sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Suport psihic starile de anxietate Evaluare topic: - - - - -

#51 Utilizator offline   sariona 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 21-July 06

Scris 31 July 2006 - 12:00 PM

Vezi postareasimonadeac, la Jul 31 2006, 12:27 PM, a spus:

si totusi se fac greseli. care pot fi acelea? un copil e un lucru foarte fragil si e opera mainilor noastre, si a lui Dumnezeu, desigur. Relatie armonioasa dintre soti - parinti este garantia unui copil - viitor matur echilibrat?

Doamna Simona
Greseala e o constanta in ecuatia devenirii noastre, problemea e sa nu repetam aceleasi tipuri de greseli, ca de facut le facem oricum....si eu am o fetita de 5 ani, de la care am invatat foarte mult, primul acela de a asculta......stiti, am bagat de seama ca in zilele noastre copiii tipa f mult pt ca nu ii asculta nimeni, pe urma nimeni nu ii mai invata sa se joace, jocurile si povestile sunt solul pe care vor calca toata viata si cel mai important e faptul ca ei, copiii sunt oglinda noastra, ......o familie, adica sotul si sotia care stiu sa se iubeasca, reusesc sa creeze un nucleu de familie care devine organ al copilului, ii devine rerspiratie pe mai departe............uitati/va la ce e in jur, copiii sunt amputati in familie pentru ca nu exista acest nucleu, pwentru ca parintii nu isi constientizeaza bubele lor, nu le depasesc si atunci ele se transfera copiilor........aci e marea responsabilitate a parintilor, accea de a ne reduce nevrozele, pentru a putea transmite copiilor o mai mare capacitate de a iubi...........eu sunt convinsa cva noi ca parinti putem evolua ca persoane in raportul cu copiii nostri........in rest, sa auzim de bine
Sariona
0

#52 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 01 August 2006 - 07:40 AM

Buna dimineata!

Vezi postareasimonadeac, la Jul 31 2006, 11:43 AM, a spus:

sa stii ca ai dreptate intr-un fel. m-am gandit si eu in ultima vreme cum sa-mi educ baiatul astfel incat sa nu ajunga in situatia unui mama - dependent. este o problema, crede-ma, grea. oare ce greseli trebuie evitate?

Copilul tinde in mod natural sa devina independent. Mama se cramponeaza de el. Cele fac asa nu o fac intentionat. Nici prin cap nu le trece daca e bine sau nu. Sunt automate. Noi suntem de foarte multe ori "ucigasi inocenti" (dupa titlu cartii lui Jane Goodall despre hienele si cainii salbatici din Ngorongoro).

Daca-ti pui intrebari ai facut deja un pas imortant si sunt sanse mai putine sa "gresesti".

Am vazut de curand un baiat de 16-17 ani plecand cu mama la mare si mi-am amintit ca un prieten care mi-a povestit ce-a facut el in aceeasi situatie. Era foarte nervos si si-a dat seama ca este nervos pentru ca este cum mama lui la mare. I-a spus mamei care i-a promis ca de anul viitor va putea merge cu prietenii... Un caz fericit. Eu as fi vrut sa intevin cumva acum dar am preferat sa-mi vad de drum. Mama era seducatoare, fiul cam timorat. Nu speram sa pot spune ceva care sa ajunga la ei.

in situatii de mama - dependenti nu cred ca trebuie procedat cu tact.raul trebuie taiat din radacina. asta e parerea mea. orice prelungire a situatiei cred ca nu face decat sa adanceasca o agonie insuportabila.

Care este raul? Cum il tai?

acesti oameni nu trebuie sa fie lasati sa faca rau.

Oamenii astia putem fi chiar noi.

despre cum au ajuns acesti oameni in situatia acesta si cine e de vina este o alta problema.

Cum crezi ca au ajuns?

Vezi postareasimonadeac, la Jul 31 2006, 12:27 PM, a spus:

si totusi se fac greseli. care pot fi acelea? un copil e un lucru foarte fragil si e opera mainilor noastre, si a lui Dumnezeu, desigur. Relatie armonioasa dintre soti - parinti este garantia unui copil - viitor matur echilibrat?

Nimic nu e o garantie.
0

#53 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 01 August 2006 - 09:14 AM

Vezi postareaelandi, la Aug 1 2006, 08:40 AM, a spus:

Buna dimineata!
Copilul tinde in mod natural sa devina independent. Mama se cramponeaza de el. Cele fac asa nu o fac intentionat. Nici prin cap nu le trece daca e bine sau nu. Sunt automate. Noi suntem de foarte multe ori "ucigasi inocenti" (dupa titlu cartii lui Jane Goodall despre hienele si cainii salbatici din Ngorongoro).

Daca-ti pui intrebari ai facut deja un pas imortant si sunt sanse mai putine sa "gresesti".

