sau Inregistrare

• 27 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Isus,un erou ?!? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 17 May 2006 - 04:28 PM

Vezi postareaannacondor, la May 15 2006, 11:07 AM, a spus:

sa presupunem ca in ziarul de azi,cu litere de o schioapa scrie :
" cel care nu cu mult timp in urma a afirmat <Nu este dragoste mai mare decat sa isi dea cineva viata pentru aproapele sau> este mort...si a inviat! Isus,eroul intregii omeniri,a venit sa isi dea viata pentru noi,ca noi sa traim "

lasand la o parte orice nelamurire as avea despre motivele pentru care Dumnezeu-Tatal il trimite pe Dumnezeu-Fiul, care de fapt este unul si acelasi Dumnezeu, sa moara ca om si astfel cei care au gresit sa fie iertati... si multe altele, as adopta pozitia pe care o am si acum - Toma.
si bunica-mea a inviat din coma si moarte clinica dupa 3 zile... si nu e Isus.
0

#22 Utilizator offline   ocean 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 17 May 2006 - 04:32 PM

Vezi postareadark_light, la May 17 2006, 05:28 PM, a spus:

lasand la o parte orice nelamurire as avea despre motivele pentru care Dumnezeu-Tatal il trimite pe Dumnezeu-Fiul, care de fapt este unul si acelasi Dumnezeu, sa moara ca om si astfel cei care au gresit sa fie iertati... si multe altele, as adopta pozitia pe care o am si acum - Toma.

E posibil, insa Iisus nu mai era materie fizica dupa maortea sa, deci eu nu prea cred ca bunica ta (caz pe care de altfel il cred) are un corp doar spiritual. Pe de alta parte, moarte clinica e un lucru, moartea propriu-zisa, altul. Iisus a MURIT si a inviat.

Aceasta postare a fost editata de ocean: 17 May 2006 - 04:34 PM

0

#23 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 17 May 2006 - 04:45 PM

Cred ca bunica ta nu a intrat in moarte clinica pe baza de tortura. Una la mana. A doua ar fi ca bunica ta era conecatata la niste aparate care o tineau in viata.

Aceasta postare a fost editata de Pixelut: 17 May 2006 - 04:46 PM

0

#24 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 17 May 2006 - 04:55 PM

sa te loveasca pe tine calul cu copita in cap de sa-ti fractureze craniul, sa te arunce in fantana si pe urma mai stam de vorba despre notiunea de "tortura"... daca mai am cu cine !
si la partea cu aparatele n-ai nimerit-o, pentru ca medicii le-au pus-o in brate parintilor si le-au zis "pregatiti-o ca moare, noi n-avem ce-i face", dupa care i-au trimis acasa. a murit, au facut toate aranjamentele si...a inviat cand se pregateau de ingropaciune.

asa ca te rog inca o data sa nu te mai hazardezi cu presupunerile.

Vezi postareaocean, la May 17 2006, 05:32 PM, a spus:

Pe de alta parte, moarte clinica e un lucru, moartea propriu-zisa, altul.

moartea clinica e prima faza a decesului, faza din care mai exista o posibilitate de resuscitare. nu e prea bine inteles fenomenul.

Iisus a MURIT si a inviat.

fara sa fiu prost inteleasa - de unde stii ?

vezi? de aia sunt eu Toma.
0

#25 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 17 May 2006 - 05:05 PM

Ma indoiesc ca medicii au batut-o pe bunica ta cu bestialitate, folosind trei tipuri de instrumente de tortura, dintre care celebrul scorpion, prevazut cu un fel de gheare. Apropo, dupa terminarea supliciului soldatii romani nu aveau obiceiul sa panseze ranile
Ma indoiesc bunicii tale i s-au batut cuie in palme si a fost asezata intr-o destul de daunatoare pentru sanatate, avand in vedere si o colectie apreciabila de rani. Cu alte cuvinte cred ca doar calul s-a purtat barbar, nu si medicii.

===================================

Probabil ca si Iisus a trecut prin faza mortii clinice, dar spre deosebire de bunica ta nu a fost resuscitat.

===================================

A fost vazut ulterior. Asta e un lucru destul de clar. Ramane doar teoria mortii clinice. In plus mai exista o problema: Iisus practicase deja o inviere. Era vorba de un mort care intrase deja in putrefactie. Si evenimentul a avut nenumarati martori si a starnit valva.

