sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Scrisoare deschisă către CNA despre gay Scrisoare deschisă către CNA despre gay Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   gurzau 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-June 06

Scris 07 June 2006 - 11:35 AM

Societatea cultural-patriotică “Avram Iancu” condamnă recentele manifestări de stradă ale persoanelor de orientare sexual-ideologica gay şi atrage atenţia, ca parte a societăţii civile, asupra consecinţelor pe care le presupun incurajarea si sprijinirea unor astfel de tendinte acomunitare.
Regretăm faptul că autorităţile române, mai precis: Primăria Capitalei, au autorizat un astfel de eveniment care nu isi propune doar manifestarea existentei unei minoritati, ci are o puternica tenta provocatoare la adresa majoritatii. In acest sens, Societatea „Avram Iancu” nu condamnă reprezentantii acestei minoritati. Pe acestia, noi incercam, oricat de greu ar fi, sa îi înţelegem. Mai mult decat atat, le respectam opţiunea lor biologica. Nu consideram insa că este corect din punct de vedere civic să facem dintr-o problemă strict personală una de masă prin care majoritatea este culpabilizata ca nu arata mai multa “toleranta“ fata de cei care, totusi, profita de aceasta. La ora actuala, in Romania exista un cadru legal absolut satisfacator pentru manifestarea libera a propriilor optiuni in domeniu. Este motivul pentru care vedem in actiuni de genul celei de cuand desfasurate o forma abuziva de auto-victimizare.
Nu condamnăm dreptul individual al fiecăruia de a face ce vrea cu propriul trup si propria constiinta, dar contestăm pretentia de a impune drept normative valori particulare, discutabile. Or, este evident faptul ca Europa se construieste pe valori comunitare de extractie iudeo-crestina pe care grupuri sub-culturale precum cel gay le pun masiv sub semnul intrebarii. Solidaritatea noastra fata de vocatia europeana autentica a Romaniei ne obliga sa semnalam derapajele de acest gen.
In ceea ce priveste tabara contestatarilor, este regretabil faptul că idealul normalitatii este lăsat exclusiv pe seama unor grupari si partide cu tenta extremista, care exploateză subiectul în scopul creşterii notorietăţii lor publice. In plus, din punctul de vedere al scenariilor politice, suprapunerea show-ului mediatic creat de manifestaţiile gay peste problemele grave create de criza gripei aviare pot naşte suspiciunea uni diversiuni create special pentru a trece o criză reală în spatele unei perdele de fum.
Societatea „Avram Iancu” cere Consiliul Naţional al Audio-vizualului impunerea unor reguli mai stricte privind mediatizarea moderată a unor teme ce nu fac parte in mod real din agenda publicului romanesc. Altminteri, riscul polarizarii excesive este deosebit de mare. Monosexualii trezesc deja milă. Ei nu trebuie să stârnească şi ură sau dispreţ.
Astfel de subiecte ar trebui atent monitorizate şi corect reglementate de o autoritate ca cea reprezentată de CNA tocmai pentru că trebuie realizat un echilibru optim: să nu fie practicată cenzura care să facă din aceşti oameni victime, dar nici o mediatizare excesivă pentru a face din ei eroi promotori ai unui model de nonconformism.

Cluj-Napoca, 3 iunie 2006

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”
Filiala Cluj-Napoca

Preşedinte Executiv,
Adrian Gurzău
0

#2 Utilizator offline   angry_angel 

• detasarea este ultima experienta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 06

Scris 07 June 2006 - 11:41 AM

bai...deja m-am saturat...sunt prea multe topicuri pe tema asta....ajung sa visez noaptea ca-s in fustita si m-alearga puritanii. mai uitati-va si voi daca sunt deja topicuri deschise.
PS.asta-i un mesaj la limita dintre respect si saturatie.....pt puritani

Aceasta postare a fost editata de blackkkarma_83: 07 June 2006 - 11:41 AM

0

#3 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 24 June 2006 - 12:27 AM

Eu unul nu am vazut vreun topic de acest gen la Politica. In sfarsit, nici nu-i vad rostul aici, dar fie...

Asa ca o sa fiu scurt. O exagerare se poate combate doar printr-o alta exagerare, astfel incat intalnirea si exhilibrul sa se faca la mijloc. Evident, reprimarea persoanelor homosexuale s-a facut timp de secole. Eliberarea de acest tabu trebuie sa se faca printr-un exhibitionism evident din partea lor, printr-o fronda stradala si prin lupta directa. Mai asteptati si voi vreo 2-3 secole pana se linistesc apele :suicide:
0

#4 Utilizator offline   Shadowdancer 

• Sister of Night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 28 June 2006 - 04:35 AM

mai postati si voi prin celalalte cins'pe topicuri pe tema :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis PUR = goana dupa putere si atat
credibilitate politica = 0
maybe  8 6.494
Topic inchis Originile Xenofobiei
Paradisurile Fiscale !!!
Schimbarea Perceptiei  1 2.033
Topic inchis Ati vrea ca Romania sa fie condusa de un HOMOSEXUAL ??? bunicutzuION  13 7.679
Topic inchis Ultimul FLASHMOB inainte de Ben Ami  0 3.721
Topic inchis Atasamente Decaderea satului romanesc _Undying_  25 5.200