Pixelut, la May 15 2006, 10:37 AM, a spus:
Parerea mea -modesta si bazata pe logica- ar fi sa facem o diferenta intre preotii BOR si restul. Altfel riscam sa denigram fenomenul in ansamblu. Si nu mi se pare corect.
de fapt, renegarea preotilor si castei preotesti in ansamblu s-a facut incepand cu Luther, in mod oficial, in Biseircile Protestante
valul renegarilor a cuprins apoi si Bisericile Ortodoxe pentru ca diferente prea mari nu erau...
gman87ro, la May 14 2006, 11:33 PM, a spus:
Legat de preoti eu am o parere foarte proasta deaorce:
deoarece nu ai avut curaj sa iti deschizi sufletul unui preot... judecandu-i en-gros, dupa prejudecati
De ce un preot cere/primeste bani la un botez, inmormantare,citire, etc...
De ce preoti care vin la usa noastra cer sau asteapta sa le dai bani pt faptul ca au dat prin casa cu apa sfintita?
pentru ca acestea sunt servicii, platite ca orice servicii - sunt gratuite doar pentru credinciosii care au viata de credinta activa in parohia respectiva
Sa zicem ca "le trebuie si lor pt necesitatile de zi cu zi" ceea ce le asigura statul presupun, de ce nu iau jumatate din banii aceie si sa-i ofere unui om sarman?
la noi in parohie sunt multe persoane cu venituri modeste si cu greutati... si parohul reuseste sa ajute pe fiecare cu cate ceva
Profesorul meu de religie cand vine la scoala sa predea vine cumva cu autobuzu sau pe jos... defapt el vine cu o Bora.
dar nu pentru ca este preot, ci pentru ca este om!
La sat la mine o femeie ii oferise preotului din toata agoniseala ei 20.000 lei vechi, parintele ii ia si-ii arunca pe jos..

si chiar trebuie sa judeci pe ytoti preotii dupa gestuluinuia singur?!?
daca ar fi asa, eu as spune ca preotii sunt cei mai cinstiti, mai curati si mai intelegatori oameni de pe pamant (asa este preotul meu)