sau Inregistrare

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sa cunoastem florile! Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   crocobaur 

• Raven
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 05 March 2007 - 03:06 PM

Vezi postareaValentina30, la Mar 5 2007, 01:42 PM, a spus:

laura, incearca sa pui cateva pietricele (un strat de pietricele mici) in farfuria de la ghiveci. Atunci cand vei uda primulele surplusul de apa se va scurge mai usor in farfurie (prin gaurile ghiveciului) si astfel pamantul nu va ramane imbibat prea mult.

:tease: primula albastra cred ca e pe picior de duca :yahoo: Daca isi revin pana maine, ma duc si mai cumpar cateva ghivece si pietricele
0

#22 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 05 March 2007 - 11:48 PM

Vezi postarealauraven, la Mar 5 2007, 05:06 PM, a spus:

:blink: primula albastra cred ca e pe picior de duca :cool: Daca isi revin pana maine, ma duc si mai cumpar cateva ghivece si pietricele

Ai putea sa le muti in al pamant si sa cureti bine radacinile putrede,pentru ca altfel oricum vor muri.De regula,pamantul in care se gasesc florile cumparate retine apa si numai schimbandu-l poti sa salvezi floarea.
Am si eu o primula in gradina,care a inflorit chiar si sub zapada si acum are iar boboci.
0

#23 Utilizator offline   crocobaur 

• Raven
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-April 06

Scris 06 March 2007 - 11:45 AM

Vezi postareaGinGin, la Mar 5 2007, 10:48 PM, a spus:

Ai putea sa le muti in al pamant si sa cureti bine radacinile putrede,pentru ca altfel oricum vor muri.De regula,pamantul in care se gasesc florile cumparate retine apa si numai schimbandu-l poti sa salvezi floarea.
Am si eu o primula in gradina,care a inflorit chiar si sub zapada si acum are iar boboci.

Ok, am adaugat la lista de cumparaturi si pamant. Merci Gin Gin :blink:
Prin pamantul in care sunt florile mele, trece apa ca prin sita, nu retine apa deloc :cool:

Aici sunt primule salbatice pe toate coclaurile. E asa de frumos primavara cand infloresc, totul e colorat in roz, galben, alb si rosu, si in fierare apar mai multe.
0

#24 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 21 March 2009 - 12:28 PM

Ghiocelul

( Galanthus nivalis )

Ghioceii sunt plante care cresc în Europa, pe o zonă ce se întinde din nordul munţilor Pirinei, prin Franţa, Germania, până în Polonia, în nord. De asemenea mai pot fi întâlniţi în nordul Italiei, a Greciei şi în partea europeană a Turciei. Au mai fost aclimatizaţi şi în America de Nord. Normal, chiar americanii să rămână fără ghiocei !? În Anglia au fost aclimatizaţi la începutul secolului XVI. Primii ghiocei văzuţi de mine anul acesta, într-o grădină, au fost la mijlocul lunii Februarie.
Specia comună de ghiocei, care cresc şi la noi e denumintă ştiinţific Galanthus nivalis. Planta are o înălţime cuprinsă între 7 şi 15 centimetri şi înfloreşte între lunile Ianuarie şi Mai, în funcţie de altitudinea regiunii.
Sunt plante perene care cresc anual din bulbi. Floarea este albă, are şase petale, cele trei exterioare fiind mai mari decât cele interioare. Se înmulţesc prin bulbi.

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata
0

#25 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 23 March 2009 - 04:22 PM

Magnolia

( Magnolia L. )

Magnolia stellata e cea mai cunoscută specie arbustivă, originară din Japonia, cu frunze mici şi flori albe, duble, parfumate. Înflorirea are loc în perioada Martie-Aprilie, dar ritmul de dezvoltare a plantei este foarte lent. Ea preferă un climat blând, fără geruri mari, locuri adăpostite, ferite de curenţi reci. Solurile indicate pentru magnolie sunt cele afânate, lipsite de calcar activ.
O altă specie de magnolii, care cresc într-un parc nu departe de mine e Magnolia liliiflora. Are frunze mici, florile mari, de culoare roz, şi un parfum formidabil. E o plăcere să trec pe lângă acel parc.

Înmulţirea acestei specii de magnolie se poate realiza în mai multe feluri: prin seminţe ( toamna sau primăvara ) după stratificare ( seminţele se curăţă de pulpă ), prin marcotaj, prin arcuire ( către sfîrşitul perioadei de vegetaţie, August-Septembrie ), prin altoire şi prin butaşi. Magnoliile se produc cu balot de pământ şi sunt dificil de transplantat. Plantarea lor este recomandată în special primăvara.

Planta este originară din America de Nord şi din China, unde e de multă vreme folosită în scopuri medicale. Primul care o cercetează, în 1570, este Francisco Hernandez, trimis în Mexic, de regele Spaniei, Filip al II-lea. În Europa, magnolia este adusă de misionarul şi botanistul englez John Banister, care a trimis din Virginia, în anul 1688, către Henry Compton, Episcopul Londrei, câteva flori ce semănau cu lalelele.
Numele acestei plante i-a fost dat în anul 1703, de către Charles Plumier, după numele, şi în cinstea unui botanist francez, Pierre Magnol.
În România, magnolia a fost introdusă în cultură în anul 1880.

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata
0

#26 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 23 March 2009 - 04:20 PM

Titan arum

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Titan arum

Scientific classification
Kingdom: Plantae

(unranked): Angiosperms

(unranked): Monocots

Order: Alismatales

Family: Araceae

Subfamily: Aroideae

Tribe: Thomsonieae

Genus: Amorphophallus

Species: A. titanum

Binomial name
Amorphophallus titanum
(Becc.) Becc. ex Arcang
The titan arum or Amorphophallus titanum (from Ancient Greek amorphos, "without form, misshapen" + phallos, "penis", and titan, "giant") is a flowering plant with the largest unbranched inflorescence in the world. The largest single flower is borne by the Rafflesia arnoldii; the largest branched inflorescence in the plant kingdom belongs to the Talipot palm (Corypha umbraculifera). The titan arum was originally discovered by an Italian botanist, Odoardo Beccari, in Sumatra in 1878. It thrives at the edges of rainforests near open grasslands. Though found in many botanic gardens around the world it is still indigenous only to the tropical forests of Sumatra. Due to its fragrance, which is reminiscent of the smell of a decomposing mammal,[1] the titan arum is also known as a carrion flower, the "Corpse flower", or "Corpse plant" (in Indonesian, "bunga bangkai" – bunga means flower, while bangkai means corpse or cadaver; for the same reason, the same title is also attributed to Rafflesia which, like the titan arum, also grows in the rainforests of Sumatra).

The popular name titan arum was invented by the broadcaster and naturalist Sir David Attenborough, for his BBC TV series The Private Life of Plants, in which the flowering and pollination of the plant were filmed for the first time. Attenborough felt that constantly referring to the plant as Amorphophallus on a popular TV documentary would be inappropriate.[2]

The titan arum's inflorescence can reach over 3 metres (almost 10 ft.) in circumference. Like the related cuckoo pint and calla lily, it consists of a fragrant spadix of flowers wrapped by a spathe, which looks like the flower's single petal. In the case of the Titan Arum, the spathe is green on the outside and dark burgundy red on the inside, and deeply furrowed. The spadix is hollow and resembles a large loaf of French bread. The upper, visible portion of the spadix is covered in pollen, while its lower extremity is spangled with bright red-orange carpels. The "fragrance" of the inflorescence resembles rotting meat, attracting carrion-eating beetles and Flesh Flies (family Sarcophagidae) that pollinate it. The flower's deep red color and texture contribute to the illusion that the spathe is a piece of meat. During bloom, the tip of the spadix is approximately human body temperature, which helps the perfume volatilize; this heat is also believed to assist in the illusion that attracts carcass-eating insects.

Both male and female flowers grow in the same inflorescence. The female flowers open first, then a day or two following, the male flowers open. This prevents the flower from self-pollinating.

After the flower dies back, a single leaf, which reaches the size of a small tree, grows from the underground corm. The leaf grows on a semi-green stalk that branches into three sections at the top, each containing many leaflets. The leaf structure can reach up to 6 m (20 ft) tall and 5 m (16 ft) across. Each year, the old leaf dies and a new one grows in its place. When the corm has stored enough energy, it becomes dormant for about 4 months. Then, the process repeats.

The corm is the largest known, weighing around 50kg.[3] When a specimen at the Princess of Wales Conservatory, Kew Gardens, was repotted after its dormant period, the weight was recorded as 91kg.[4]
0

#27 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 23 March 2009 - 04:28 PM

Si traducerea, pentru profani?

Cunoscatorii stim ca stiu :spiteful:
0

#28 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 01-August 06

Scris 23 March 2009 - 04:28 PM

Cat de superbe sunt magnoliile...
0

#29 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 23 March 2009 - 04:27 PM

Vezi postareaAmarena, la Mar 23 2009, 04:28 PM, a spus:

Si traducerea, pentru profani?

Cunoscatorii stim ca stiu :P

4 lei pagina e bine ? :lol2:

Vezi postareaWalpurgisnacht, la Mar 23 2009, 04:28 PM, a spus:

Cat de superbe sunt magnoliile...

Pentru cunoscatori :

Wikipedia, the free encyclopedia

:spiteful:

Si cea mai mare floare din lume ti se pare putin ? 8)
0

#30 Utilizator offline   Walpurgisnacht 

• Mironosiţă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 01-August 06

Scris 23 March 2009 - 04:32 PM

Vezi postareaSaharian, la Mar 23 2009, 04:25 PM, a spus:

4 lei pagina e bine ? :spiteful:

Plata in natura :lol2:?

ON; eu am tot balconul plin de flori. Cele mai multe sunt cateva tipuri de cactus (fara tepi), trandafiri japonezi (numai rosii), muscate curgatoare, yucca si inca un copacel care nu stiu ce e, dar nu-i pretentios.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente Un cadou frumos
ati trimite asa ceva?
k_stef  3 2.862
Replici noi Planta dinozaur sau Trandafir de Jericho
ajutor
skader  1 2.028
Replici noi Cum se ingrijeste planta Diffenbachia? ingerashu  9 9.680
Replici noi Cresterea capsunilor in balcon gabitzadulce  4 7.005
Replici noi Butasi, transplantari de rasaduri, insamantari. Cand se fac?
Intrebari si raspunsuri.
NASTYPRIMUL  7 4.417