sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Cum arata Iisus? Evaluare topic: - - - - -

#51 Utilizator offline   el_gahel 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 07-September 06

Scris 09 September 2006 - 11:02 AM

Vezi postarearaulmaniac, la May 13 2006, 09:13 PM, a spus:

voi spune o mică povestire...
am un prieten care după absolvirea fac. teologie , s-a apucat de pictura bisericeasă.
intr-o bună zi , mă sună să mă invite intr-o comună la circa 40 de km de bucuresti, motivand că are o comandă de a picta biserica şi se simte cam singur, fără şprituri, etc.
zis şi făcut...intr-o sāmbătă mă urc in maşină şi goarnă.
ajungand acolo, nu mică mi-a fost surprinderea să īl găsesc la braţul unei tipe destul de drăguţă.
hai ca vă plictisesc...deci pe unul dintre pereţi, īn pronaos, hotăreşte să o imortalizeze in postura fecioarei maria pe pe elena, care era dealtfel o superfată.
acum stau şi imi imaginez pe nea gheorghe , sau coana lenuţa cu ochii plini de credinţă şi respect uităndu-se la chipul frumos al elenei.
cum arăta Iisus ?...vă las pe voi să judecaţi !

Mircea Eliade are o nuvela interesanta: "o fotografie veche de 14 ani". Un roman, Dumitru, avea o nevasta bolnava. El roaga pe un vindecator sa-i insanatoseasca femeia si , pentru ca nu putea sa o aduca acolo, ii arata acestuia fototgrafia ei. Ani mai tarziu, se intoarce pentru a-i multuni lui Dugay-Martin pentru minunea insanatosirii nevestii, si-l gaseste pe vindecator intr-un bar. Intre timp, "vindecatorul" fusese acuzat de sarlatanism, facuse inchisoare si se apucase de baut. Se intelege ca nu credea ca ar fi fost vreodata in stare sa faca vreo minune. Si vine taranul asta de la dunare care e foarrrrrrte convins de sfintenia sa pentru ca facuse minunea de a-i vindeca si de a-i intineri femeia.
De fapt, Dumitru facuse minunea. Cum a zis si Iisus: Du-te, credinta ta te-a mantuit.
DEci prietenul tau nu trebuie sa fie asa de mandru ca a facut lumea sa se inchine la curve in loc de Maica Domnului. Pentru tata Ileana, aia e MAica Domnului si sufletul ei va fi mantuit, pentru ca ea vede dincolo de icoana.
Prietenul tau isi va lua pedeapsa, nu atat ca si-a batut joc de Dumnezeu, ca el e bun si iertator, cat ca si-a batut joc de semenii sai. Si la o adica, nici nu stie ce prost profund a fost. Pai icoana aia care a avut-o ca model pe Elena, daca ajungi sa ii cunosti povestea, e un eseu! Omul insusi e o icoana, pentru ca e chipul lui Dumnezeu( sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra). Si Dumnezeu e asa de iubitor, ca poate fi gasit si in bordel si in manastire. trebuie doar sa privesti fara mandrie si sa il slujesti pe Iisus in chipul aproapelui tau, fie curva, aurolac, pictor sau preot. Trebuie doar sa ai rabdare sa ii gasesti grauntele acela de dumnezeire. O sa revin.

Oricum , daca tot vorbeam de icoane si Iisus, exista o parabola a lui Voiculescu, "Ciorba de bolovan", inspirata de experienta Rugului Aprins. Ca s-o intelegi, trebuie sa te raportezi la infatisaera lui Iisus ca Jesus Defface. Nu zic mai multe, pune mana si citeste! (Iti recomand Andre Scrima, timpul Rugului Aprins).
0

#52 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-September 06

Scris 01 October 2006 - 08:47 AM

Isaia, 53

2 El a crescut īnaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pămānt uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi īnfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă. 3 Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că īţi īntorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat īn seamă. 4 Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit. 5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. 6 Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare īşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor. [Isaia 53 ]
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Sfarsitul lumii? cristinutza_xum  5 5.475
Topic inchis Iadul şi transmigraţia tota_puri  1 942
Hot Topic (New) ce sa facem si ce nu?cand sa facem si cand nu? aberatii  37 15.388
Hot Topic (New) De-as fi Dumnezeu....
Ce ai face in locul lui...
Bagherra  40 10.440
Replici noi Simulator religios Pixelut  17 7.104