Va scriu cu disperare.
In ianuarie mama a fost diagnostizata cu "semnele anamnestico-clinice pledand pentru tu cutanata genunchi stang cu adenopatie inghino-femurala stang". Operatie de extirpare a fost efectuata, "fara complicatii locale sau generale" (bilet de iesire din spital-scrisoare medicala). DAR in anatomia patologica, la diagnostic histopatologic scrie asa: "MELANOM MALIGN NODULAR ACROMIC, ROTUNDO CELULAR, INVAZIV, ULCERAT, NIVEL CLARCK 4, BRESLOW>3MM". Ne-am relaxat, ca oricum, doctorul zicea ca a scos totul si gata... Nu ne-au dat nici un tratament.
Dupa cateva saptamani mama a observat de parca s-ar fi reinnoit melanoma. Ne-am dus iarasi la doctori, au internat-o iarasi, cu diagnosticul de melanom malign. Au extirpat-o iarasi, "intraoperator se mai evidentiaza trei ganglioni limfatici la nivelul aceleasi statii ganglionare, cu modificari de culoare si de consistenta". Dupa a doua operatie, in spitalul din Timisoara au facut RMN, citez din Buletinul de Interpretare:
"Torace aspect normal RMN nativ.
Ficat, splina, rinichi,pancreas fara modificari de aspect si semnal.
Colecist nelocuit.
Pelvis: formatiune in hipersemnal T2, STIR, hiposemnal T1 si continut lichidian nomogen situata inghinal profund in stg sub planul muscular in vecinatatea vaselor iliace externe.
Edem in partile moi inghinale.
Fara modificari de semnal al organelor pelvine.
Fara alte adenopatii.
Concluzie:
Cod:90901-06
90901-05
90901-04
Recomandare: -"
Mama a fost externata cu recomandarea de dispenzare oncologica. Asa ca ne-am dus la spitalul din orasul nostru, sectia oncologica, unde doctorita ne-a zis sa asteptam cateva saptamani pana rezolva hartiile si comanda interferonul. Am asteptat 2 luni, dosarul mamei nu a fost aprobat la Bucuresti, mama iar n-a primit nici un tratament post-operatoriu si acum iarasi a fost diagnostizata cu melanom malign, chiar in locul unde celelalte 2 au fost... Acuma nu mai stim ce sa facem, din 2 in 2 luni sa o tot opereze nu mai merge...
Saptamana trecuta un doctor din Cluj ne-a zis, asa, prin telefon, fara s-o vada, ca are nevoie de tratament cu Decarbasin. Dar nu stiu ce sa mai cred, dupa cum am citit pe internet, melanomul trebuie mai intai scos si dupa aceea facut tratamentul.
As vrea sa-mi spuneti daca mai e o sansa de insanatosire completa?? si ce tratament ati recomanda? Caci am citit aici pe forum despre tot felul de vaccinuri, ape, etc...
Va rog sa-mi scrieti despre orice fel de tratament sau orice ce poate s-o ajute mama!Si despre acest Decarbasin... ce este?! este mai bun, decat interferonul?!
Multumesc anticipat,
Andreea
Contact
Facebook
Twitter
RSS