Aceasta postare a fost editata de Pixelut: 17 May 2006 - 05:19 PM

0

#26 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 17 May 2006 - 05:36 PM

E posibil, insa Iisus nu mai era materie fizica dupa maortea sa, deci eu nu prea cred ca bunica ta (caz pe care de altfel il cred) are un corp doar spiritual. Pe de alta parte, moarte clinica e un lucru, moartea propriu-zisa, altul. Iisus a MURIT si a inviat.

;): :P
Acum, revenind la discutie, poti sa imi spui cum poate face cineva deosebire intre moartea clinica (urmata de coma) si moarte completa? Adica fara aparatele care sa monitorizeze functiile vitale ale subiectului, fara nici un fel de reper decit contactul fizic. Si cum ar putea cineva catre traia acum doua milenii aceasta diferenta, cineva care nu avea nici macar notiunile de moarte clinica si coma?
0

#27 Utilizator offline   stiucarul 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 17-May 06

Scris 17 May 2006 - 05:45 PM

ma simt nevoit sa intervin
sunt pentru prima data pe acest forum, dar as vrea sa pun niste intrebari:

- de ce nu se poate discuta obiectiv?
- de ce trebuie sa puneti accent asa de mare pe persoana voastra (parerea voastra) si sa incercati sa demonstrati cat de destepti sunteti, fiecare in parte, in loc sa va exprimati parerea intr-un mod mai umil?

discutia este interesanta si este pacat sa introduceti elemente personale in discutie
imi cer scuze daca am deranjat pe cineva in mod personal
deocamdata nu vreau sa intru in topic...
0

#28 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 17 May 2006 - 06:53 PM

;)
"Iar dacă se vesteşte că Cristos a īnviat din morţi, cum spun unii dintre voi că nu există īnviere din morţi? ... dacă Cristos nu a īnviat, zadarnică este predica noastră şi zadarnică este credinţa voastră... Dar acum, Cristos a īnviat din morţi, fiind īnceputul celor adormiţi" (1Cor 12.14.20).
dincolo de acest verset iata framentarile lui Pavel, care razbat pana astazi.

...si in ce consta diferenta din punct de vedere medical, intre moartea clinica si cea propriu-zisa?
0

#29 Utilizator offline   equillibrium 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 02-May 06

Scris 17 May 2006 - 07:01 PM

Vezi postareaannacondor, la May 15 2006, 11:07 AM, a spus:

No' ideea este asta!S-a lasam pentru o clipa deoparte diferentele noastre,necredinta,credinta,pererile impartite despre cine credem NOI ca a fost Isus .Sa spunem ca lumea spirituala este reala pentru toti de aici...si sa presupunem ca in ziarul de azi,cu litere de o schioapa scrie :
" cel care nu cu mult timp in urma a afirmat <Nu este dragoste mai mare decat sa isi dea cineva viata pentru aproapele sau> este mort...si a inviat! Isus,eroul intregii omeniri,a venit sa isi dea viata pentru noi,ca noi sa traim "
Care sunt reactiile cititorilor,si cum se intelege aceasta "ofranda" in mod personal?
;)

In mod personal as ignora articolul. Fara dovezi irefutabile despre o inviere...nu prea am ce discuta.
In plan general cei mai multi ar fi de acord ca probabil ziarul fuge dupa senzational. Si dupa ceva timp este posibil sa se creeze un club al celor care au fost martori. Si mai incolo o sa scrie o carte. Si mai tirziu o sa infiinteze o religie.
0

#30 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 18 May 2006 - 12:17 PM

Vezi postareadark_light, la May 17 2006, 05:28 PM, a spus:

invierile de acest gen, ca si invierea lui Lazar, sunt reveniri la viata, o viata care merge inevitabil spre moarte
Invierea lui Isus este trecerea la o viata fara moarte! - specificul credintei crestine
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 27 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Pamantul - regatul lui Satan ?! Andrei Vlinder  354 30.796
Replici noi Abuzul spiritual jackpot  0 1.205
Replici noi mandria religioasa
boala secolului nostru
MariaB  9 5.806
Topic inchis Mantra-e si rugaciuni !
Spuneti cele mai frumoase rugaciuni sau mantras
ioanide  55 21.492
Topic inchis Despre smerenie
"nu trece cu vederea cuvintele inteleptilor"(Sir.8,5)
niccc  17 5.367