sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

despre Maria cultul mamei cu pruncul Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   rvsro 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-January 06

Scris 06 June 2006 - 09:59 PM

Vezi postareaMariaB, la Jun 6 2006, 03:02 PM, a spus:

da, dar ideea de mijlocire este cu totul alta

Care?
0

#22 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 06 June 2006 - 10:04 PM

Vezi postareaHaruka, la Jun 6 2006, 10:57 PM, a spus:

Asta spunem cu ~totii da' sunt si carcotasi pe lumea asta, care-si fac ca job neplatit rastalmacirea spuselor(marturisirilor) altora.

si eu sunt dintre carcotasii aia! :blink:
si daca rastalmacim, este pentru ca nici unul ,sau altul nu poate argumenta cu dovezi irefutabile !
0

#23 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 06 June 2006 - 10:18 PM

Vezi postareadaisy_ro, la Jun 6 2006, 12:27 PM, a spus:

asa este...
totusi..Maria ramane mijlocitoare pentru multi ortodocsi si catolici... :blink:

Mijlocitor catre Tatal este doar Fiul. Maria, mama Fiului Omului trebuie respectata, dar nu divinizata. Dumnezeu cere sa i te inchini numai lui, si doar el este cel ce poate primi rugaciunea. Daca trebuia sa ne rugam lui Iisus, ne cerea asta. Daca trebuia sa ne rugam Mariei, ne cerea asta. Dar ne-a cerut sa ne rugam doar Tatalui pentru ca el este Supremul! Restul trebuie doar pomeniti!
0

#24 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 06 June 2006 - 10:25 PM

Vezi postareathunami, la Jun 6 2006, 11:18 PM, a spus:

Mijlocitor catre Tatal este doar Fiul. Maria, mama Fiului Omului trebuie respectata, dar nu divinizata. Dumnezeu cere sa i te inchini numai lui, si doar el este cel ce poate primi rugaciunea. Daca trebuia sa ne rugam lui Iisus, ne cerea asta. Daca trebuia sa ne rugam Mariei, ne cerea asta. Dar ne-a cerut sa ne rugam doar Tatalui pentru ca el este Supremul! Restul trebuie doar pomeniti!

:crazy: :blink: !!!
0

#25 Utilizator offline   Haruka 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-November 05

Scris 07 June 2006 - 07:24 AM

Vezi postarearaulmaniac, la Jun 6 2006, 11:04 PM, a spus:

si eu sunt dintre carcotasii aia! :blink:
si daca rastalmacim, este pentru ca nici unul ,sau altul nu poate argumenta cu dovezi irefutabile !

Ce-i pt unul dovada plauzibila pt altul poate fi mizilic....cand omul e pus pe critica ce-l poate multumi?! Nu fac referire la nimeni. Fiecare are dreptul la libera-i opinie....fiecare cu reperele lui si cu scara lui de valori....dar nu-mi prea plac cei ce acuza si tot acuza !
Cica e loc pt toti dar nu pt o vesnicie
0

#26 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 07 June 2006 - 08:20 AM

Vezi postareaHaruka, la Jun 7 2006, 08:24 AM, a spus:

Ce-i pt unul dovada plauzibila pt altul poate fi mizilic....cand omul e pus pe critica ce-l poate multumi?! Nu fac referire la nimeni. Fiecare are dreptul la libera-i opinie....fiecare cu reperele lui si cu scara lui de valori....dar nu-mi prea plac cei ce acuza si tot acuza !
Cica e loc pt toti dar nu pt o vesnicie

nu de putine ori, critica in esenta ei , ne ajuta sa ne imbunatatim "performantele", chiar deca asa cum spui nu prea ne plac cei ce o fac.
si cred ca pentru toti e loc o vesnicie!
0

#27 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 07 June 2006 - 09:50 AM

Vezi postareablackkkarma_83, la Jun 6 2006, 08:36 PM, a spus:

va rog sa scuzati ridicolul intrebarii.....dar.....ce daca?
ce-i rau in a te ruga fecioarei maria?

Rau este abia in momentul in care o pui mai presus de Dumnezeu, de Trinitate, mai bine zis. In mare, nu e rau.. e doar inutil. Nu ajuta la nimic. E acelasi lucru cam cum m-as ruga io la bunica-mea.. Si ea a fost o sfanta, in felul ei de viata, a fost crestina si credincioasa adevarata si sigur e in cer. Dar asta nu inseamna ca incepe acuma sa puna o vorba buna pe la Tata...
0

#28 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 07 June 2006 - 11:02 AM

Vezi postareaAmarena, la Jun 6 2006, 03:54 PM, a spus:

Dar de aici si pana la a o pune pe pozitie de egalitate cu Dumnezeu.... e cale lunga. A fost om ca si mine.
eu nu o pun pe Maria egala cu Dumnezeu, si nici catolicii si ortodocsi pe care ii cunosc eu, nici in teologia pe care am studoiat-o nui am intalnit aceasta recomandare - ceea ce se critica pe acesata tema sunt manifestari personale de credinta

Vezi postareaAmarena, la Jun 6 2006, 05:29 PM, a spus:

eu am trait printre catolici.
eu traiesc printre catolici in prezent si pot sa spun ca situatia este cu totul altfel decat se prezinta aici
este adevarat ca intr-o vreme, prin anii '60 ai secolului trecut, Liturghia catolica tinandu-se in limba latina si catolicul de rand neintelegand cu ce se ocupa preotul, se obisnuia recitarea Rozariului in timpul Liturghiei
de 40 de ani, situatia s-a schimbat, dar nu si oamenii: batranele pe care le vad uneori pe la Liturghie tot asta fac, dar tinerii, nu

Vezi postareadaisy_ro, la Jun 6 2006, 05:36 PM, a spus:

si eu traiesc in preajama ortodocsilor si catolicilor...si unii o cinstesc mai mult decat pe Dumnezeu
exact, unii - nu Biserica
iar rugaciuni la Sfanta Fecioara Maria sunt foarte multe

Vezi postarearvsro, la Jun 6 2006, 10:59 PM, a spus:

Care?
am spus ca ideea de mijlocire este cu totul alta, pentru ca Maria este slavita ca mijloacitoare a Intruparii lui Dumnezeu pe pamant - intregul cult al Mariei este o consecinta a acestei consideratii

Vezi postareathunami, la Jun 6 2006, 11:18 PM, a spus:

corect
asa ne si indeamana Biserica sa facem (eu am inteles asta participand la viata de credinta a Bisericii - cei care vad altfel, privessc din exterior)

Vezi postareaAmarena, la Jun 7 2006, 10:50 AM, a spus:

Rau este abia in momentul in care o pui mai presus de Dumnezeu, de Trinitate, mai bine zis. In mare, nu e rau.. e doar inutil. Nu ajuta la nimic. E acelasi lucru cam cum m-as ruga io la bunica-mea.. Si ea a fost o sfanta, in felul ei de viata, a fost crestina si credincioasa adevarata si sigur e in cer. Dar asta nu inseamna ca incepe acuma sa puna o vorba buna pe la Tata...
esti sigura ca nu ar pune o vorba buna...?!? multi nu au aceasta siguranta si spera... parca, atunci cand joci la Loto nu e la fel?!? sau cand nasti un copil... si totusi...
0

#29 Utilizator offline   angry_angel 

• detasarea este ultima experienta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-April 06

Scris 07 June 2006 - 11:59 AM

Vezi postareaAmarena, la Jun 7 2006, 10:50 AM, a spus:

eu sunt mai naiv la capitolul asta....dar stiam ca Dumnezeu te asculta oricum ar fii.credeam ca nu conteaza carui sfant te rogi...important e ceea ce-ti doresti,cum te rogi....si ce efect are asupra fiintei tale.eu nu m-am mai rugat de ani de zile,dar daca ar fii sa ma rog,in modul crestinesc,atunci nu cred ca as omite pe fecioara maria;asta e....baietii sunt mai atasati de mame,si le acorda o mare importanta.
Offtopic: nici nu-mi pot imagina durearea unei mame vazandu-si fiul crucificat....pur si simplu nu concep.eu as lua-o razna cu siguranta.doar si pt faptul ca a suferit cea mai mare durere pt credinta[aceea de a-ti pierde copilul] si merita sanctificata.
0

#30 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 07 June 2006 - 12:05 PM

Vezi postareablackkkarma_83, la Jun 7 2006, 12:59 PM, a spus:

eu sunt mai naiv la capitolul asta....dar stiam ca Dumnezeu te asculta oricum ar fii.credeam ca nu conteaza carui sfant te rogi...important e ceea ce-ti doresti,cum te rogi....si ce efect are asupra fiintei tale.eu nu m-am mai rugat de ani de zile,dar daca ar fii sa ma rog,in modul crestinesc,atunci nu cred ca as omite pe fecioara maria;asta e....baietii sunt mai atasati de mame,si le acorda o mare importanta.
Offtopic: nici nu-mi pot imagina durearea unei mame vazandu-si fiul crucificat....pur si simplu nu concep.eu as lua-o razna cu siguranta.doar si pt faptul ca a suferit cea mai mare durere pt credinta[aceea de a-ti pierde copilul] si merita sanctificata.

Wait ... n-a zis nimeni ca nu e sfanta...
Dumnezeu asteapta sa I te rogi Lui, ceilalti sunt si ei creatia Lui, ca si tine. Daca tu te rogi sfintilor, nu-L dai pe Dumnezeu la o parte?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis