sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Colonizarea spatiului Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 19 January 2007 - 12:31 PM

Vezi postareaAlethia, la Jan 19 2007, 11:14 AM, a spus:

Faptul ca vei avea un computer mai rapid decat creierul uman asta nu ii da dreptul computerului sa te controleze. Tu vei fi in continuare tu si el va fi el

Subscriu :airkiss: Avem astăzi basculante de 35 de tone, dar asta nu īnseamnă că fac ce vor ele, doar fiindcă sunt mai puternice decāt oamenii :flowers:
0

#22 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-May 06

Scris 22 January 2007 - 04:04 PM

Puterea e una, inteligenţa e alta. Personal, nu consider o idee bună să-i dai calculatorului tău o inteligenţă mai mare ca a ta. Teoretic, noi suntem fiinţa supremă, a creea pe cineva mai presus de noi, nu īnseamnă că acel obiect/fiinţă trebuie să ne respecte pe noi şi deciziile noastre. Cu toţii ştim cāte lucruri bune se pot face cu calculatorul, dar, de asemenea, ştim şi cāte lucruri rele şi pagube de milioane de dolari.
0

#23 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-May 07

Scris 03 December 2007 - 11:45 AM

Vezi postareaCrusher, la Jan 22 2007, 04:04 PM, a spus:

Puterea e una, inteligenţa e alta. Personal, nu consider o idee bună să-i dai calculatorului tău o inteligenţă mai mare ca a ta. Teoretic, noi suntem fiinţa supremă, a creea pe cineva mai presus de noi, nu īnseamnă că acel obiect/fiinţă trebuie să ne respecte pe noi şi deciziile noastre. Cu toţii ştim cāte lucruri bune se pot face cu calculatorul, dar, de asemenea, ştim şi cāte lucruri rele şi pagube de milioane de dolari.

- O.K ! :doh:
0

#24 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 03 December 2007 - 06:08 PM

Vezi postareaFlorian_L, la May 19 2006, 12:28 PM, a spus:

Colonizarea spatiului va asigura nemurirea speciei umane.

Anul 2020: Apare primul supercomputer cu inteligenta superumana. Totusi evenimentul nu aduce inca nimic spectaculos.

2035: Fiecare din noi are pe biroul sau un desktop cu putere de calcul superioara creierului uman.

2040: Apare primul oras spatial, cu o populatie de aproximativ 10 000 locuitori. Transportul de materiale si persoane se face cu liftul spatial.

2060: Apare prima colonie spatiala replicanta. Aceasta are in dotare tehnologie necesara pentru constructia unei noi colonii replicante cu materiale din centura de asteroizi. Daca timpul de contructie este de doi ani, atunci numarul de colonii se va dubla la fiecare doi ani.

2070: Fiecare persoana are pe biroul sau un desktop cu putere de calcul superioara intregii specii umane.

2080: Exista deja 1000 de colonii spatiale autonome. Schimbul de materie este foarte slab fiind costisitor. In colonie materia este reciclata intr-un circuit ecologic inchis. Capitalismul se rezuma la vanzare si cumparare de informatii. Se utilizeaza energia solara si fuziunea termonucleara a hidrogenului.

2100: Acum sunt numarul coloniilor a ajuns la 1000 000. Lipsa gravitatiei in spatiu permite constructia de motoare, brate robotice si scule gigantice. Apar linii de fabricatie gigant pentru colonii. Vechiul capitalism informational intra in criza prin aparitia corporatiilor.

2120: Se lanseaza primele astronave ci viteze de 10% din viteza luminii. Obiectivul: Colonizarea altor sisteme solare.

Pentru a ajunge la stele va trebui sa inventam mijloace de a ne deplasa supra-luminic ! :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Cyber-sapiens: 03 December 2007 - 06:26 PM

0

#25 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 06 December 2007 - 10:29 AM

Vezi postareaFlorian_L, la May 22 2006, 09:59 AM, a spus:

Liftul spatial este un proiect NASA, planificat a fi functional in anul 2020. Se face legatura intre un satelit geostationar si o insula de pe pamant cu o banda lata de un metru si mai subtire decat o coala de hartie. Dat fiind greutatea exagerata a acestei benzi si a altor forte de tensiune, ea este executata dintr-un material special: nanotuburi de carbon. Aceasta creatie recenta este un material (foarte scump astazi) obtinut prin nanotehnologie, si are 20% din greutatea otelului fiind de 100 ori mai DUR decat otelul.
Din toate alternativele la rachetele traditionale (energofage), liftul pare din puctul meu de vedere cel mai eficient si realizabil.

