Deci sa abordam ecumenismul ca pe un joc al carui scop ar fi crearea unei "religii".
Regulile jocului:
sunt mai multe palarii pe care le poti purta. Cand porti una dintre palarii exprimi concepte DOAR din perspectiva palarii respective. Daca vei sa exprimi altceva treci pe randul urmator si schimbi palaria.
Cele e palarii sunt:
Palaria Alba: cand ai aceasta palarie te limitezi la a aduce contributii la religia jocului. La fiecare contributie aduci o scurta explicatie de ce crezi TU ca ar fi benefica. Copy & paste este interzis, se admit parerile altor persoane dar daca e sa fie exprimate ele trebuie sa se conformeze la tipalul: "X a spus Y si eu sunt de acord cu punctul asta de vedere". Contributiile trebuie sa fie doar pozitive adicalea sa nu contina nici un fel de critica sau exprimare comparativa gen "pentru ca X e mai bun ca Y din alta parte".
Palaria Neagra: este palaria critica. Cand o folosesti te limitezi la a critica una din contributiile facute folosindu-se Palaria Alba. Toate criticile debitate folosindu-se Palaria Neagra trebuie sa inceapa cu "Parerea mea este ca..." se va evita exprimarea directa a pozitiile oficiale ale anumitor culte. Regula este aceiasi cu cea de la palaria alba, daca se vrea a fi exprimata o pozitie oficiala formatul este "In cultul X din care fac parte opinia legata de acest subiect este Y, opinie cu care sunt de acord"
Palaria Gri: palaria polemicii. Cand folosesti palaria aceasta te limitezi la a critica o critica exprimata folosindu-se o Palarie Neagra. Din nou critica trebuie sa fie exprimarea unei pareri personale.
Palaria Albastra: palaria informatiilor suplimentare. Daca cineva vrea mai multe informatii despre un anumit subiect poate folosi Palaria Albastra pentru a cere si pentru a furniza informatiile suplimentare. Informatiile suplimentare pot fi furnizate sub forma de link-uri sau de text daca acesta nu depaseste 1-2 paragrafe.
In acest joc sunt invitati si ateistii... chiar daca nu cred intr-o fiinta suprema... sunt liberi sa exprime ce ar vrea sa vada la adeptii religiei jocului din perspectiva faptului ca ar trebui sa traiasca printre ei.
--------------------
Incep eu:
Palarie Alba:
Biserica Ortodoxa incurajeaza adoptarea unui duhovnic, a unui sfatuitor spiritual, imi place conceptul acesta.
Biserica Catolica are o sesiune de predare a elementelor principale religioase imediat dupa ce copilul invata sa citeasca. Se organizeaza un eveniment in care este implicata toata comunitatea, copilul capatand un statut oarecum superior, simte ca a crescut, e mai "matur" si mai "responsabil".. nu cu mult dar exista o imbunatatire, imi place acest concept.
Budismul incurajeaza meditatia vipassana in care stai si incerci sa percepi lumea din jur cum poti mai bine. Meditatia asta are un rol destul de important in relaxare si linistire interioara precum si intr-o perceptie mai buna a binecuvantarilor pe care le ai primit. Imi place acest concept.
Islamul are conceptul unui sacrificiu personal mai mare in calatoria pe care trebuie sa o faca fiecare persoana a acestei religii la Mecca. Imi place conceptul acesta... Adaptarea pe care as vrea sa o vad in religia jocului e de genul sacrificarii unei anumite perioade de timp din viata ta pentru o cauza nobila genul slujirea intr-o organizatie nonprofit ce incearca sa imbunatateasca ceva din conditia omului.
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis