sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Licente software prevederi legale si practici acceptabile sau nu Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 01 June 2006 - 11:59 PM

extras dintr-un post de pe alt topic:

"Iar autorităţile române ajung să se ocupe de bunul mers al încasărilor Microsoft. Fără să stabilească clar nişte limite, în privinţa unui minimum de criterii pe care Microsoft (şi alte asemenea firme) să le îndeplinească pentru a fi consideraţi "de bună credinţă" în relaţia cu utilizatorul de Windows sau Office."

1. Ce drepturi ar trebui să aibă companiile producătoare de software, în relaţia cu utilizatorul.
2. Ce drepturi ar trebui să aibă utilizatorul, în raport cu obligaţiile legale
3. Cât de departe pot merge autoritătile în efectuarea unor anchete penale, atât timp cât anchetele se desfăsoară de fapt în beneficiul unor companii private.
4. Cum ar trebui să fie protejaţi prin lege utilizatorii (ca orice consumator) de abuzurile monopoliste ale companiilor producătoare de software.
5. De ce presa nu are niciodata nimic de spus in favoarea utilizatorilor ? Au companiile influentă ?

As vrea sa incercam sa raspundem la aceste intrebari, asa cum credem fiecare ca ar fi corect, nu cum credem ca ar fi convenabil :stars: .
0

#2 Utilizator offline   Zamolxel 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 01-June 06

Scris 02 June 2006 - 11:01 AM

Vezi postareaharald, la Jun 2 2006, 12:59 AM, a spus:

extras dintr-un post de pe alt topic:

"Iar autorităţile române ajung să se ocupe de bunul mers al încasărilor Microsoft. Fără să stabilească clar nişte limite, în privinţa unui minimum de criterii pe care Microsoft (şi alte asemenea firme) să le îndeplinească pentru a fi consideraţi "de bună credinţă" în relaţia cu utilizatorul de Windows sau Office."

1. Ce drepturi ar trebui să aibă companiile producătoare de software, în relaţia cu utilizatorul.
2. Ce drepturi ar trebui să aibă utilizatorul, în raport cu obligaţiile legale
3. Cât de departe pot merge autoritătile în efectuarea unor anchete penale, atât timp cât anchetele se desfăsoară de fapt în beneficiul unor companii private.
4. Cum ar trebui să fie protejaţi prin lege utilizatorii (ca orice consumator) de abuzurile monopoliste ale companiilor producătoare de software.
5. De ce presa nu are niciodata nimic de spus in favoarea utilizatorilor ? Au companiile influentă ?

As vrea sa incercam sa raspundem la aceste intrebari, asa cum credem fiecare ca ar fi corect, nu cum credem ca ar fi convenabil :stars: .

Eu unul nu voi incerca sa raspund (deocamdata) ci as dori niste lamuriri mai exacte la punctele:
3. Poti vorbi pe un caz concret, probat ?? Altfel... nu te supara pe mine dar suna a teoria conspiratiei :yahoo:
4. Care monopol??? Si care ar fi acele "abuzuri monopoliste" ?? Monopol... nush ce sa zic... mie mi se pare destul de deschisa piata IT... bani sa ai... dar asta este cu totul o alta problema.
0

#3 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 02 June 2006 - 11:10 AM

pe mine m-ar interesa cat costa de fapt o licenta de windows :stars:
0

#4 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 02 June 2006 - 11:34 AM

Vezi postareaflori de camp, la Jun 2 2006, 12:10 PM, a spus:

pe mine m-ar interesa cat costa de fapt o licenta de windows :stars:

Cred ca poti afla de pe site-ul celor de la Microsoft. Depinde de versiunea de Windows.
0

#5 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 June 2006 - 11:37 AM

pai banuiesc ca e cineva in ro care poate oferi asa ceva. pe aia de unde ii gasesc?
0

#6 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 02 June 2006 - 11:43 AM

Vezi postareaflori de camp, la Jun 2 2006, 12:37 PM, a spus:

pai banuiesc ca e cineva in ro care poate oferi asa ceva. pe aia de unde ii gasesc?

Uite un exemplu: http://www.css.ro/software.html
Cauta cu sfintul Google "licente windows".
0

#7 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 June 2006 - 11:49 AM

Vezi postareadan-marius, la Jun 2 2006, 12:43 PM, a spus:

Uite un exemplu: http://www.css.ro/software.html
Cauta cu sfintul Google "licente windows".

Multumesc :stars: Acceptabil xp home...dar ramane de vazut.
0

#8 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 June 2006 - 02:52 PM

Vezi postareaflori de camp, la Jun 2 2006, 12:10 PM, a spus:

pe mine m-ar interesa cat costa de fapt o licenta de windows :good:

Cel mai recent, am cumpărat acum câteva săptămâni licente de Windows XP Professional SP 2 English cu 420 RON bucata şi mi s-a spus că e un pret destul de bun, în comparatie cu alte oferte. Le-am cumparat ca distribuitor (in principiu destinate revânzării) dar intentionez sa le folosesc chiar pe calculatoarele din firmă. Probabil XP Home e mai ieftin.
0

#9 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 02 June 2006 - 02:57 PM

Vezi postareaharald, la Jun 2 2006, 03:52 PM, a spus:

Cel mai recent, am cumpărat acum câteva săptămâni licente de Windows XP Professional SP 2 English cu 420 RON bucata şi mi s-a spus că e un pret destul de bun, în comparatie cu alte oferte. Le-am cumparat ca distribuitor (in principiu destinate revânzării) dar intentionez sa le folosesc chiar pe calculatoarele din firmă. Probabil XP Home e mai ieftin.

Linux-ul e mai bun.
0

#10 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 June 2006 - 02:58 PM

Vezi postareaZamolxel, la Jun 2 2006, 12:01 PM, a spus:

Eu unul nu voi incerca sa raspund (deocamdata) ci as dori niste lamuriri mai exacte la punctele:
3. Poti vorbi pe un caz concret, probat ?? Altfel... nu te supara pe mine dar suna a teoria conspiratiei :good:
4. Care monopol??? Si care ar fi acele "abuzuri monopoliste" ?? Monopol... nush ce sa zic... mie mi se pare destul de deschisa piata IT... bani sa ai... dar asta este cu totul o alta problema.

3. Ce ar insemna caz concret, in contextul întrebării de la punctul 3 ? Ce sună a teoria conspiraţiei ? Nu se efectuează controale ?
4. Este un monopol "de facto". Dacă nu vrei să cumperi Microsoft Office, gasesti salariati care să stie sa foloseasca Open Office ? Nu se predă Microsoft Office în licee ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi StartPad 8.0 FrostFire  1 4.584
Replici noi Program de creat carti de vizita WeRRoniX  6 52.616
Replici noi Google Earth
...nimic animat.
Bagherra  11 2.467
Replici noi Am nevoie de un program ce scrie cd bootable in linux !
Salut de curand folosesc Linux si am nevoie de programe.
marianan  4 3.643
Replici noi Se poate tine banda ocupata?
retea , internet
Hydrah  2 1.070