dark_light, la Sep 30 2006, 04:17 PM, a spus:
vorbim despre Fiul lui Dumnezeu si faptele lui, pe care le-au scris inspirati de Duhul Sfant, nu despre amicalul dintre FC avantul prabusirea si FC timpuri grele.
luca iese din discutie pentru ca nu e unul dintre apostoli. dar ceilalti trei? n-au fost cu Isus? nu l-au urmat? nu au trait aceleasi evenimente ca mentorul lor? trebuie sa le gasesti o scuza mai buna decat cea ca "sunt totusi 4 persoane diferite".
atunci de ce sa luam de bune citate din ce a spus Isus? daca de fapt a spus altceva si acesti scriitori au pus pe hartie ce le-a convenit lor ?
concluzia celor scrise de tine este ca NT nu poate fi considerat o carte sfanta, o carte inspirata de Dumnezeu. n-are cum!
prin urmare certurile asezonate cu citate din biblie sunt inutile, din moment ce biblia nu poate dovedi nimic, nefiind nici macar un martor fidel al unor evenimente de acum 2000 de ani, daramite sa mai si crezi ca-ti ofera informatii valabile cu privire la inceputurile lumii si la aparitia omului.
tine cont ca n-am facut decat sa ma bazez pe parerile tale, fara interpretari suplimentare!
luca iese din discutie pentru ca nu e unul dintre apostoli. dar ceilalti trei? n-au fost cu Isus? nu l-au urmat? nu au trait aceleasi evenimente ca mentorul lor? trebuie sa le gasesti o scuza mai buna decat cea ca "sunt totusi 4 persoane diferite".
atunci de ce sa luam de bune citate din ce a spus Isus? daca de fapt a spus altceva si acesti scriitori au pus pe hartie ce le-a convenit lor ?
concluzia celor scrise de tine este ca NT nu poate fi considerat o carte sfanta, o carte inspirata de Dumnezeu. n-are cum!
prin urmare certurile asezonate cu citate din biblie sunt inutile, din moment ce biblia nu poate dovedi nimic, nefiind nici macar un martor fidel al unor evenimente de acum 2000 de ani, daramite sa mai si crezi ca-ti ofera informatii valabile cu privire la inceputurile lumii si la aparitia omului.
tine cont ca n-am facut decat sa ma bazez pe parerile tale, fara interpretari suplimentare!
Marcu nu a fost ucenic. Inspiratia Spiritului Sfant nu inseamna robotizare. Cei care au Spirit Sfant au manifestat roade diferite si nu erau toti la fel. Nici nu gandeau toti la fel in toate.
Totusi acestia au avut aprobarea divinitatii chiar daca ne place sau nu ne place si chiar daca gasim ca ei nu sunt perfecti. Daca ei toti ar fi perfecti si s-ar numi crestini atunci ce am face cu restul care nu ar putea sa ajunga la acea perfectiune ? Sunt mii de evenimente istorice descrise diferit si cu contradictii foarte mari. Daca iei 2 natiuni care au fost in razboi in urma cu 500 de ani ai sa vezi ca istoria lor este total diferita. Istoricii nu scriu cat de prosti au fost urmasii lor in general ci ii lauda pe cand scriptura este plina de prostiile evreilor si de ce au patit ei...nu gasesti obiectivitate ?
Nu inteleg de unde ai ideea ca biblia este perfecta...mai ales ca vorbim de 66 de carti scrise timp de vreo 2000 de ani de persoane diferite cu o educatie si o cultura diferita...si in ciuda la toate asta eu o consider o opera de eruditie si consider ca a urma sfaturile sau poruncile din scriptura nu este gresit nici macar pentru cei care nu cred in Dumnezeu.
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis