sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Romani in USA comunitatea romaneasca din New England si nu numai Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Sonia29 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-May 06

Scris 16 May 2006 - 08:55 PM

Vezi postareaUniQ, la May 16 2006, 04:31 AM, a spus:

atunci stau si ma intreb de ce le mai cautati compania ?!?

Nu caut compania tuturor romanilor de pe aici, ci caut compania altor romani cu aceleasi preocupari ca si mine. Am remarcat cu tristete cum alte comunitati sint cit se poate de puternice si unite si ma intrebam de ce oare comunitatea romaneasca e atit de disipata si impartita pe grupuri.Dar cred ca am aflat deja raspunsul de la DORO. Cit de adevarat!

Intrebarea pe care ai pus-o (cum e viata pe aici?) e foarte generala. Ce anume vrei sa stii precis?
0

#12 Utilizator offline   DORO 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-December 04

Scris 16 May 2006 - 11:31 PM

Vezi postareaUniQ, la May 16 2006, 04:31 AM, a spus:

sa inteleg ca aceia care va creaza cele mai mari probleme acolo unde va aflati sunt tocmai romanii ( si nu numai voua, am mai auzit si alte cazuri ) .... atunci stau si ma intreb de ce le mai cautati compania ?!? ... nu vreau sa fiu rautacios dar prima intrebare care iti vine in minte cand citesti topicul asta este ... vreau doar sa lamurim chestia asta, care cred ca poate fi oricand subiect de studiu pt psihologi ...

Pai nu e normal ca fiind atat de departe de tara mama sa ne cautam si sa ne vorbim un pic in limba materna ? Este, stiu ca esti de aceeasi parere... chestia e ca iti dai seama de crudul adevar abia dupa o vreme petrecuta aici... dupa care preferi nu sa-i eviti, ci sa nu-i mai cauti!
Hai sa-ti dau un alt exemplu; eu nu locuiesc intr-o zona in care poti gasi usor unul de-al nostru... altundeva, in N Detroitului, Sterling Heights, e o destul de mare comunitate de romani, printre care si majoritatea cunostintelor mele (romani). Ei bine, de cate ori ne intalneam la inceput, ma intrebau: "de ce stati acolo, izolati? va puteti muta aici, langa noi" - acolo, poti gasi aproape in orice servicii de care ai nevoie, romani... chiar am stat pe ganduri la inceput, dar, dupa o serie de experiente neplacute (chiar foarte!) cu unii dintre ei, am renuntat... am ajuns sa le raspund: "izolati... de cine? voi sunteti cei izolati!"
Exemplele pot continua... inca ceva, asta nu inseamna ca TOTI sunt asa... doar ca procentul este foarte mic daca stam sa-l comparam cu totalul conationalilor nostri in acesta arie :blink:
Mda... ar fi chiar interesant un studiu pe acest subiect... doar ca... n-ar avea nici un rost, noi ramanem noi, indiferent de locatie, din pacate... :yahoo:
0

#13 Utilizator offline   Sonia29 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 17 May 2006 - 11:17 PM

O intrebare pentru toti!
Ati facut vreodata viza de rezidenta pentru parinti? Eu intentionez sa aplic pentru ei si as fi interesata cit dureaza pina primesc "green card" si daca au dreptul la MediCare.
0

#14 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 18 May 2006 - 12:16 AM

Vezi postareaSonia329, la May 17 2006, 02:17 PM, a spus:

O intrebare pentru toti!
Ati facut vreodata viza de rezidenta pentru parinti? Eu intentionez sa aplic pentru ei si as fi interesata cit dureaza pina primesc "green card" si daca au dreptul la MediCare.

Eu am facut chemare pentru mama in 1988, in 6 luni a si fost aici si in alte 6 luni a primit azil politic insa erau alte vremuri. A primit si pensie si MediCal, la inceput veniturile ei au depasit ale mele, doar NET ca taxele erau foarte mari si deduceri de tot feluri.

De atunci s-a schimbat de cateva ori totul, pana si timpul in care ajung aici parintii insa nu aminti niciunde de MediCare ca nu la mai da drumul.

Ai de complectat Affidavit-ul in care le sponsorezi si-ti iei responsabilitati ca ai grija de ei in ori ce situatie sa nu devina povoara pentru guvernul american. Asa stiam ultima oara, se poate ca si asta s-a schimbat.
0

#15 Utilizator offline   Sonia29 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 18 May 2006 - 02:02 AM

Vezi postareaOlga Khan, la May 17 2006, 06:16 PM, a spus:

Eu am facut chemare pentru mama in 1988, in 6 luni a si fost aici si in alte 6 luni a primit azil politic insa
Ai de complectat Affidavit-ul in care le sponsorezi si-ti iei responsabilitati ca ai grija de ei in ori ce situatie sa nu devina povoara pentru guvernul american. Asa stiam ultima oara, se poate ca si asta s-a schimbat.

Cred ca s-au schimbat. Affidavit-ul se cere acuma (la vama romana) si cind vin numai in vizita. Multumesc mult de tot pentru raspuns. Probabil ca trebuie sa ma duc pe site la INS sa citesc ce le trebuie.
0

#16 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 18 May 2006 - 07:20 AM

Vezi postareaSonia329, la May 17 2006, 05:02 PM, a spus:

Affidavit-ul se cere acuma (la vama romana) si cind vin numai in vizita.

M-ai surprins mult de tot, la vama romana sa se ceara Affidavitul ??? e ceva nou si asta !

http://www.uscis.gov...ency/family.htm

La acest site gasesti raspuns la multe intrebari.

Vezi postareaDORO, la May 15 2006, 03:52 PM, a spus:

Cand vine vorba de romani din AZ, imi aduc aminte unul pe care l-am conoscut in Phoenix si mi-a cerut sa-i duc un transport de Haz-Mat din NC in CA(cu truck-ul, ceva lipici special pus in tank-uri si suite-n trailer), desi n-aveam endorsement pentru asa ceva pe permis... "lasa, ca n-are nimic!" a zis... i l-am dus, am aflat dup-aia ce consecinte putea avea astfel de fapta si am refuzat sa mai comunic cu el... a sunat cateva cunostinte de-ale mele din MI si le-a zis ce sofer prost sunt si cum habar n-am sa ma descurc...
Cum pot avea incredere in romanii de aici cand asta e doar una din pataniile mele cu ei ?!? :P ;)

Nici nu vrea sa ma gandesc la ce putei pati daca te prindea un control de marfa. Ma bucur ca ai scapat.
Am auzit si eu de foarte multi care au cazut in capcana pocaitilor cu transporturi de marfuri ilegale si nu numai. Cumva ei au un raspuns inocent la toate, un exemplu din biblie, insa e usor de vorbit cand tu doar pui paie pe foc si-i altul care arde !!!

Atitea stories am auzit !!! cu TIR-ul si alte investitii pe termen scurt din capsorul romanilor !!!

Una din povesti

Acum vreo doi sau trei an ma suna un roman ortodox sa dau cu chirie o camera la un roman, prieten cu el, ca si asa ce fac cu atitea dormitoare ca sintem doar noi doi, deja. Copii s-au mutat la casele lor.

I-am cerut mai multe detalii despre acest prieten si de ce nu-l tine la el acasa ca e mult mai mare casa lui decat a mea ??? Cica vrea sa bage ceva marfa in camera si lui nu-i convine !!! ca are copil mic si el nu vrea sa-i fie inchis cu cheie o camera din casa si nu vrea sa dea o cheie la un strain si al sa vina cand el
nu-i acasa etc.

- De ce mi-ar conveni mie ??? l-am intrebat ca deja am observat ca minte si vrea sa-l cred ce-mi spune.

Cica in casa lor sint mai multe lucruri de valoare din RO si e mai noua si el nu stie cum se face CDL* ca asta urmareste tipul sa obtina documentul ca in Arizona se dau asa de usor ??? dar eu o sa-l duc pe el acolo la birou si declar ca locuieste la mine si restul e floare la ureche.

*Commercial Driver's License

Doua fraze mai incolo tipul e deja ilegal in state de vreo 5 ani dar are acte false cumparate.
Conduce un TIR pentru cineva de aici din Arizona dar nu divulga la nimeni cine-i proprietarul !!!
Marfa e tot feluri de containere din North Carolina cu care a intirziat sau era surplus sau avea de fugit si nu mai era posibil de livrat etc., dar sa nu ma intereseze ce incarca el in casa ca e Camera LUI.

S-a suparat pe mine cunostinta ca l-am refuzat ca tipul cu TIR-ul era deja pe drum spre mine sa dezcarce marfa !!! ca sint increzuta, snob si multe altele.

Dupa foarte scurt timp citesc in Gazeta de Maramures ca un tip cu permis de conducere din Arizona a facut un accident cu masina si a ucis cateva persoane in fata portii lor. Soferul avea dreptul de condus suspendat in RO de ani de zile pentru multiple accidenta sub influenta alcoolului si multiple crime !!!

Asta ar fi fost chiriasul meu !!! insa a scapat de pedeapsa ca socrul este mare si tare iar legea moale.

Angajatorul din Phoenix povestea la altii ce pagube a suferit de la romani pe care incerca sa le ajute !!!

