sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Concediu Kusadasi sugestii de hoteluri, intrebari, sfaturi Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   provolvo 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 20-May 06

Scris 20 May 2006 - 09:46 AM

pt cei ce vor sa plece in kusadasi acest topic este bine venit.cei care au fost sint rugati sa lase aici impresiile lor si tot ce cred ca este important de stiut la plecarea din tara spre aceasta statiune

Aceasta postare a fost editata de Enki: 18 May 2009 - 01:02 PM

0

#2 Utilizator offline   StefanF 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 31 May 2006 - 11:22 AM

Salut, ma intereseaza daca a fost cineva in kusadasi la SURMELI EPHESUS si poate sa-mi dea unele informatii despre hotel..conditii...etc..
0

#3 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 31 May 2006 - 11:27 AM

din pacate eu nu in kusadasi am fost, ci undeva langa, intr-un camping. asta cu multi ani in urma. m-a impresionat cat de linistita si limpede era marea. imi plac zonele linistite, nu cele aglomerate. dar serviciile in turcia sunt cu mult mai bune decat in tara. :airkiss:
0

#4 Utilizator offline   do4money 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 05-June 06

Scris 05 June 2006 - 02:23 PM

Vezi postareaprovolvo, la May 20 2006, 10:46 AM, a spus:

pt cei ce vor sa plece in kusadasi acest topic este bine venit.cei care au fost sint rugati sa lase aici impresiile lor si tot ce cred ca este important de stiut la plecarea din tara spre aceasta statiune

Daca pleci cu autocarul sa ai 10 $ la tine pt viza,cel putin atat costa anul trecut.In rest sa ai euroi si sa ii schimbi numai la agentiile de turism de acolo,in nici un caz la hotel!!!!!!!!Turcii de acolo nu prea se targuiesc si este jepcareala pe fata.ca sa iei un suvenir ametesti prin bazar.Intr un loc gasesti ceva cu 6 euroi,iar la 2 m mai in fata poti gasi acelasi lucru cu 3.
0

#5 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 26 June 2006 - 03:55 PM

Pentru cei ce pleaca in Kusadasi, recomand cu caldura excursiile optionale ce pot fi luate de la agentiile locale: pachetele Milet-Prienne-Didima, si Hierapolis-Pamukale, - sunt excursii de o zi cu masa inclusa - merita! Pentru amatori sunt si croaziere de o zi, sau vizite la Aqua parc. De asemeni nu ratati Efes si bazilica Sf Ioan, si sa nu va lasati dezamagiti de templul zeitei Artemis (care era o coloana intr-o mlastina cand l-am vazut eu acum trei ani :spiteful: )
Pentru cei care merg cu masina personala, opriti-va inainte si la Troia.
Noi ne-am cazat la hotel de 3 stele cu demipensiune bufet suedez, si a fost mai mult decat suficent in ceea ce priveste masa.
In Kusadasi nu ratati bazarul, si targuiti-va pentru orice, cat puteti de mult!
O chestie naspa, noaptea nu era voie pe plaja (cand am fost eu, acum nu mai stiu).
0

#6 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 29 June 2006 - 01:58 PM

Vezi postareaRay of light, la Jun 26 2006, 04:55 PM, a spus:

Pentru cei ce pleaca in Kusadasi, recomand cu caldura excursiile optionale ce pot fi luate de la agentiile locale: pachetele Milet-Prienne-Didima, si Hierapolis-Pamukale, - sunt excursii de o zi cu masa inclusa - merita! Pentru amatori sunt si croaziere de o zi, sau vizite la Aqua parc. De asemeni nu ratati Efes si bazilica Sf Ioan, si sa nu va lasati dezamagiti de templul zeitei Artemis (care era o coloana intr-o mlastina cand l-am vazut eu acum trei ani :flowers: )
Pentru cei care merg cu masina personala, opriti-va inainte si la Troia.
Noi ne-am cazat la hotel de 3 stele cu demipensiune bufet suedez, si a fost mai mult decat suficent in ceea ce priveste masa.
In Kusadasi nu ratati bazarul, si targuiti-va pentru orice, cat puteti de mult!
O chestie naspa, noaptea nu era voie pe plaja (cand am fost eu, acum nu mai stiu).

Si am uitat sa mai adaug, daca va cazati la un hotel cu mai putin de 3 stele, riscati sa nu aveti aer conditionat, care este vital. Intotdeauna sa intrebati dinainte daca e AC.
0

#7 Utilizator offline   DanuTRo 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 04-July 06

Scris 04 July 2006 - 09:14 PM

Salutare tuturor! :yahoo:

Am fost la Kusadasi anul trecut in august, cu masina personala. Am ales sa plec fara rezervari din Romania si am fost inspirat, deoarece la agentiile locale se gasesc oferte mai convenabile de cazare, pentru toate buzunarele, deci NU va faceti probleme ca odata ajunsi acolo nu veti avea de unde sa alegeti. Spun sa alegeti pt. ca eu am fost plimbat de reprezentantul unei agentii turcesti pe la 4-5 hoteluri pt. a ma decide la care vreau sa stau. Am ales hotel Ayma - 4 stele turcesti(echivalentul unui 3 stele romanesc), cu aer conditionat, minifrigider, seif, pat dublu, camera spatioasa cu vedere la piscina si nu mi-a parut deloc rau. 50Euro/zi pentru camera si demipensiune (bufet suedez) pentru DOUA persoane. Tin sa precizez ca reprezentantul agentiei a fost extrem de amabil si comisionul agentiei a fost achitat de hotel, adica din cei 250Euro pe care i-am achitat pentru 5 nopti!
Drumul atat prin Bulgaria cat si prin Turcia a fost fara probleme, dar tin sa precizez ca pe drumurile bulgarilor nu prea exista indicatoare. Adik te poti trezi la o rascruce fara nici un indicator, caz in care vei alege directia dupa flerul personal pana la prima localitate, unde ai posibilitatea sa afli daca esti pe drumul cel bun sau trebuie sa te intorci :yahoo:(
Acum despre drum cate ceva...
Aviz celor interesati sa plece cu masina ca benzina in Turcia costa intre 1.99-2.15 lire turcesti adik vreo 65000-67000 ROL ! Scump domne' scump!
Nu am avut probleme in nici o vama, cu exceptia faptului ca un bulgar cu ceafa groasa(nu era vames totusi) m-a tzepuit dandu-mi o vigneta de 4Euro in loc de una de 10Euro cum cerusem si platisem. Mi-a fost sila sa ma intorc sa-i fac scandal, era 6 dimineatza si il trezisem ca sa cumpar vigneta.
Se pare ca si bulgarii sunt preocupati de imaginea vamilor lor in ceea ce priveste obiceiul de a pretinde spaga 5-10Euro turistilor ca sa nu-i controleze, pt. ca in vami exista afise cu nr. de telefon la care poti suna gratuit sa reclami vreun aspect de acest gen. Am ales sa nu innoptez pe drum si am condus din Constanta pana in Kusadasi doar cu opriri de 15-20 minute la 3-4 ore. Greu, dar nu imposibil. Nu am intalnit radare, nu am fost niciodata oprit de politisti. Cu exceptia a doua scurte rataciri care m-au intarziat am ajuns cu bine in statiune.
Daca nu aveti rezervari din tara e bine de retinut ca turcu' nu lucreaza inainte de ora 09.00 dimineata. Totul e inchis pana la 9-9.30 a.m. , deci calculati-va timpul astfel incat sa ajungeti dupa aceasta ora acolo.
Statiunea in sine este ... super. Exotica, pitoreasca, originala si plina de viata. Nu am fost in Grecia, dar din ce am vazut prin poze cred ca nici una din statiunile grecesti nu poate fi comparata cu Kusadasi.
In ceea ce priveste demipensiunea ...
Mancare multa ....
Dimineata: salam(bun), oua fierte, branza de vreo 2-3 feluri (f. buna), rosii, masline de vreo 2-3 feluri (bune), unt, 4-5 sortimente de gem (f. bune), cafea si suc de portocale, pepene, mai multe feluri de paine, lapte, ceai, etc. Totul la discretie, curat.
Seara masa se servea pe terasa de deasupra hotelului de unde puteai vedea statiunea panoramic. Super!
Ca meniuri, vreo 12-13 feluri de salate, supe, paste diverse, peste pregatit in diferite moduri, multe verdeturi, legume, mancaruri traditionale gatite, carne nu foarte multa dar suficienta. Eu unul i-am iertat ca nu se inghesuiau sa ofere friptane pt. ca au oferit din abundenta dulciuri. Muulte si diferite. Si buuuuune ! In fiecare seara pepenele era nelipsit si la discretie. Bauturile contracost si scumpe. Preferam sa ies in oras si sa beau ceva la o terasa pe malul marii.
Am observat totusi ca f. multi turisti europeni mancau numai salate si fructe evitand carnea.
Ca excursii se merita Pamukkale, Efes(pranz inclus in pretul excursiei).
Nu ratati ADALAND - cel mai mare parc acvatic din Europa.
La terase obisnuite(fara fitze) se poate manca f. bine cu 6 Euro de persoana (2 feluri + suc sau bere la alegere). Bun!
Ce NU mi-a placut in Kusadasi este faptul ca la tarmul marii erau alge uscate, iar plajele erau inguste(Lady's beach) cu nisip mai nashpa ca la noi, dar curate. Nu ma asteptam la alge deoarece apa se vedea ca era curata si limpede. Nu exclud totusi posibilitatea ca acestea sa fie prezente temporar, functie de curenti sau alte conditii hidro-meteo.
Agreement: skyjet-uri, banane, ski nautic si toate cele din aceasta gama existente si pe la noi.
Nu am experimentat, dar am inteles ca se merita din plin sa iesi cu o barca pentru a face plaja pe anumite insulite. Apa e super, peisajul de asemenea.
Cam atat imi vine acum in minte. Celor interesati le mai pot da si alte detalii, inclusiv numele agentiei turcesti si nr. de tel.
In concluzie, se merita din plin sa mergeti la Kusadasi macar o data!

Aceasta postare a fost editata de DanuTRo: 04 July 2006 - 09:18 PM

0

#8 Utilizator offline   marianultras 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 05-July 06

Scris 05 July 2006 - 11:59 AM

Am fost in Kusadasi pe data de 17 iunie.. si am stat pana pe 26 iunie... pot sa zic,ca a fost ceva superb..am stat la hotel Pigalle Resort Beach si am avut all inclusive...va recomand cu cea mai mare placere acest hotel(pentru asezare,curatenie,peisaje,distractie si mai ales servire..)Cand ajungeti nu va grabiti sa schimbati banii pe la receptie... mergeti in oras langa MIGROS si schimbati la un curs foarte bun.Nu va carati cu apa sau sucuri dupa voi pentru ca aveti la discretie tot ce va trebuie. Mancarea foarte buna si foarte diversificata... berea la hotel excelenta....vinurile la fel..sucuri in prostie,.... si apropo.. nu plecati pana nu mergeti la ADALAND cel mai adevarat parc de distractii....excursia costa 15 euro cu transport cu tot(restul excursiilor nu prea se merita)si mare atentie cand intrati la Adaland sa nu pierdeti cardul(cum am facut eu!) deoarece nu puteti iesi fara sa achitati 5 euro.
0

#9 Utilizator offline   Michaela 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-January 06

Scris 13 July 2006 - 02:08 PM

Salutari la toata lumea !
Am fost pina acum in Kusadasi de 5 ori si o data la Marmaris, mereu cu masina personala. A fost excelent de fiecare data. Altfel sigur nu ne mai intorceam sa petrecem vacantele tot acolo. Anul acesta sunt nevoita sa sar peste concediu din cauza unor probleme de sanatate. Dar sigur o sa recuperez la anul si sigur o sa ma reintorc intr-una din statiunile turcesti. Ma gindisem anul acesta la Bodrum, dar socotelile nu s-au mai potrivit iar acum stau pe net si calatoresc imaginar. De obicei noi alegem luna iunie cind preturile sunt mai mici si serviciile aceleasi. Niciodata nu am luat mai putin de 12 zile pentru ca nu merita atita cale si sa stai asa putin cind acolo e super. In Kusadasi doi ani ne-am cazat la vile, apoi am stat la Ephesia """ cu all inclusive, in alt an la Onura""""cu all inclusive, iar anul trecut la Pine Bay Holliday Resort """""tot all inclusive, unde a fost ceva de vis. In Marmaris am fost cazati la Lydia Beach """cu demipensiune intr-un alt an.
Parerea mea este ca raportul calitate-pret este foarte bun. Prietenii nostri cu care mergem de obicei in concedii, anul acesta au plecat la Malaga. Inca nu s-au intors, sunt convinsa ca este minunat si acolo, dar numai biletele ii costase peste 3000 Euro ptr. 3 persoane, cu demipensiune si unde in privinta mincarii nu este" jaful "de la turci.
In rest, nu stiu ce sa va mai spun...Va stau la dispozitie cu orice intrebare.
Va pup si concedii cit mai placute !

Valeuuuuuu !
Cite stele au aparut la hotelurile aleaaaa....
Deci, Ephesia avea 3 stele superior , Onura 4 stele iar Pine Bay 5 stele cind am fost noi.
Scuze !
0

#10 Utilizator offline   constance 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 17 July 2006 - 07:54 PM

Michaela, am inteles ca ai stat la vile in Kusadasi. Cat e cazarea pe zi/sejur ? Cate camere are ? Conditii ?
Ai facut rezervare in tara, sau te-ai descurcat acolo ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari