Romani in USA comunitatea romaneasca din New England si nu numai
Scris 15 May 2006 - 06:20 PM
Scris 15 May 2006 - 10:31 PM
... anyway , bafta crancena !!!
Aceasta postare a fost editata de UniQ: 15 May 2006 - 10:38 PM
Scris 15 May 2006 - 10:48 PM
Sonia329, la May 15 2006, 12:20 PM, a spus:
Eu locuiesc in Michigan... am cateva cunostinte(romani) cu care ne intalneam cateodata... dar, precum cred ca te-ai lamurit dupa 10 ani, prieteniile intre noi tin aici cat timp este vreun profit din asta, din pacate... sunt si cazuri izolate, dar cam rare
Nici eu nu am vreo ruda pe aici, dar am prieteni in majoritate americani si ma simt foarte bine aici !
Cum te descurci cu inundatiile de la voi ? esti afectata intr-un fel (casa, imprejurimi, etc.) ?
Scris 15 May 2006 - 11:07 PM
UniQ, la May 15 2006, 04:31 PM, a spus:
... anyway , bafta crancena !!!
Well, thank you
DORO, la May 15 2006, 04:48 PM, a spus:
Nici eu nu am vreo ruda pe aici, dar am prieteni in majoritate americani si ma simt foarte bine aici !
Cum te descurci cu inundatiile de la voi ? esti afectata intr-un fel (casa, imprejurimi, etc.) ?
In orasul in care locuiesc acuma, nu e o problema cu inundatiile niciodata. Poate de aceea ne costa o mina si un picior sa locuim aici (glumesc). Dar ai dreptate, State of Emergency in nord-estul statului. Au inchis scolile in toate orasele din zona respectiva. Multe orase au peste 5 ft. de apa pe strazi.Infiorator ce arata la ABC.
Cu romanii asa este. M-am obisnuit, nu le mai duc lipsa chiar asa acut
Scris 15 May 2006 - 11:25 PM
Sonia329, la May 15 2006, 05:07 PM, a spus:
Cu romanii asa este. M-am obisnuit, nu le mai duc lipsa chiar asa acut
Mda... stii, credeam ca doar eu am acesta problema... chiar ma invinuiam in mintea mea, ma intrebam de ce am toate acele banuieli de cate ori faceam cunostinta cu vreun romanas... culmea, prima intrebare a lor e "de cat timp esti aici?" Am aflat dupa aia motivul... in the hard way, cum zic americanii...
Urmeaza povestirile pescaresti despre cum au inceput sa lucreze ei pe $6/ora, cum au avut angajati romani nou-veniti din tara care nu i-au ascultat, etc. Le-am inghitit si eu la inceput, neavand alta informatie... si am patit-o nasol...
Una peste alta, daca acela a fost pretul pe care a trebuit platit pentru cum sunt acum, e OK... dar sunt foarte precaut cand e vorba sa cunosc alti romani... altceva, mergand la biserica (sa fii atent ce haine ai si ce masina conduci!, era "sfatul" primit
Am si cativa cu care ne intalnim, mai rar, totusi... dar evit discutii pe teme de business... se poate si asa! Avem mult fun impreuna atunci, mai ales cand avem un Murfatlar pe masa!
Scris 16 May 2006 - 12:06 AM
DORO, la May 15 2006, 05:25 PM, a spus:
Da da..Daca e vorba de Murfatlar, mai ca merita sa te obosesti cu orice roman
Romanii pe care i-am cunoscut eu acum 10 ani, au ramas la fel. N-au invatat nimic nou, au aceleasi slujbe mizerabile si se mira cum reusesc altii sa se descurce. Pai altii stiu ce vor in tara asta si renunta la multe ca sa-si ajunga scopurile (profesionale ca pe altele nu le poti controla). N-au timp de birfa asa ca majoritatea celor care in loc sa evolueze aici, au suferit un proces ireversibil de involutie si nici macar nu isi dau seama de asta.
Scris 16 May 2006 - 12:18 AM
Sonia329, la May 15 2006, 09:20 AM, a spus:
Diferenta de mentalitate si educatie, situatie financiara si religie, ca sa numesc cateva din cele mai populare considerente de diferente intre oameni.
Varsta la fel joaca un rol important ca si starea civila, singura sau casatorita.
