Rapoarte si probleme de fond Mi-e greata de rapoarte inutile...
Scris 13 May 2006 - 09:48 AM
Scris 24 May 2006 - 04:23 PM
paianjenul cu cruce, la May 13 2006, 10:48 AM, a spus:
Politicienilor, cui crezi ca foloseste !
Aderarea Romaniei si Bulgariei e o chestiune pur politica, pentru ca d.p.d.v. economic, nici peste 10 ani n-ar fi meritat sa adere, nici una din ele. Iar Uniunea Europeana e totusi o uniune economica, in primul rand.
Dar daca aderarea e deja decisa de politicieni, atunci e nevoie de tot acest teatru, pentru a convinge si publicul din tarile deja membre, ca aderarea RO si BG e meritata.
Scris 02 June 2006 - 02:55 PM
paianjenul cu cruce, la May 13 2006, 10:48 AM, a spus:
Si europa e intr-o mare criza si se duce de rapa. Si progrese europene nu prea vedem decat la confruntari de strada, somaj etc. Europa nu vrea decat resursele Romaniei!
Scris 07 June 2006 - 01:49 AM
thunami, la Jun 2 2006, 03:55 PM, a spus:
Europa era ingrijorata acum 4-5 ani ca in Romania nu exista eurosceptici. Se pare ca problema s-a rezolvat
Dar daca alternativa e sa dai declaratii la Securitate pentru ascultat Vocea Americii sau Europa Libera, sau pentru o corespondenta de adolescenti cu o fata din Franta, atunci prefer sa adoptăm modelul Europei ăleia care se duce de rāpă.
Cāt despre resurse, nu e cazul. Faptul ca Europa isi exporta modelul economic sau social, fiind mai pregatita pentru un joc in care regulile le sunt mai bine cunoscute lor decat noua, e un aspect care tine de realitatile vietii. Succesul modelului este cel care determina exportul.
Scris 07 June 2006 - 07:11 AM
harald, la Jun 7 2006, 02:49 AM, a spus:
Dar daca alternativa e sa dai declaratii la Securitate pentru ascultat Vocea Americii sau Europa Libera, sau pentru o corespondenta de adolescenti cu o fata din Franta, atunci prefer sa adoptăm modelul Europei ăleia care se duce de rāpă.
Cāt despre resurse, nu e cazul. Faptul ca Europa isi exporta modelul economic sau social, fiind mai pregatita pentru un joc in care regulile le sunt mai bine cunoscute lor decat noua, e un aspect care tine de realitatile vietii. Succesul modelului este cel care determina exportul.
Si sclavagismul a fost exportat, si feudalismul, si comunismul, si totalitarismul! Deci dupa ratiunea ta toate sunt bune!
Scris 07 June 2006 - 09:05 AM
thunami, la Jun 7 2006, 08:11 AM, a spus:
Nu, domnul meu, nu toate erau bune. Dar au fost exportate īn momente cānd erau modele de succes şi cānd exportatorii acestor modele erau mai pregătiţi să se descurce cu ele decāt importatorii. Dixit.
Scris 08 June 2006 - 10:56 AM
thunami, la Jun 8 2006, 11:45 AM, a spus:
Da, sigur, poporul romān a fost īntotdeauna special.
Mai bine mai citeste una-alta:
" Europa a īnvătat din istoria sa teribilă ce īnseamnă competitia statelor nationale ce aspiră la hegemonie. După ce a oferit lumii blestemul statului national, Europa ar trebui sa-i ofere acum antidotul global. Uniunea Europeană este un model pentru felul īn care statele nationale pot să depăsească diferendele dintre ele īntr-o comunitate bazată pe drept si cooperare pasnică. Modelul e gata de export. Deja a fost īmbrătisat de multe din democratiile post-comuniste ale Europei. El exercită o atractie benignă şi īn Balcani si īn Turcia."
Timothy Garton Ash - Lumea Liberă. America, Europa si viitorul surprinzător al Occidentului.
Scris 08 June 2006 - 11:07 AM
thunami, la Jun 2 2006, 03:55 PM, a spus:
Eu ti-am mai spus să mai citesti una-alta.
Scris 08 June 2006 - 12:09 PM
thunami, la Jun 2 2006, 02:55 PM, a spus:
care resurse ????
resursele umane ??
resursele solului secat ?
padurile inexistente ?
poluarea ?
coruptia ?
agricultura din secolul 19 ?
infrastructura inexistenta sau sovietica ?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Relatiile Rep. Moldova & Romania
Republica Moldova, Romania, UE ... |
Imputsita | 21 | 6.762 |
|
Legitimitatea
Legitimitatea democratica |
Cines | 6 | 4.710 |