Poetul roman preferat Care va place mai mult?
Scris 12 May 2006 - 04:01 PM
Mie unul imi place foarte mult Blaga. Mi se pare ca prinde cel mai mult din sufletul poporului roman.
Scris 13 May 2006 - 05:29 PM
Eminescu, primul reper pe care il am. Sunt si altii care imi plac foarte mult, chiar tineri, dar cind ii citesc versurile, scrise acum 100 si... de ani imi pare ca a marcat un prag. Nu stiu daca realizati in ce fel a schimbat rezonanta limbii noastre. Ar fi multe de spus, nu ma lungesc.
urmatorii:
Nichita, Philippide, Blaga, Bacovia, Topirceanu, Gellu Naum
urmatorii:
Nichita, Philippide, Blaga, Bacovia, Topirceanu, Gellu Naum
Scris 13 May 2006 - 07:02 PM
Eminescu.
"Domnul cel de pasare maiastra,
Domnul cel de nemurirea noastra..."
"Domnul cel de pasare maiastra,
Domnul cel de nemurirea noastra..."
Scris 14 May 2006 - 02:36 AM
Ador Vasile Alecsandri si Mihai Eminescu si altii
Urasc Tudor Arghezi
Urasc Tudor Arghezi
Scris 14 May 2006 - 10:31 PM
Oricine ar fii ,tot la Eminescu ajungi...!
glossa lui Eminescu e cea mai profunda si de actualitate poezie....
Apoi, mai il avem pe Paunescu, pacat insa ca scrie atat de bine....dar caracterul lui e atat de jalnic...!!!
glossa lui Eminescu e cea mai profunda si de actualitate poezie....
Apoi, mai il avem pe Paunescu, pacat insa ca scrie atat de bine....dar caracterul lui e atat de jalnic...!!!
Scris 15 May 2006 - 07:50 PM
Sincer eu il prefer pe Eusebiu Camilar,are un mod de a scrie,rece si incurcat,nu stii niciodata daca ar trebui sa-l analizezi sau pur si simplu sa-l citesti.Consider ca poetul preferat ar trebui sa fie cel ce citit intr-o anumita stare reuseste sa stabileasca o conexiune cu tine.
Scris 18 May 2006 - 09:38 AM
Alaia, la May 15 2006, 08:50 PM, a spus:
Sincer eu il prefer pe Eusebiu Camilar,are un mod de a scrie,rece si incurcat,nu stii niciodata daca ar trebui sa-l analizezi sau pur si simplu sa-l citesti.Consider ca poetul preferat ar trebui sa fie cel ce citit intr-o anumita stare reuseste sa stabileasca o conexiune cu tine.
pai trebuie sa fii la fel de "rece" si "incurcata", probabil, ca sa-l intelegi.....no offence....glumeam, doar...!
Nu l-am citit niciodata, n-am avut ocazia, dar poate revii cu un citat dintr-o poezie de-a lui sa vedem si noi ce stari ne transmite...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
ce se intampla cu poezia? | R Steeni | 12 | 5.303 |
|
Versuri de Craciun | O Sufletica | 2 | 1.323 |
|
Poezie de V.Vicos | Clinho | 8 | 5.410 |
|
Arma cuvantului la Mihai Eminescu |