Pana-n 1989 ori cine din RO era prietenos, decand s-au separat pe Baptisti si Pentacostali dogme si alte bazaconii de credinte in care nici ei nu cred !!! si s-au botezat doar sa ajunga usor in State, romanii disipir.
Au adus la fel toate neamurile in tara fagaduintei cum zic ei si nu vor sa aiba nimic cu nimeni din alte religii.
Prieteni mai rar exista, doar dusmani in numar mare. Aici oameni vin din toata lumea, e greu de ales un tip de persoana care ar complimenta viata voastra, inteleg, e peste tot la fel.
Cred ca totusi biserica ar fi un raspuns la intrebarea ta, acolo se duc la un moment dat multi.
Poti incerca si Biserica Reformata in limba maghiara ca sint multi din RO care stiu si romaneste dar majoritatea sint din Ungaria, Slovakia, Croatia etc.
"The ultimate solution" ar fi sa sponsorati pe cineva care ar deveni si foarte bun prieten !!!
Dupa 19 ani si 4 luni americani, fara prieteni pe care sa ma pot baza in caz de ceva !!! doar cateva cunostinte cu care ne intalnim extrem de rar, iar cu 2 - 4 persoane doar pe telefon si rar mai comunic si desigur cunosc o lista lunga de oameni de la diferite biserici. Si pomelnicul cu cei morti cunoscuti local.
In Phoenix sint cel putin 80,000 de romani, in Arizona peste 100,000 !!! aproape toti pocaiti si cu case de batrini zis "bizniz de babe" !!! bogati, milionari, increzuti, alcoolici, curvari, mincinosi, inselatori, hoti etc.
Am locuit 8 ani in San Diego si restul in Phoenix.
Scris 16 May 2006 - 12:52 AM
Olga Khan, la May 15 2006, 06:18 PM, a spus:
Cand vine vorba de romani din AZ, imi aduc aminte unul pe care l-am conoscut in Phoenix si mi-a cerut sa-i duc un transport de Haz-Mat din NC in CA(cu truck-ul, ceva lipici special pus in tank-uri si suite-n trailer), desi n-aveam endorsement pentru asa ceva pe permis... "lasa, ca n-are nimic!" a zis... i l-am dus, am aflat dup-aia ce consecinte putea avea astfel de fapta si am refuzat sa mai comunic cu el... a sunat cateva cunostinte de-ale mele din MI si le-a zis ce sofer prost sunt si cum habar n-am sa ma descurc...
Cum pot avea incredere in romanii de aici cand asta e doar una din pataniile mele cu ei ?!?
Scris 16 May 2006 - 01:23 AM
Olga Khan, la May 15 2006, 06:18 PM, a spus:
In Phoenix sint cel putin 80,000 de romani, in Arizona peste 100,000 !!! aproape toti pocaiti si cu case de batrini zis "bizniz de babe" !!! bogati, milionari, increzuti, alcoolici, curvari, mincinosi, inselatori, hoti etc.
Nici prin cap nu imi trece sa ma duc la birfa din bisericile romanesti. De fapt biserica nu e esentiala pentru mine.
Si eu cunosc o gramada de romani, dar majoritatea nu merita sa iti pierzi timpul cu ei. ne preocupa lucruri diferite, sa zic asa mai delicat
DORO, la May 15 2006, 06:52 PM, a spus:
Cum pot avea incredere in romanii de aici cand asta e doar una din pataniile mele cu ei ?!?
Romanul tot roman, oriunde s-ar afla
Scris 16 May 2006 - 10:31 AM
Citeaza
sorry , nu asta a fo intentia ... chiar ma intereseaza ...
Aceasta postare a fost editata de UniQ: 16 May 2006 - 10:43 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
am fost din nou refuzata de "doamna"de la ghiseul nr 4
cum pot sa-mi obtin viza dupa doua refuzuri la ei? |
chynthia | 15 | 6.244 |
|
Romani ilegali? | chichi12 | 2 | 3.726 |
|
Invitatie Canada
vreau sa stiu |
depechemod | 1 | 9.528 |
|
I 130
hartiile necesare |
christinam | 0 | 1.766 |
|
Emigrarea in Canada - o afacere proasta!
Canada a pacalit pe multi si inca mai pacaleste |
bostes | 79 | 65.077 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS