mareexecutor, la May 20 2006, 01:19 PM, a spus:
Cu dinamica logicii asteia, orice firma privata ar da faliment repede, nu crezi? Daca iti faci bine treaba, n-o sa-ti gasesti postul ocupat. Dar daca esti incompetent pe functia pe care o ocupi, o sa faci mare tapaj pe tema drepturilor tale legale. Reciteste cele doua post-uri scrise de Olga Khan, sunt foarte instructive.
Un salariat este evaluat dupa capacitatea profesionala, de asta Harald are si salariate cu copii mici, pentru ca isi fac foarte bine treaba. Incearca sa te ocupi de cāteva zeci de oameni cărora trebuie sa le asiguri macar salariile, dincolo de rezolvarea problemelor lor personale, si dupa aia mai vedem daca o sa-ti convina sa-ti angajezi nepoata, altfel decat in locul unui incompetent pe care si asa il plateai degeaba.
Statul n-are decat sa vina cu ce "protectie" vrea, dar nu pe banii firmelor de la care si asa ia impozite. Sa faca ce vrea cu impozitele alea, dar sa nu impuna tot felul de alte obligatii care ajung sa fie impozitare mascata sau protectie sociala pe banii altora. Tu esti constient ca ai putea primi cu 50-60 RON (500.000 - 600.000 lei vechi) in plus la salariu, daca statul n-ar impune astfel de obligatii ?
P.S. Nu am nici o ruda angajata, nici macar sotia. Nici macar eu nu am calitatea de salariat la propria firma, desi legea permite. Asta ca sa stim cum stam.
Aceasta postare a fost editata de harald: 20 May 2006 - 12:41 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis