sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

revenire la servici dupa maternitate Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 20 May 2006 - 12:29 PM

Vezi postareamareexecutor, la May 20 2006, 01:19 PM, a spus:

De aia vine statul cu "protectie"-lege, si in cazul asta, si in alte cazuri...Cu dinamica logicii asteia, putem sa mergem in concediu de odihna de exemplu si cand revenim sa ne spuna "nu merci, tocmai mi-am angajat nepoata ca a terminat in iulie liceul si statea acasa saracuta".

Cu dinamica logicii asteia, orice firma privata ar da faliment repede, nu crezi? Daca iti faci bine treaba, n-o sa-ti gasesti postul ocupat. Dar daca esti incompetent pe functia pe care o ocupi, o sa faci mare tapaj pe tema drepturilor tale legale. Reciteste cele doua post-uri scrise de Olga Khan, sunt foarte instructive.

Un salariat este evaluat dupa capacitatea profesionala, de asta Harald are si salariate cu copii mici, pentru ca isi fac foarte bine treaba. Incearca sa te ocupi de cāteva zeci de oameni cărora trebuie sa le asiguri macar salariile, dincolo de rezolvarea problemelor lor personale, si dupa aia mai vedem daca o sa-ti convina sa-ti angajezi nepoata, altfel decat in locul unui incompetent pe care si asa il plateai degeaba.

Statul n-are decat sa vina cu ce "protectie" vrea, dar nu pe banii firmelor de la care si asa ia impozite. Sa faca ce vrea cu impozitele alea, dar sa nu impuna tot felul de alte obligatii care ajung sa fie impozitare mascata sau protectie sociala pe banii altora. Tu esti constient ca ai putea primi cu 50-60 RON (500.000 - 600.000 lei vechi) in plus la salariu, daca statul n-ar impune astfel de obligatii ?

P.S. Nu am nici o ruda angajata, nici macar sotia. Nici macar eu nu am calitatea de salariat la propria firma, desi legea permite. Asta ca sa stim cum stam.

Aceasta postare a fost editata de harald: 20 May 2006 - 12:41 PM

0

#22 Utilizator offline   -------------- 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-July 05

Scris 20 May 2006 - 12:47 PM

Mai ce sa zic..daca nu asta e problema societatii unde lucreaza blue star(sa-i asigure locul de munca dupa per. de maternitate), nici problema lui blue star nu e sa asigure comenzile si veniturile societatii. Am inteles ca sant oameni angajati pentru asa ceva. Care ca si orice lucru din universul asta se conduce dupa ghici?! LEGE Si sincer nu harald, nu cred ca daca nu am mai platii impozitele am avea salarii mai mari. Diferenta sa-ar duce tot in buzunarele angajatorului trust me. Eu am crezut ca asta e subiectul postului. Cat de "muncitoare" e blue star, nu stiu nu scrie nimic despre asta.
0

#23 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 May 2006 - 01:03 PM

Vezi postareamareexecutor, la May 20 2006, 01:47 PM, a spus:

Care ca si orice lucru din universul asta se conduce dupa ghici?! LEGE

Cred ca ar fi cazul sa lasi universul cu legile lui si sa revii in lumea reala. Legea este necesara pentru a reglementa raporturi pre-existente. Femei cu copii existau inainte de a exista prima lege in domeniu, nu crezi ? Iar o lege poate fi proasta. De asta Romania nu e Statele Unite. De asta Olga Khan locuieste in Statele unite, nu in Romania. Trust me.
0

#24 Utilizator offline   -------------- 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 May 2006 - 01:14 PM

Legea in cazul asta e o protectie. O protectie a individului separat, care il apara in caz de abuz de orice natura, si din partea oricui. Ai doresc multa fericire si ei si copilului ei.
0

#25 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 May 2006 - 03:59 PM

Vezi postareamareexecutor, la May 20 2006, 02:14 PM, a spus:

Legea in cazul asta e o protectie. O protectie a individului separat, care il apara in caz de abuz de orice natura, si din partea oricui. Ai doresc multa fericire si ei si copilului ei.

Legea in cazul asta e praf in ochi. O firma va gasi intotdeauna modalitati legale de a scapa de salariati nedoriti. Dar PSD-ul a castigat votanti printr-o astfel de lege si altele asemenea ei.

Care e abuzul in toata chestia asta ? Ca eu n-am inteles.

Vezi postareamareexecutor, la May 20 2006, 01:47 PM, a spus:

... nu cred ca daca nu am mai platii impozitele am avea salarii mai mari. Diferenta sa-ar duce tot in buzunarele angajatorului trust me. Eu am crezut ca asta e subiectul postului.

