sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Colonizarea spatiului Evaluare topic: - - - - -

#151 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-May 07

Scris 26 August 2011 - 10:19 PM

Dupa ce am mai aprofundat putin problema teraformarii planetelor din sistemul solar, iata cum ar arata la final planetele teraformate:

1.)Mercur (o lume desertica);
2.)Venus (o lume oceanica);
3.)Luna (o lume desertica);
4.)Marte (o lume semi-desertica partial verde);
5.)Io, Europa, Ganimede?, Calisto? (lumi oceanice);
6.)Titan (o lume semi-arctica?).

Fisiere atasate

0

#152 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 24 October 2011 - 09:06 PM

Umanitatea a faurit multe aparate ce functioneaza pe baze "magice", fiind atat de abstracte si de fara imagine in mediul natural, incat ma face sa cred caci candva va reusi sa construiasca adevarate portaluri interdimensionale spre orice sistem planetar din univers.

Acest portal nu priveste gravitatia, ci evaporarea spatio-timpului oferind posibilitatea unui portal universal ultra-condensat cu legaturi in toate punctele universului spre trecut, viitor, spre distanta x ori spre distanta y.

Acest portal nu este nici gaura neagra, nici tunel Einstein-Rosen-Podolski, nici ...

Practic acest portal releva infinita structura a universului dintr-o perspectiva atemporala si unificata, similara cu cea prezentata in seria sf englezeasca PRIMEVAL (aka Calatori in preistorie).
0

#153 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 30 October 2011 - 08:11 PM

O NOUTATE DE ULTIMA ORA:

NASA a anuntat ca ZBORUL SPRE STELE ESTE O IMPOSIBILITATE sub toate aspectele subluminice, adica nici un proiect stiintific din anii '70 si pana in prezent nu este viabil, toate sunt mult prea costisitoare si ofera foarte putin, toate acestea dupa o analiza detaliata a fiecarui proiect de zbor interstelar.

Practicitatea ar aparea daca zborul ar dura secole sau chiar milenii intregi, insa si asa impactul cu debiturile cosmice l-ar face imposibil de realizat desi partea energetica ar putea fi depasita.

Asadar zborul trans-dimensional ramane singura optiune posibila desi astazi nu avem nici macar bazele teoretico-intuitive pentru asa ceva, deoarece acesta nu are legatura cu ceea ce exista in aceasta lume, ci cu lucruri ce transcend aceasta realitate, probabil anumite frecvente energetice extreme, energia negativa, antimateria?,... si nu discutam despre energie infinita, uriasa, costisitoare, ci despre descoperirea unui "cifru" al portalului catre infinit.
0

#154 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 31 October 2011 - 08:42 AM

Iata cateva locatii tinte stelare:

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata
0

#155 Utilizator offline   FUSCUS 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-September 08

Scris 10 November 2011 - 12:37 PM

Am observat in general la scenaristii SF esecuri in a prevedea viitorul fiind prea influentati de epoca in care traiesc. Spre exemplu in Star Trek vechea generatie, aceea cu Spock si cpt. Kirk, aparatele au butoane flip ca radio-urile vechi. In Star Trek Next Generation scenaristii s-au adaptat la tehnica de sfarsit secol XX si acum pe Eterprice sunt monitoare cu touch. In opinia mea, progresul display-urilor 3D va schimba complet modul cum este perceput o nava spatiala. In filmele SF actuale astronavele si chiar coloniile din spatiu arata ca penitenciarele americane sau in cel mai bun caz ca fabricile vechi. Ma indoiesc ca cineva ar fi incantat sa traiasca permenent in asa habitate. Display-urile 3D ar putea evolua pana acolo incat sa fie confundate cu ferestrele obisnuite care le avem acum la case, diferentele trecand mai jos de pragul subliminal. Imaginativa ca priviti (fara ochelari) peisajul prin fereastra casei dv. si dupa o perioada folositi o telecomanda si schimbati peisajul. Nu ar fi super? Echipajul de pe nava spatiala ar uita pe moment ca se afla in spatiu. Poti tapeta cu astfel de monitoare 3D, nu doar peretii laterali, ci si tavanul sau dusumeaua. Aceste display-uri, pe langa faptul ca lumineaza incaperea cu lumina cat mai aproape de cea naturala, inconjoara lumea reala cu realitate virtuala. Poti avea in baza de date milioane de peisaje de pe Terra sau alte planete, ori peisaje hibride sau complet imaginare. Sau nava poate primi continuu peisaje actualizate de la web-cam-uri de pe Pamant sau de oriunde.
0

#156 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 10 November 2011 - 03:04 PM

Vezi postareaFUSCUS, la 10 November 2011 - 12:37 PM, a spus:

Am observat in general la scenaristii SF esecuri in a prevedea viitorul fiind prea influentati de epoca in care traiesc.

De ce presupui ca scriitorii/scenaristii SF scriu pentru a prevedea viitorul?
1

#157 Utilizator offline   NASTYPRIMUL 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 11 November 2011 - 03:51 AM

Vezi postareazodiak, la 30 October 2011 - 08:11 PM, a spus:

O NOUTATE DE ULTIMA ORA:

NASA a anuntat ca ZBORUL SPRE STELE ESTE O IMPOSIBILITATE sub toate aspectele subluminice, adica nici un proiect stiintific din anii '70 si pana in prezent nu este viabil, toate sunt mult prea costisitoare si ofera foarte putin, toate acestea dupa o analiza detaliata a fiecarui proiect de zbor interstelar.

Practicitatea ar aparea daca zborul ar dura secole sau chiar milenii intregi, insa si asa impactul cu debiturile cosmice l-ar face imposibil de realizat desi partea energetica ar putea fi depasita.

Asadar zborul trans-dimensional ramane singura optiune posibila desi astazi nu avem nici macar bazele teoretico-intuitive pentru asa ceva, deoarece acesta nu are legatura cu ceea ce exista in aceasta lume, ci cu lucruri ce transcend aceasta realitate, probabil anumite frecvente energetice extreme, energia negativa, antimateria?,... si nu discutam despre energie infinita, uriasa, costisitoare, ci despre descoperirea unui "cifru" al portalului catre infinit.

Mai spuneam si eu, ca imposibilitatea depasirii vitezei luminii, practic ne blocheaza si gindirea. Si realitatea nu e deloc asa. E f posibil, ca la viteza luminii, masa sa devina zero.
Deasemenea disparitia persoanelor, a obiectelor, si orase chiar, sa fie cheia deplasarii in spatiu.
Iar forme de energie gigantice....ar fi niste exemple.
0

#158 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 12 November 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la 11 November 2011 - 03:51 AM, a spus:

Mai spuneam si eu, ca imposibilitatea depasirii vitezei luminii, practic ne blocheaza si gindirea. Si realitatea nu e deloc asa. E f posibil, ca la viteza luminii, masa sa devina zero.
Deasemenea disparitia persoanelor, a obiectelor, si orase chiar, sa fie cheia deplasarii in spatiu.
Iar forme de energie gigantice....ar fi niste exemple.

Ceea ce incercam noi sa facem este o mare, mare porcarie. Este la fel precum un peste care crede ca daca a reusit sa penetreze apa oceanului si o pelicula de mal si nisip din malurile acestuia, atunci cu o putere mare, ar putea penetra intreaga planeta iesind pe cealalta parte in oceanul Pacific.

Sau precum am invata sa descompunem un zid de beton cu penseta, ori ca si cum am incerca sa zburam printr-o planeta facandu-ne loc cu tarnacopul,...

Universul fiind o iluzie transcendentala, nu trebuie sa incercam sa o fortam, deoarece nu poti distruge o iluzie, dar poti constientiza portalul si iesi din aceasta, acesta este momentul cand totul se relativizeaza.
0

#159 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 November 2011 - 12:06 AM

Vezi postareaNASTYPRIMUL, la 11 November 2011 - 03:51 AM, a spus:

Îţi propun un subiect asupra căruia merită reflectat. Să ne gândim la actualul program numit Google Earth. În acest program, noi, din afara monitorului, putem să ne deplasăm într-o clipă, printr-o mişcare de mouse, din Australia în Groenlanda. Sunt multe jocuri în care apare acelaşi Glob pământesc, populat cu diferite personaje. În viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat, când personajele din acele jocuri vor avea un grad tot mai ridicat de conştienţă, ele se vor deplasa pe Globul lor virtual, la început pe jos, apoi călare, pe urmă cu motoare, evident, dacă jocul va avea ca dotare un soft care să permită evoluţia lumii acelor personaje.

În tot acel timp, jucătorul din afară, se va putea deplasa pe Globul acelor personaje la fel ca pe Google Earth, adică aproape instantaneu, în timp ce savanţii simulaţi din cadrul jocului, vor cerceta tot felul de metode de deplasare cât mai rapidă. Pentru ei spaţiul va reprezenta o realitate palpabilă, spre deosebire de jucătorul din afară, pentru care spaţiul personajelor simulate va reprezenta doar o informaţie.

Dacă savanţilor simulaţi din acel joc, li se vor permite să descopere informaţia care stă la baza simulării lor, ei vor putea folosi acea informaţie pentru a se deplasa şi ei aproape instantaneu, la fel ca şi jucătorul.
0

#160 Utilizator offline   zodiak 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 13 November 2011 - 11:54 AM

Faina explicatie, ai atins chiar miezul problemei.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic