sau Inregistrare

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Despre preoti Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   gman87ro 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-May 06

Scris 14 May 2006 - 10:33 PM

Legat de preoti eu am o parere foarte proasta deaorce:
De ce un preot cere/primeste bani la un botez, inmormantare,citire, etc...
De ce preoti care vin la usa noastra cer sau asteapta sa le dai bani pt faptul ca au dat prin casa cu apa sfintita?
Sa zicem ca "le trebuie si lor pt necesitatile de zi cu zi" ceea ce le asigura statul presupun, de ce nu iau jumatate din banii aceie si sa-i ofere unui om sarman?
Profesorul meu de religie cand vine la scoala sa predea vine cumva cu autobuzu sau pe jos... defapt el vine cu o Bora.
La sat la mine o femeie ii oferise preotului din toata agoniseala ei 20.000 lei vechi, parintele ii ia si-ii arunca pe jos.. :blink:
0

#2 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 14 May 2006 - 10:45 PM

Si ce-o sa le faci?
0

#3 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 15 May 2006 - 08:51 AM

Vezi postareagman87ro, la May 14 2006, 11:33 PM, a spus:

cred ca:
imainte de a fi preoti sunt oameni, iar lumea in care traim ,este evident ca nu este perfecta;recunosc ca sunt foarte putini preoti si monahi pentru care am respect, iar marea lor majoritate termina fac. teologica mai mult din interes, decat din chemare.acesta optiune devine evidenta prin prisma actiunilor sale ca preot.
sigur ca putem sa-i judecam, insa in plan personal acesta judecata este irelevanta, nu ne va ajuta nicicum, sa devenim mai buni ca ei. :blink:
0

#4 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 15 May 2006 - 09:37 AM

Cred ca ar trebui sa facem o diferenta: vorbim de preotii Bisericii Ortodoxe Romane - care formeaza doar o parte din Ortodoxie - sau vorbim de ABSOLUT toti preotii ortodocsi de pe mapamond?

Ca BOR trece printr-o perioada penibila nu e un secret pentru nimeni; intreaga tara romaneasca trece printr-o perioada penibila.

Parerea mea -modesta si bazata pe logica- ar fi sa facem o diferenta intre preotii BOR si restul. Altfel riscam sa denigram fenomenul in ansamblu. Si nu mi se pare corect.
0

#5 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 15 May 2006 - 09:57 AM

Vezi postareaPixelut, la May 15 2006, 10:37 AM, a spus:

Cred ca ar trebui sa facem o diferenta: vorbim de preotii Bisericii Ortodoxe Romane - care formeaza doar o parte din Ortodoxie - sau vorbim de ABSOLUT toti preotii ortodocsi de pe mapamond?

Ca BOR trece printr-o perioada penibila nu e un secret pentru nimeni; intreaga tara romaneasca trece printr-o perioada penibila.

Parerea mea -modesta si bazata pe logica- ar fi sa facem o diferenta intre preotii BOR si restul. Altfel riscam sa denigram fenomenul in ansamblu. Si nu mi se pare corect.

creda ca:
pai si cum ar trebui sa-i diferentiem ? sa le cantarim pacatele? sa tragem concluzia ca un pacat e mai mic si altul mai mare?
pai cate scandaluri nu au existat vizavi de preotii catolici: homosexualism, sexualitate, etc
dar vizavi de cei protestanti?
ideea este ca atat timp cat vor fi oameni, vor fi supusi in egala masura si greselilor si sincer nu cred ca eu cel putin ii pot judeca !