Nu stiu care era subiectul post-ului. Subiectul topicului sigur era altul, nu plata impozitelor.
0

#26 Utilizator offline   -------------- 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 May 2006 - 04:38 PM

Mai initial nu am mai vrut sa raspund..discutia deviaza la una de principii, si ...in fine. E revoltator, ca o femeie care a dat nastere unui copil sa se poata intoarce la fostul loc de munca. Dupa ce am tinut-o doi ani din banii nostrii publici (ati dai seama daca ar fii banii companiilor?!), ea precis e odihnita, si-si poate foarte bine cauta loc in alta parte..sa-si ia copilul in brate, si sa inceapa sa caute. Deasemenea, doi ani de zile ar trebuii sa aiba propire pe salar..si sa puna inapoi banii in bugetul statului. Cu valoarea actualizata binenteles.... Usor usor..putem sa ne gandim si la alte categorii sociale. Chiar,.. ce rost au chestiile ale de la institutiile publice pe unde urca persoanele cu disabilitati cu carucioarele. Pun pariu ca au costat o groaza de bani publici si ale. Oricum mai avem timp sa ne gandim,pana la anu`. 1307 nu?!
0

#27 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 May 2006 - 04:55 PM

Vezi postareamareexecutor, la May 20 2006, 05:38 PM, a spus:

E revoltator, ca o femeie care a dat nastere unui copil sa se poata intoarce la fostul loc de munca. Dupa ce am tinut-o doi ani din banii nostrii publici (ati dai seama daca ar fii banii companiilor?!) ...

Mai spune-mi o data: ce e revoltator ? Sau citeste macar ce scrii tu, daca nu citesti ce scriu altii.
Care "banii vostri publici" ? I-ai adus tu de acasa ? Nu crezi ca banii publici tot de la firme provin, in cea mai mare parte ? Pana si Electrica si Romtelecom au tarife mai mari pentru firme, tot din cauza protectiei sociale atat de draga celor ca tine. Chiar crezi sincer ca asa trebuie sa fie ? Daca toate fetele din firma au 16 de copii care nu merg inca la scoala, crezi ca trebuie sa le plateasca firma baby-sitter la toti 16 ?
0

#28 Utilizator offline   -------------- 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 20 May 2006 - 05:19 PM

"Celor ca mine" le spune " celor ca tine" ca un cuantum mare din ,venitul national, al asigurarilor sociale si de tot felul, reflecta o economie si societate sanatoasa. Si asta poti sa i-o spui si de-srei aia din state. As putea sa caut pe net, tari care nu au asig. sociale..dar nu cred ca ne-ar place sa locuim acolo. Declar topicul inchis(pentru.mine)

pe.sa. saracia din tara e produsa de coruptie, nu de platitul asig sociale. De aia platiti si voi telefonul mai mult ca pers. juridica.
0

#29 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 May 2006 - 05:27 PM

Vezi postareamareexecutor, la May 20 2006, 06:19 PM, a spus:

"Celor ca mine" le spune " celor ca tine" ca un cuantum mare din ,venitul national, al asigurarilor sociale si de tot felul, reflecta o economie si societate sanatoasa. Si asta poti sa i-o spui si de-srei aia din state. As putea sa caut pe net, tari care nu au asig. sociale..dar nu cred ca ne-ar place sa locuim acolo. Declar topicul inchis(pentru.mine)

pe.sa. saracia din tara e produsa de coruptie, nu de platitul asig sociale. De aia platiti si voi telefonul mai mult ca pers. juridica.

:yes:
Doar un mic detaliu, (off-topic ?) despre telefon: De-aia nu mai platim decat abonamentul la telefoanele de pe Romtelecom, pentru ca nu le folosim aproape niciodata, le mai avem doar ca sa putem fi sunati si pe fix, fiindca asa s-a obisnuit lumea. Iar convorbirile le platim pe Connex, pe Orange, pe Zapp si pe RDS, care nu au tarife diferentiate pentru pers.juridice.

Si de la 1 iulie 2007 se va liberaliza si piata energiei electrice.

P.S. Ai auzit Olga Khan, "aia din state" ? Cica traiesti intr-o economie si o societate nesanatoase :doh: 'mareexecutor' asa spune, cred ca ar trebui sa te inrosesti ca traiesti intr-o tara ca aia :doh:

Aceasta postare a fost editata de harald: 20 May 2006 - 05:43 PM

0

#30 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 20 May 2006 - 06:21 PM

Eu nu ma pricep deloc la acest subiect, insa cred ca protectia sociala este necesara in orice stat.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Cand poate fi atacata donatia ? Cum poate deveni donatia definitiva? mari_p_mari  0 12.312
Topic inchis please help me
indemnizatia de ingrijire a copilului
aida  3 5.956
Topic inchis divortzuri contre  1 3.565
Topic inchis concediu de maternitate mama darius  1 8.606
Topic inchis radiere masina dupa vanzare
cumparatorul nu vrea
luapsogard  2 8.301