Tipul a lasat camionul cu marfa in strada ca venea politia la control de acte, a luat primul avion spre europa sa nu fie deportat.

Sint cativa pocaiti care se imbogatesc din acest transport aiurit si mereu gasesc naivi care cad in capcana.

Vezi postareaSonia329, la May 15 2006, 04:23 PM, a spus:

Nici prin cap nu imi trece sa ma duc la birfa din bisericile romanesti. De fapt biserica nu e esentiala pentru mine. Si eu cunosc o gramada de romani, dar majoritatea nu merita sa iti pierzi timpul cu ei. ne preocupa lucruri diferite, sa zic asa mai delicat :o: Romanul tot roman, oriunde s-ar afla :P

Stiu ca e mai corect numit bordel decat biserica in ori ce natie sau limba insa mai sint activitati pe langa slujbe si sint ocazii de facut cunostinta. Pentru unii sint oportunitati de a se cunoaste cu conpatrioti.

Nici eu nu sint cu religia, nu merg niciodata pentru slujba de nici un fel doar la memoriale ca mor pe capete romanii de ciroza la ficat. Alcoolul isi spune cuvintul foarte repede, s-au decimat si cunostintele mele.
Imi plac aceste servicii funerale ca n-am de dus nici floare doar sa ma prezint imbracata oricum si la cimitir nu merg. Groparii nu vor flori !!! prefera donatii pentru animalele fara stapin !!! NU trebuie nici pomana, cainii s-o pomeneasca ca au dat de mancare si stapin nou !!! Ce practic este sistemul, nu-i asa ???

Odata pe luna cand am timp merg si eu la Biserica Reformata Maghiara Sambata seara pentru un Diner de Caritate, vin foarte multi ardeleni chiar si romani care habar n-au de maghiara sau germani ca le place mancarea si bautura. Se gateste proaspat, este o bucatarie foarte modern inzestrata si pe loc se face totul de voluntari si priceputi in arta culinara maghiara. Este un Bar cu vinuri excelente si dupa un Paprikas original merg cateva sticle de Murfatlar sau de Egri Bikaver si multe alte bauturi cui ii place sa chefuiasca.

Eu la asta ma gandesc cand pomenesc de biserica. Am cunoscut persoane cu care cel putin am o discutie buna la diner ca si asta e important desi nu ne-am dus mai inainte in prietenie.

Multi sint evrei si doar cu un alt evreu-ungur combinatie se aliaza.

De la Atomic Scientists pana la puscarias gasesti de toate felurile de oameni si aici, si la televiziunea locala prezinta o unguroaica, cantareata de opera, sint si in politica, medicina, avocatura, profesori, peste tot sint de toate felurile de indivizi, insa este foarte greu de facut prieteni.
0

#17 Utilizator offline   Sonia29 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 18 May 2006 - 01:13 PM

Olga, m-as duce eu la biserica sa mai stau la povesti cu romanii. Dar ultima data cind am fost, acum vreo 3 ani, toata slujba am fost in centrul atentiei fiindca eram singura persoana noua acolo. La iesire, doua babe m-au oprit la usa si pina n-au aflat tot nu m-au lasat sa plec. A fost destul de nostim, insa n-as mai relua experienta. Pe aici, pe o raza de 50-60 de mile in jur sint 4 biserici romanesti: Wakefield MA(linga Boston), Shrewsbury MA(linga Worcester), Manchester NH si Woonsocket, RI. Incredibil, nu?

Acum referitor la ce spuneai de calitatea romanilor. Majoritatea romanilor din New England pe care ii cunosc personal, sint decenti. Multi dintre cei tineri sint veniti aici la studii. Exista o asociatie a romanilor la MIT. Deasemenea o gramada de romani studiaza la Harvard. Zona Bostonului e extrem de scumpa si nu e usor sa te descurci aici, mai ales daca faci numai magarii si afaceri necurate. Pretul caselor e de doua ori mai mare decit in restul tarii, cu exceptia unor zone din NY si CA. Pretul mediu la o casa de sub 2000 sq ft (am luat doar un exemplu) este in jur de 400K. Cea mai ieftina casa constructie noua, 3500 sq ft intr-un oras acceptabil pe linga Boston, este in jur de 700,000. Retine, zona acceptabila. Ca daca vrei un oras super,a tunci o asa casa trece de 1.5 milioane. Si aici nu vorbesc de zone din diverse orase, ci numai de orase.

Prin urmare, chiriile sint pe masura. Cea mai ieftina chirie intr-o zona decenta, studio de max 400 sq ft trece de $800 pe o raza de cel putin 100 de mile in jurul Bostonului.

Cam greu sa traiesti din mish-mashuri pe aici, asa ca romanii pusi pe hotii cauta refugiu in zone unde nu trebuie sa dea o mina si un picior ca sa locuiasca. Eu nu ma pling de romanii sharlatani pe aici, ma pling de aia snobi. Si mai grav :good:
0

#18 Utilizator offline   DORO 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-December 04

Scris 18 May 2006 - 02:25 PM

Waw! :good:
Olga...m-ai uimit! Pai eu credeam ca ceea prin ce am trecut eu e ceva rar...
Cata prostie, domnule... ma tot mir cum a scapat de DOT... am fost puricat de zeci de ori pe trasee... ce-i drept, la weight-station-urile din Arizona era cel mai bine, aveau un fel de cantar inainte de intrare, pe freeway, te cantarea din mers, daca aveai aproape de 80,000 lbs. iti aparea mesaj pe screen sa intri, daca erai mai usor, aparea mesaj de bypass...
Imi placea mult sistemul... dar, revenind la nenorocitul ala, ce sa mai... cam asa ne facem de ras...
Doar stii ce strct e controlul in S, pe I-10... border patrol, care face control complet al TIR-urilor, in special sa caute emigranti clandestini... chiar pe freeway! Cred ca astia au noroc cu carul! De cate ori treceam pe acolo mi se cerea green-card-ul!
In privinta mersului la biserica, am o manastire ortodoxa, mica, intr-o padure, e super! Lume in general modesta, duminica e masa comuna, toata lumea e invitata (nu am stat decat de Sf.Maria, e mare sarbatoare acolo)... nu te-ntreaba de veniturile proprii, nu se umbla cu caciula printre credinciosi, etc. Au o cutie in care fiecare pune cat poate... nu plicuri sau altceva... e un loc in care simti intr-adevar liniste in suflet!
Am fost de Paste anul trecut intr-o biserica din Detroit (mare, f.mare), cand a fost timpul sa iei pasti, ti-au cerut bani pentru asta(!!!)... a fost prima si ultima oara cand am calcat acolo :o:
Sonia... cunosc Boston-ul si Methuen, sunt localitati unde am transportat salata din California... e super! Chiar mi-am parcat TIR-ul, tin minte, la un cinema, sa ma duc la film... a fost comic, scria "no semis" la intrarea in parcare (desi era enorma), era un politist acolo si, dupa ce l-am intrebat daca pot parca doar sa vad un film, a zis ca sta el acolo si-mi supravegheaza masina dar, cu conditia sa fie vorba DOAR de un film! A fost draguta faza... in Boston erau multe pasaje in constructie(prin 2003), cred ca sunt super acum! :D

Aceasta postare a fost editata de DORO: 18 May 2006 - 02:27 PM

0

#19 Utilizator offline   Sonia29 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 18 May 2006 - 06:13 PM

Vezi postareaDORO, la May 18 2006, 08:25 AM, a spus:

Sonia... cunosc Boston-ul si Methuen, sunt localitati unde am transportat salata din California... e super! Chiar mi-am parcat TIR-ul, tin minte, la un cinema, sa ma duc la film... a fost comic, scria "no semis" la intrarea in parcare (desi era enorma), era un politist acolo si, dupa ce l-am intrebat daca pot parca doar sa vad un film, a zis ca sta el acolo si-mi supravegheaza masina dar, cu conditia sa fie vorba DOAR de un film! A fost draguta faza... in Boston erau multe pasaje in constructie(prin 2003), cred ca sunt super acum! :good:

Methuen e sub apa acuma :o:
S-au schimbat multe in Boston Au terminat cu constructiile in sfirsit. Inainte te rataceai in drum spre Logan Airport, acuma te scoate autostrada la terminale si daca nu stii sa citesti ..LOL...Mai au ei ceva probleme cu apa care le inunda pasajul subteran, dar le rezolva ei.
Ma bucur ca ai avut o experienta frumoasa aici. Mi asint si politisti simpatici. Eu apuc sa ii cunosc numai pe aia care imi dau tichetele de viteza ....

Olga: De citi ani esti in USA?
0

#20 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 May 2006 - 12:25 AM

Vezi postareaSonia329, la May 18 2006, 09:13 AM, a spus:

Olga: De citi ani esti in USA?

Din 21 Januarie 1987, de 19 ani si 4 luni, am mai locuit 5 ani in Elvetia si 5 in Franta.

N-am fost in jur de Boston inca doar la New Jersey, New York, Akron, Ohio, Charlotte, NC din coasta de est.

Urmeaza curind sa mergem/zburam la Detroit si de acolo cu masina la Toronto si Montreal. Am mai fost la Toronto si Niagara Falls dar la Montreal va fi prima vizita, abia astept si sper sa nu fie foarte aglomerat drumul.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse