Cartea lui Enoh topic combinat
Scris 07 June 2006 - 01:57 PM
Patriarhul biblic este amintit in Biblie,sub numele orginal de Hanok(fiul lui Iared),care la varsta de 365 ani,a fost ridicat la cer de Iahweh,care l-a apreciat in mod deosebit.
In Coran este mentionat sub numele de Edris(savantul),iar in lucrarea sa "Praeparatio Evanghelica",Eusebius citeaza pe Alexandros Polyhistor(sec.1ien),care face referiri la priceperea lui Enoh in ale astrologiei,dezvaluind oamenilor tainele miscarii astrelor,invatate direct de la ingeri.
Cele doua versiuni ale Cartii lui Enoh(in Ethiopia si in limba slavona),au fost declarate apocrife de catre Biserica Catolica,ca si Cartea Jubileeelor.
De ce aceste carti au fost fortat trecute in uitare,cand promiteau atatea revelatii senzationale?
Scris 07 June 2006 - 05:37 PM
biserica (oamenii de-acolo, clericii) stiu ce e bine pentru noi deoarece noi nu stim (doara ne punem intrebari) ce ne asteapta in viata de apoi, suntem asa de preocupati cu moartea si nemurirea incat uitam sa traim. tindem sa credem, asa suntem noi oamenii.
ganditi-va un pic.. din tot setul cela de scripturi 'sfinte' scrise de oameni aflate sub inspiratia duhului sfant s-au ales doar cele care spuneau 'adevarul' ... tot ce puteau suporta/accepta oamenii la acea vreme.
evident, nu suportau povesti cu copilaria lui Iisus, cum facea minuni pentru a trisa la jocuri de copii...
Aceasta postare a fost editata de tetsujin: 07 June 2006 - 05:38 PM
Scris 08 June 2006 - 08:20 AM
dan-marius, la Jun 8 2006, 12:23 AM, a spus:
da, insa nu as numi S.F., ci mai degraba o realitate din vremuri apuse , dar ma rog parerea mea este subiectiva!
Scris 08 June 2006 - 11:37 AM
dan-marius, la Jun 8 2006, 10:06 AM, a spus:
Cartea lui Victor Kerenbach"Mituri esentiale'',ne mai lamureste putin,privind cele doua planuri:
-nararea actiunilor grupului de ingeri damnati,la suferintele carora Enoh a fost un martor activ,
-inaltarea lui Enoh in lumea cerurilor,unde are ocazia de a se intalni cu Divinitatea Suprema.
Biblia amineste de Enoh,dar cartea lui a fost exclusa,de ce?
Si el a fost ridicat la ceruri in slava!Fortat sau nu?Stia ceva care supara pe cineva?
Scris 08 June 2006 - 11:43 AM
DAN-GABRIEL, la Jun 8 2006, 12:37 PM, a spus:
-nararea actiunilor grupului de ingeri damnati,la suferintele carora Enoh a fost un martor activ,
-inaltarea lui Enoh in lumea cerurilor,unde are ocazia de a se intalni cu Divinitatea Suprema.
Biblia amineste de Enoh,dar cartea lui a fost exclusa,de ce?
Si el a fost ridicat la ceruri in slava!Fortat sau nu?Stia ceva care supara pe cineva?
dane, ne vom invartii in jurul cozii topicului asta !
iar cartea lui v.ekrenbach, mai mult ne abureste decat ne lamureste!
iar enoh, nu este singurul purtat de zei "pe aripi" !
pai...normal ca a fost exclusa, era scrisa sub insiratia "drogului divin" nu a Sf.Duh !
Scris 08 June 2006 - 12:03 PM
DAN-GABRIEL, la Jun 7 2006, 02:57 PM, a spus:
DAN-GABRIEL, la Jun 7 2006, 02:57 PM, a spus:
si despre ce uitare vorbesti?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Versetele satanice de Salman Rushdie | chiron33 | 0 | 1.276 |
|
Cartile de baza in traditia vaishnava | HareKrishna | 2 | 1.164 |