Performanta si pretul de cost al computerelor dintr-un anumit an din viitor se obtine calculand comform legii lui Moor, care se respecta de 40 ani. Prelungim deci graficele si vedem ce se va intampla. Desigur este posibil ca legea sa nu se mai respecte, ceea ce este putin probabil. Se cunoaste deasemeni, puterea de calcul a unui neuron si numarul de neuroni, de unde rezulta puterea de calcul a creierului uman. Nu inseamna ca o performanta mare a computerului implica obligatoriu constiinta artificiala. Este discutabil. http://ro.wikipedia.org/wiki/Singularitate_tehnologic%C4%83

Viitorul nu are decat doua alternative: autodistrugerea sau progesul exponetial. In cazul acestea ce alt scenariu mai realist decat cel postat poate fi imaginat?

- Ori poate un lift cu viteza sub-sonica pana la 50 Km altitudine si super-sonica dupa 50 Km !

- Liftul nu va fi tras pe firele de nano-carbon, pt., ca ar avea o viteza mult prea mica, insa ar putea luneca pe o sina MAG-LEVI, legata de banda de nano-tuburi !!! ( in acest caz viteza si puterea Liftului ar fi "nelimitata" !!!, deci draga NASA, iata si solutia !!!). ;)
0

#26 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 06 December 2007 - 11:37 AM

o sa avem lift spatial cand o zbura porcul!
colonii spatiale??
pe ce lume sunteti?
cand jumate din populatia globului moare de foame,voi credeti ca-si permite careva sa construiasca "orase martiene"?

cat costa un kg de bolovani dusi pe luna? aveti ideie?
0

#27 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 December 2007 - 11:49 AM

Vezi postareabuleala, la Dec 6 2007, 11:37 AM, a spus:

o sa avem lift spatial cand o zbura porcul!
colonii spatiale??
pe ce lume sunteti?
cand jumate din populatia globului moare de foame,voi credeti ca-si permite careva sa construiasca "orase martiene"?

Liftul spaţial nu e realizabil din considerente tehnice. E din categoria urban legends, promovată de cei incapabili să īnţeleagă că respectiva "cabină" a liftului va trebui să atingă, one way or another, 7,9 km./sec. Newton a īnţeles chestiile astea acum 400 de ani.
0

#28 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 December 2007 - 11:56 AM

Vezi postareaharald, la Dec 6 2007, 11:49 AM, a spus:

Liftul spaţial nu e realizabil din considerente tehnice. E din categoria urban legends, promovată de cei incapabili să īnţeleagă că respectiva "cabină" a liftului va trebui să atingă, one way or another, 7,9 km./sec. Newton a īnţeles chestiile astea acum 400 de ani.

nu vreau sa zic -ca poate- nu se va realiza vreodata...nu neaparat in forma fizica in care o ni-l imginam noi!...asa ceva nu prea "tine"...am auzit si eu de "nanotuburi"...
da' imi plac baietii astia ca imaginatia lor...nu jignesc-doresc sa provoc numai- imaginatia lor ...nu trece de coltul strazii!
ce frumos posteaza...in odine cronologica ,pe puncte
nici nu poti desena ce zic unii! :cheer:
0

#29 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 December 2007 - 12:21 PM

Vezi postareabuleala, la Dec 6 2007, 11:37 AM, a spus:

Cānd au fost colonizate America şi Australia, trei sferturi din Europa murea de foame. Cei care deţin resursele financiare, vor găsi īntotdeauna modalităţi de a īncerca să le diversifice şi să le sporească, iar aurul pe care-l aduceau spaniolii din Lumea Nouă sau mirodeniile (condimentele) pe care le aduceau olandezii erau motive destul de bune de a promova colonizarea, cu toate că oamenii simpli mureau de foame.

Peste 20 de ani, noile generaţii de navete spaţiale ar trebui să fie operaţionale şi vom vedea atunci ce pot face şi ce nu.
0

#30 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 December 2007 - 01:05 PM

Vezi postareaharald, la Dec 6 2007, 12:21 PM, a spus:

Cānd au fost colonizate America şi Australia, trei sferturi din Europa murea de foame. Cei care deţin resursele financiare, vor găsi īntotdeauna modalităţi de a īncerca să le diversifice şi să le sporească, iar aurul pe care-l aduceau spaniolii din Lumea Nouă sau mirodeniile (condimentele) pe care le aduceau olandezii erau motive destul de bune de a promova colonizarea, cu toate că oamenii simpli mureau de foame.

Peste 20 de ani, noile generaţii de navete spaţiale ar trebui să fie operaţionale şi vom vedea atunci ce pot face şi ce nu.

nu putem compara!...
nu-s aceleasi legi fizice!

poate nu m-am exprimat bine!!!
intradevar expeditiile spre americi costau coroana spaniola echivalentul unei statii orbitale acu...
insa,odata ajunsi,daca-i lasa-i in curul gol pe marinari cu cateva muieri laga ei...colonizau fara probleme
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic