Sonia329, la May 17 2006, 05:02 PM, a spus:
Affidavit-ul se cere acuma (la vama romana) si cind vin numai in vizita.
M-ai surprins mult de tot, la vama romana sa se ceara Affidavitul ??? e ceva nou si asta !
http://www.uscis.gov...ency/family.htm
La acest site gasesti raspuns la multe intrebari.
DORO, la May 15 2006, 03:52 PM, a spus:
Cand vine vorba de romani din AZ, imi aduc aminte unul pe care l-am conoscut in Phoenix si mi-a cerut sa-i duc un transport de Haz-Mat din NC in CA(cu truck-ul, ceva lipici special pus in tank-uri si suite-n trailer), desi n-aveam endorsement pentru asa ceva pe permis... "lasa, ca n-are nimic!" a zis... i l-am dus, am aflat dup-aia ce consecinte putea avea astfel de fapta si am refuzat sa mai comunic cu el... a sunat cateva cunostinte de-ale mele din MI si le-a zis ce sofer prost sunt si cum habar n-am sa ma descurc...
Cum pot avea incredere in romanii de aici cand asta e doar una din pataniile mele cu ei ?!?

Nici nu vrea sa ma gandesc la ce putei pati daca te prindea un control de marfa. Ma bucur ca ai scapat.
Am auzit si eu de foarte multi care au cazut in capcana pocaitilor cu transporturi de marfuri ilegale si nu numai. Cumva ei au un raspuns inocent la toate, un exemplu din biblie, insa e usor de vorbit cand tu doar pui paie pe foc si-i altul care arde !!!
Atitea stories am auzit !!! cu TIR-ul si alte investitii pe termen scurt din capsorul romanilor !!!
Una din povesti
Acum vreo doi sau trei an ma suna un roman ortodox sa dau cu chirie o camera la un roman, prieten cu el, ca si asa ce fac cu atitea dormitoare ca sintem doar noi doi, deja. Copii s-au mutat la casele lor.
I-am cerut mai multe detalii despre acest prieten si de ce nu-l tine la el acasa ca e mult mai mare casa lui decat a mea ??? Cica vrea sa bage ceva marfa in camera si lui nu-i convine !!! ca are copil mic si el nu vrea sa-i fie inchis cu cheie o camera din casa si nu vrea sa dea o cheie la un strain si al sa vina cand el
nu-i acasa etc.
- De ce mi-ar conveni mie ??? l-am intrebat ca deja am observat ca minte si vrea sa-l cred ce-mi spune.
Cica in casa lor sint mai multe lucruri de valoare din RO si e mai noua si el nu stie cum se face CDL* ca asta urmareste tipul sa obtina documentul ca in Arizona se dau asa de usor ??? dar eu o sa-l duc pe el acolo la birou si declar ca locuieste la mine si restul e floare la ureche.
*Commercial Driver's License
Doua fraze mai incolo tipul e deja ilegal in state de vreo 5 ani dar are acte false cumparate.
Conduce un TIR pentru cineva de aici din Arizona dar nu divulga la nimeni cine-i proprietarul !!!
Marfa e tot feluri de containere din North Carolina cu care a intirziat sau era surplus sau avea de fugit si nu mai era posibil de livrat etc., dar sa nu ma intereseze ce incarca el in casa ca e
Camera LUI.
S-a suparat pe mine cunostinta ca l-am refuzat ca tipul cu TIR-ul era deja pe drum spre mine sa dezcarce marfa !!! ca sint increzuta, snob si multe altele.
Dupa foarte scurt timp citesc in Gazeta de Maramures ca un tip cu permis de conducere din Arizona a facut un accident cu masina si a ucis cateva persoane in fata portii lor. Soferul avea dreptul de condus suspendat in RO de ani de zile pentru multiple accidenta sub influenta alcoolului si multiple crime !!!
Asta ar fi fost chiriasul meu !!! insa a scapat de pedeapsa ca socrul este mare si tare iar legea moale.
Angajatorul din Phoenix povestea la altii ce pagube a suferit de la romani pe care incerca sa le ajute !!!
Tipul a lasat camionul cu marfa in strada ca venea politia la control de acte, a luat primul avion spre europa sa nu fie deportat.
Sint cativa pocaiti care se imbogatesc din acest transport aiurit si mereu gasesc naivi care cad in capcana.
Sonia329, la May 15 2006, 04:23 PM, a spus:
Nici prin cap nu imi trece sa ma duc la birfa din bisericile romanesti. De fapt biserica nu e esentiala pentru mine. Si eu cunosc o gramada de romani, dar majoritatea nu merita sa iti pierzi timpul cu ei. ne preocupa lucruri diferite, sa zic asa mai delicat

Romanul tot roman, oriunde s-ar afla

Stiu ca e mai corect numit bordel decat biserica in ori ce natie sau limba insa mai sint activitati pe langa slujbe si sint ocazii de facut cunostinta. Pentru unii sint oportunitati de a se cunoaste cu conpatrioti.
Nici eu nu sint cu religia, nu merg niciodata pentru slujba de nici un fel doar la memoriale ca mor pe capete romanii de ciroza la ficat. Alcoolul isi spune cuvintul foarte repede, s-au decimat si cunostintele mele.
Imi plac aceste servicii funerale ca n-am de dus nici floare doar sa ma prezint imbracata oricum si la cimitir nu merg. Groparii nu vor flori !!! prefera donatii pentru animalele fara stapin !!! NU trebuie nici pomana, cainii s-o pomeneasca ca au dat de mancare si stapin nou !!! Ce practic este sistemul, nu-i asa ???
Odata pe luna cand am timp merg si eu la Biserica Reformata Maghiara Sambata seara pentru un Diner de Caritate, vin foarte multi ardeleni chiar si romani care habar n-au de maghiara sau germani ca le place mancarea si bautura. Se gateste proaspat, este o bucatarie foarte modern inzestrata si pe loc se face totul de voluntari si priceputi in arta culinara maghiara. Este un Bar cu vinuri excelente si dupa un Paprikas original merg cateva sticle de Murfatlar sau de Egri Bikaver si multe alte bauturi cui ii place sa chefuiasca.
Eu la asta ma gandesc cand pomenesc de biserica. Am cunoscut persoane cu care cel putin am o discutie buna la diner ca si asta e important desi nu ne-am dus mai inainte in prietenie.
Multi sint evrei si doar cu un alt evreu-ungur combinatie se aliaza.
De la Atomic Scientists pana la puscarias gasesti de toate felurile de oameni si aici, si la televiziunea locala prezinta o unguroaica, cantareata de opera, sint si in politica, medicina, avocatura, profesori, peste tot sint de toate felurile de indivizi, insa este foarte greu de facut prieteni.