:blink:

Aceasta postare a fost editata de raulmaniac: 15 May 2006 - 09:58 AM

0

#6 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 15 May 2006 - 10:15 AM

Vezi postareaPixelut, la May 15 2006, 10:37 AM, a spus:

de fapt, renegarea preotilor si castei preotesti in ansamblu s-a facut incepand cu Luther, in mod oficial, in Biseircile Protestante
valul renegarilor a cuprins apoi si Bisericile Ortodoxe pentru ca diferente prea mari nu erau...

deoarece nu ai avut curaj sa iti deschizi sufletul unui preot... judecandu-i en-gros, dupa prejudecati

De ce un preot cere/primeste bani la un botez, inmormantare,citire, etc...
De ce preoti care vin la usa noastra cer sau asteapta sa le dai bani pt faptul ca au dat prin casa cu apa sfintita?
pentru ca acestea sunt servicii, platite ca orice servicii - sunt gratuite doar pentru credinciosii care au viata de credinta activa in parohia respectiva

Sa zicem ca "le trebuie si lor pt necesitatile de zi cu zi" ceea ce le asigura statul presupun, de ce nu iau jumatate din banii aceie si sa-i ofere unui om sarman?
la noi in parohie sunt multe persoane cu venituri modeste si cu greutati... si parohul reuseste sa ajute pe fiecare cu cate ceva

Profesorul meu de religie cand vine la scoala sa predea vine cumva cu autobuzu sau pe jos... defapt el vine cu o Bora.
dar nu pentru ca este preot, ci pentru ca este om!

La sat la mine o femeie ii oferise preotului din toata agoniseala ei 20.000 lei vechi, parintele ii ia si-ii arunca pe jos.. :blink:
si chiar trebuie sa judeci pe ytoti preotii dupa gestuluinuia singur?!?
daca ar fi asa, eu as spune ca preotii sunt cei mai cinstiti, mai curati si mai intelegatori oameni de pe pamant (asa este preotul meu)
0

#7 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 May 2006 - 10:25 AM

In mod clar un preot nu e lipsit de pacat. Nici macar apostolii n-au avut acest 'lux'. Sigur ca nu le putem cantari pacatele, dar putem vedea ca in alta tara preotii au o cu totul alta conduita. Sigur ca exista si uscaturi.
0

#8 Utilizator offline   dann_reg 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 19-April 06

Scris 15 May 2006 - 10:41 AM

Vezi postareaPixelut, la May 15 2006, 11:25 AM, a spus:

In mod clar un preot nu e lipsit de pacat. Nici macar apostolii n-au avut acest 'lux'. Sigur ca nu le putem cantari pacatele, dar putem vedea ca in alta tara preotii au o cu totul alta conduita. Sigur ca exista si uscaturi.

din pacate sunt prea multe uscaturi in padurea asta.
sunt de acord ca sunt "prestate servicii" dar sunt mult prea scumpe si daca se continua in ritmul asta nu sa mai putem face o nunta , botez si cel mai rau - o inmormantare.
sunt in primul rand oameni , dar de ce il pun mereu pe Dumnezeu in fata? nu cred ca Dumnezeu le-a zis sa ceara sumele alea de bani, si nu cred ca Dumnezeu a zis sa-si faca vile si sa cumpere masini straine de zeci de mii e euro ! dupa cum zicea cineva, a deveni preot acum este ca si cum ai avea afacerea ta si asta nu cred ca e deloc bine!
parerea mea :blink:
0

#9 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 May 2006 - 10:47 AM

Dan, daca te referi la preotii DIN ROMANIA situatia e trista. Din cate stiu mita - caci despre ea vorbim si in cazul lor, si in cazul medicilor sau al functionarilor publici - nu prea e agreata prin alte tari, cum ar fi si cele ale Comunitatii Europene.

Repet intrebarea: te referi strict la preotii din Romania sau la preotii de pretutindeni? Opinia ta e particulara sau generala?
0

#10 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 15 May 2006 - 11:35 AM

E, zau, te pomenesti ca prin alte parti decat in Romania le-o fi frica sa faca ce fac preotii nostri. :blink:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) De ce spunem nu unei religii unice?
...dezbateri libere
tjedy2000  87 16.584
Topic inchis Reintoarcerea la viata corporala
Ce parere aveti voi despre spirite si reincarnare?
Lacusta_Neagra  52 12.768
Topic inchis Rugaciunea este sau nu necesara in viata omului ? soarele  9 7.109
Topic inchis Rolul Bibliei in cautarea Lui Dumnezeu?Este Biblia singura detinatoare a adevarului? Shadow and Light  142 21.433
Replici noi Instruirea īn ignoranţă
topic cu iz de mente
tota_puri  10 2.256