$,si crede-ma pe cuvant,pentru ca lucrez in domeniu.In al doilea rand,cred ca inca nu s-a ajuns la limita superioara a preturilor,ele vor mai creste si inca mult,conform statisticilor.
Se renteaza sa iti iei un imobil in Bucuresti,pe care in cateva luni il vei vinde dublu sau inchiriindu-l,vei castiga banii pe care i-ai investit cumparandu-l.

si totusi preturile au luat-o razna, se cere rea mult, ceea ce vad in anunturi, se cere imens ptr ceva vechi, ptr pereti care apartin si vecinilor, eu caut o garsoniera in Militari ptr fiul meu, dar nu am mai mult de 40.000 euro, stiu ca imobiliarele sunt înca rentabile, dar totusi nu este o supraevaluare?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Sint dorite firmele mici? Sau e doar o fatada?
doreste cineva sa prospere IMM-urile?
Victor Apostu  9 6.684
Replici noi Ce posibilitati exista? laursan3  0 728
Hot Topic (New) Sanse de a-ti gasi un serviciu dupa 30 de ani lllucci  39 5.790
Replici noi Ceva indrumare as dori petisnnake  0 3.210
Replici noi Dezavantaje pentru tineri care doresc firme!
dezavantaje pentru tineri care doresc firme? e adevarat?
webdesign4u  4 6.466