Amarena, la Jun 3 2006, 11:49 AM, a spus:
Zici tu?
Ma surprinde ca nici un crestin de aici n-a amintit de fraza "in dragoste nu este frica". Daca eu am cu Dumnezeu o relatie de dragoste, ce sens ar avea frica? E acelasi lucru ca si in relatia sot-sotie. Ar trebui sa-mi fie frica de el?
Ca si in cazul casatoriei, eu am ales sa-L umez pe Dumnezeu. Nu m-a oligat nimeni... De ce sa-mi pun o astfel de greutate pe umeri?
Ai auzit de simdromul Helsinki?
Amarena, la Jun 3 2006, 11:49 AM, a spus:
Te asigur, dane, ca nu este vorba de nici o nesiguranta.. de ce nesiguranta?! Referitor la ce?
E vorba de frica de moarte, frica se suferinta, frica de singuratate. Si de nesiguranta in propriile forte, in propria persoana, in cei din jurul tau.
MariaB, la Jun 3 2006, 05:07 PM, a spus:
da
frica/teama de Dumnezeu, asa cum apare ea biblic, este teama cu care faci ceva atunci cand iti doresti sa iti reuseasca...
frica de pedeapsa lui Dumnezeu a fost depasita chiar si de textele biblice postbabiloiniene, dar se pare ca unii incep sa citeasca Biblia fara sa ajunga si la sfarsitul textelor
asta o poate spune cu siguranta doar un om caruia ii este frica sa creada si care este nesigur pe propriile sentimente, preferand sa le inlocuiasca cu logici reci... (ca in iubire: cand iti este teama sa iubesti si esti nesigur pe tine, atunci blamezi iubirea, gasindu-i tot felul de inconveniente)
Daca te referi cumva la mine te inseli amarnic: nu imi este frica sa cred si nici nu sint nesigur de propriile sentimente... dar o pot afirma cu siguranta ceea ce am scris deja.