sau Inregistrare

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

A fost Iisus Dumnezeu sau un simplu om? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   ioanide 

• busuioc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 14 May 2006 - 10:20 PM

Vezi postareaalexandru terlea, la May 14 2006, 11:16 PM, a spus:

Scuzati-ma. Am o intrebare si eu. Dintre cei care au scris mai sus, cu respect intreb, are cineva HABAR macar despre CINE ESTE ISUS? Ca asa, multi experti se aduna sa schimbe un bec care functioneaza bine sau sa puna in desert pancarde cu "Nu calcati iarba".

Daca Isus a fost om, de ce a mai zis domnilor ca e Fiul lui Dumnezeu? De ce a murit pentru ca a zis asa ceva (daca vreti sa raspundeti va rog sa o faceti doar daca ati citit Biblia, ca sa nu vorbim de calculatoare cu bunica de 90 de ani...)?

Vreau sa fac o afirmatie pe care nu am nevoie sa o dovedesc in nici un fel. Anume ca: Isus este Dumnezeu. Hai, na, voi care tot sunteti cunoscatori, dovediti-mi ca nu e asa. Eu am timp sa astept cat toata viata. Voi aveti vreme sa gasiti macar o dovada?

Bine ai venit pe aici.Iar daca tot esti aici dupa ce faci o afirmatie sustine-o tu cu dovezi si argumente nu astepta pe altii.
0

#22 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 14 May 2006 - 10:24 PM

Vreau sa fac o afirmatie pe care nu am nevoie sa o dovedesc in nici un fel. Anume ca: Isus este Dumnezeu. Hai, na, voi care tot sunteti cunoscatori, dovediti-mi ca nu e asa. Eu am timp sa astept cat toata viata. Voi aveti vreme sa gasiti macar o dovada?

asa este ti-o spun Eu , care sunt varul Sau !

Aceasta postare a fost editata de raulmaniac: 14 May 2006 - 10:25 PM

0

#23 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 14 May 2006 - 10:25 PM

Scuzati-ma. Am o intrebare si eu. Dintre cei care au scris mai sus, cu respect intreb, are cineva HABAR macar despre CINE ESTE ISUS? Ca asa, multi experti se aduna sa schimbe un bec care functioneaza bine sau sa puna in desert pancarde cu "Nu calcati iarba".

Pai asta e si problema generatoare de discutii si interpretari: nu exista cineva care sa fi avut vreun contact direct cu Isus. :o:

Daca Isus a fost om, de ce a mai zis domnilor ca e Fiul lui Dumnezeu? De ce a murit pentru ca a zis asa ceva (daca vreti sa raspundeti va rog sa o faceti doar daca ati citit Biblia, ca sa nu vorbim de calculatoare cu bunica de 90 de ani...)?

Esti sigur ca a spus el ca ar fi fiul lui Dumnezeu sau doar au spus-o altii despre el? :stars:

Da, am o dovada ca Isus nu a fost fiul lui Dumneze: existenta mea. :blink: Daca viziunea biblica asupra genezei ar fi fost corecta nu as fi existat ca ateu. Iar daca Isus chiar ar fi fost fiul lui Dumnezeu atunci toti oamenii ar fi devenit intre timp crestini.
0

#24 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 14 May 2006 - 10:27 PM

Scriptura spune clar ca Isus a fost Dumnezeu!:

TIT 2: 11 Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mintuire pentru toti oamenii, a fost aratat,
TIT 2: 12 si ne invata s'o rupem cu paginatatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie,
TIT 2: 13 asteptind fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mintuitor Isus Hristos.
TIT 2: 14 El S'a dat pe Sine insus pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege, si sa-Si curateasca un norod care sa fie al Lui, plin de rivna pentru fapte bune.
0

#25 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 14 May 2006 - 10:34 PM

Vezi postareacioanas, la May 14 2006, 11:27 PM, a spus:

Scriptura spune clar ca Isus a fost Dumnezeu!:

Iti stim perspectiva, chiar si fara citate. Dar intrebarea era daca ai cumva o dovada ca NU este fiul lui Dumnezeu. :blink:
0

#26 Utilizator offline   Pixelut 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 05

Scris 15 May 2006 - 09:39 AM

Daca tu poti demosntra fara drept de apel ca NU exista Dumnezeu iti voi demonstra si eu ca Iisus a fost fiul lui Dumnezeu...
0

#27 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 15 May 2006 - 11:36 AM

Vezi postareaPixelut, la May 12 2006, 03:54 PM, a spus:

Credeti ca Iisus Hristos a fost un simplu om, un lider exceptional, un fondator de religie sau a fost chiar Dumnezeu in persoana?
Isus Cristos a fost om adevarat si este Dumnezeu adevarat - aceasta este baza credintei crestine
(necrestinii) l-au inteles pe Isus Cristos fiecare dupa nivelul sau de intelegere
0

#28 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-June 05

Scris 15 May 2006 - 12:17 PM

Vezi postareaPixelut, la May 12 2006, 04:54 PM, a spus:

Credeti ca Iisus Hristos a fost un simplu om, un lider exceptional, un fondator de religie sau a fost chiar Dumnezeu in persoana?

EMANUEL - "DUMNEZEU CU NOI"

Umilindu-se pentru a lua asupra Sa natura omenească, Hristos a dat pe faţă un caracter opus caracterului lui Satana. Dar El coborī īnsă şi mai jos pe cărarea umilinţei - "La īnfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător pānă la moarte, şi īncă moarte de cruce."Filipeni 2,8. După cum marele preot pune la o parte strălucitoarele sale veşminte preoţeşti şi slujea īn īmbrăcămintea de pānză albă a preotului obişnuit aşa şi Hristos a luat īnfăţişarea de serv şi a adus sacrificiul, El īnsuşi fiind preotul, şi tot El fiind şi jertfit - "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobite pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea, a căzut peste El". Isaia 53,5.

Hristos a fost tratat aşa cum merităm noi, pentru ca noi să fim trataţi aşa cum merita El. El a fost condamnat pentru păcatele noastre, la care El n-a contribuit cu nimica, pentru ca noi să putem fi īndreptăţiţi prin neprihănirea Lui, la care noi n-am contribuit cu nimic. El a suferit moartea care era a noastră, ca noi să putem primi viaţa care era a Lui. "Prin rănile Lui suntem tămăduiţi"

Prin viaţa şi moartea Sa, Hristos a făcut chiar mai mult decāt īndreptarea stricăciunilor produse de păcat. Scopul lui Satana era de a produce o despărţire veşnică īntre Dumnezeu şi om; Īnsă īn Hristos ajungem mult mai strāns uniţi cu Dumnezeu decāt dacă n-am fi căzut niciodată īn păcat. Luānd natura noastră, Māntuitorul S-a legat de omenire cu o legătură ce nu se va rupe niciodată. El este legat de noi pentru veşnicie. "Atāt de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul lui Fiu". Ioan 3,16. El L-a dat nu numai pentru a purta păcatele noastre si să moară ca sacrificiu pentru noi. Ca să ne asigure de planul Său imutabil de pace, Dumnezeu a dat pe singurul Său Fiu să devină membru al familiei omeneşti, şi să păstreze pentru totdeauna natura Sa omenească. Aceasta era garanţia că Dumnezeu va īmplini cuvāntul Său - "Un copil ni S-a născut, un fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umerii lui." Dumnezeu a adoptat natura omenească īn persoana Fiului Său şi a dus-o īn cerul prea īnalt.
0

#29 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 15 May 2006 - 09:29 PM

Vezi postareadan-marius, la May 14 2006, 06:40 PM, a spus:

Pai ai vazut vreun evreu pacatos? :blink:

Nu am vazut personal. Dar Biblia spune ca toti oamenii, inclusiv evreii, au fost dovediti ca pacatosi. Iar Biblia nu ascunde episoadele in care mari oameni ai lui Dumnezeu au cazut in diferite feluri in capcana pacatului. Vezi episodul cu David, unul dintre cei mai mari oameni ai evreilor, care cade in pacatul adulterului, fara ca Biblia sa ascunda acest lucru. :stars:

Spre deosebire de noi oamenii, Fiul lui Dumnezeu, care ocupa in ceruri pozitia de Dumnezeu Puternic, S-a "dezbracat" de aceasta dumnezeire facandu-Se un simplu om, ca noi supus in toate atractiei pacatului, dar pana la moarte fara pacat inaintea lui Dumnezeu, Tatal Sau si inaintea oamenilor.
Fiul lui Dumnezeu a riscat totul(inclusiv propria viata!), facandu-Se un simplu om timp de aprox.33 de ani, cu posibilitatea de a pacatui si astfel de a-Si pierde viata pe veci. Tocmai de asta nu poate spune nimeni ca a fost doar o mascarada. A existat acolo un risc real, pe care Fiul lui Dumnezeu si L-a asumat, lucru pe care nimeni in cer sau pe pamant n-a fost in stare sa-l faca.
Deci Fiul lui Dumnezeu nu a fost o combinatie de om si Dumnezeu in anii petrecuti printre noi muritorii, ci a fost un simplu om ca si noi, dar fara pacat, de aceea a putut fi Mantuitorul nostru:"...caci asa cum pacatul a intrat in lume printr-un singur om, tot printr-un om a intrat si viata vesnica...".(nu stiu exact locatia citatului, dar exista).
Cat despre faptul ca Isus ar fi fost Dumnezeu in persoana, Biblia nu sustine nimic din asa ceva. Sustine in schimb tot la al zecelea verset ca a fost Fiul lui Dumnezeu, reprezentantul Acestuia pe pamant:"...chiar daca exista in cer sau pe pamant asa numiti dumnezei...pentru noi exista un singur Dumnezeu:Tatal-de la care vin toate lucrurile, si un singur Domn:Isus Hristos-prin care s-au facut toate lucrurile..." :o: Acest lucru l-a invata si Isus:"... sa te cunoasca pe Tine, Singurul Dumnezeu Adevarat...".
0

#30 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 15 May 2006 - 10:44 PM

Vezi postareahans, la May 15 2006, 10:29 PM, a spus:

Nu am vazut personal. Dar Biblia spune ca toti oamenii, inclusiv evreii, au fost dovediti ca pacatosi. Iar Biblia nu ascunde episoadele in care mari oameni ai lui Dumnezeu au cazut in diferite feluri in capcana pacatului. Vezi episodul cu David, unul dintre cei mai mari oameni ai evreilor, care cade in pacatul adulterului, fara ca Biblia sa ascunda acest lucru. :blink:

Lasa biblia ca nu te ajuta cu nimic. Scoate nasul din cartulia aia si priveste in jurul tau: exista vreun evreu care sa se considere pacatos (adica care sa se considere pe sine asa, nu pe care sa il considere biblia asa pentru ca in acest caz ce scrie in biblie nu are nici o valoare)?
Isus a fost evreu, iar evreii nu se considera pe sine pacatosi (cel putin din cite stiu). Ideea de pacat a aparut dupa perioada lui Isus.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Cum lucreaza Dumnezeu cu cei care Il iubesc
viata unui Sfant
niccc  211 21.896
Topic inchis Sectele crestine din zilele noastre.
dovezi biblice ca acestea sunt pe "calea cea dreapta"?
hans  448 44.359
Replici noi Atribuirea Sinelui din sine īnsuşi tota_puri  0 831
Topic inchis SI TOTUSI...DUMNEZEU EXISTA
Sa ne convingem
Gogutaaa  8 1.869
Topic inchis Atasamente Cum arata Iisus? gman87ro  51 16.854