Am vazut de curand un baiat de 16-17 ani plecand cu mama la mare si mi-am amintit ca un prieten care mi-a povestit ce-a facut el in aceeasi situatie. Era foarte nervos si si-a dat seama ca este nervos pentru ca este cum mama lui la mare. I-a spus mamei care i-a promis ca de anul viitor va putea merge cu prietenii... Un caz fericit. Eu as fi vrut sa intevin cumva acum dar am preferat sa-mi vad de drum. Mama era seducatoare, fiul cam timorat. Nu speram sa pot spune ceva care sa ajunga la ei.

Cum crezi ca au ajuns?
Nimic nu e o garantie.

hello,

nu credeam ca te intereseaza si educatia copiilor. si surpiza... ai si tu copii?

raul il reprezinta o relatie cu o astfel de persoana (nn mama - dependent). il tai daca intrerupi iremediabil o astfel de relatie. :doh:

oamenii acestia puteti fi, eventual, voi baietii. baietii nostri, poate. sper din toata inima sa nu fie asa.

nu stiu sincer cum se poate ajunge intr-o situatie ca asta. cunostinta mea (fostul prieten al prietenei mele, daca mai intelegi ceva), provine dintr-o familie echilibrata, la prima vedere. nu stiu ce motive ar fi putut influenta astfel incat el sa se afle intr-o situatie ca acesata. chiar nu stiu. mama lui e o persoana in regula la prima vedere (nu suntem in relatii apropiate ca sa o cunosc foarte bine). sunt o mare enigma pentru mine imprejurarile care provoaca aceste situatii. o mama e dominatoare poate distruge viata baiatului sau prin inducerea acestui complex? ma depaseste..... poate ne lamuresti.

garantii... chiar nu poti fi sigur de nimic? :)
0

#54 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2006 - 02:44 PM

Vezi postareaelandi, la Aug 1 2006, 08:40 AM, a spus:

Buna dimineata!

Cum crezi ca au ajuns?
Nimic nu e o garantie.

tocmai am vazut filmul K-PAX. poate il vezi. :)
nici nu stiu daca esti amator de filme. presupun doar.
dupa amiaza placuta!
0

#55 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 01 August 2006 - 09:54 PM

Vezi postareasimonadeac, la Aug 1 2006, 10:14 AM, a spus:

nu credeam ca te intereseaza si educatia copiilor. si surpiza... ai si tu copii?

Am. De ce nu credeai?

provine dintr-o familie echilibrata, la prima vedere. nu stiu ce motive ar fi putut influenta astfel incat el sa se afle intr-o situatie ca acesata. chiar nu stiu. mama lui e o persoana in regula la prima vedere

Una dintre rele: aparenta, fatada. Lucrurile sunt minunate, noi suntem o familie extraordinara, ne intelegem perfect, sunt rationali, educati, etc. Copilul ia drept minunate (pentru ca asa i se spune) lucruri anormale. Se simte vinovat sa puna la indoiala justetea deciziilor iubitorilor lui parinti...

garantii... chiar nu poti fi sigur de nimic? :)

Sigur este ca putem sa discutam si sa ne punem intrebari, sa incercam sa ne punem in pielea celorlalti...

Vezi postareasimonadeac, la Aug 1 2006, 03:44 PM, a spus:

tocmai am vazut filmul K-PAX. poate il vezi. nici nu stiu daca esti amator de filme. presupun doar.

"Cu ce e" filmul?

Pe maine!
0

#56 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 August 2006 - 10:57 AM

Vezi postareaelandi, la Aug 1 2006, 10:54 PM, a spus:

Am. De ce nu credeai?
Una dintre rele: aparenta, fatada. Lucrurile sunt minunate, noi suntem o familie extraordinara, ne intelegem perfect, sunt rationali, educati, etc. Copilul ia drept minunate (pentru ca asa i se spune) lucruri anormale. Se simte vinovat sa puna la indoiala justetea deciziilor iubitorilor lui parinti...
Sigur este ca putem sa discutam si sa ne punem intrebari, sa incercam sa ne punem in pielea celorlalti...
"Cu ce e" filmul?

Pe maine!

Cu Kevin Spacey si Jeff Briedjes. daca te intereseaza...www.k-pax.com sau mai bine filmul.
nu e aici locul sa ti-l povestesc. de fapt e o stare interesanta pe care o transmite. mi-a placut foarte mult si nici nu e complicat,.... nu e insa nici un film usor.

ce valori crezi ca e cel mai important sa si le insuseasca copii tai? ce crezi ca e cel mai important pentru ei, moral vorbind? (sunt sigura ca nu imi vei spune bla, bla cu cinste, corectitudine, etc.)
ma departez iar de subiect, ma dau afara... :)

la cluj ploua dupa 3 saptamani de vreme minunata. la tine cum e ?

salutari....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse